Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mari bersukan lg...

ptg sabtu smlm.... xabis lg ye... pagi dah penat2kan bdn tgk syafiqah bersukan... lepas recharge bdn.. ptg tu kami keluar bersukan lg... ini kes syafiqah tgh gian xpuas pakai kasut baru okeh... bgn tido dr jam 2.30 ptg dia dok pakai stoking n kasut dia n berjalan2 & lompat2 dlm rmh.... last2 mama fiqah ni decided kami akan join papa main badminton petg ni kat tmpat training badminton papa kat sg. besi....alang2 nnt boleh lawat nenek fiqah skali...

so.. jam 5ptg pas tgk cite hindustan tajuk apen ntah kat tv3.. mama stat kete bw anak2 gi kacau papa main badminton sbb fiqah xsabar2 nak bergaya dgn kasut baru dia lg...

jam 5.40 kami pun tiba kat dewan serbaguna DBKL sg. besi kat bandar tasek selatan..ni lah aksi adik beradik ni ye.... while papa sibuk bersukan dgn kawan2 dia..

papa (pakai bj hitam) sdg bersukan

kak long syafiqah xleh dok diam.. sekejap memanjat.. sekejap berlari2

ni pulak adik irfan.. pun xleh dok diam .... kejenyer.. asyik tolak stroller kehulu -ke hilir...

pastu... mama lak.... nak lepas gian.. teringin nak pukul bulu tangkis tu.. dgn pakai jeans ye.... dgn xberkasut sukannyer.. dgn xstreching nyer....dpt lah lepaskan peluh2 jantan yg dah lama xdirembeskan keluar dlm 20 minit.. pastu.. kepenatan n sakit tgn okeh... sbb reket papa sgt2 tegang...!!!!

jam 6,30 kami ke rmh nenek.. berrehat dan bersantai.. jam 8.30 mlm... kami pun balik serdang semula...
abisla sehari arini dihabiskan....

12 comments:

lydzar said...

patut belikan jugak syafiqah tu racket.. biar dia menurun aktif sports macam ayah dia :)

kak, kt pbjv pon tetiap minggu ada main badminton. setiap selasa 7 - 9pm :)

Sharinginfoz said...

bagus bersukan ni.. dah lama rasanya tak bersukan

Coffee with nuffies

Iela Fazielah said...

lydzar:oh yeke...? lg suka la mamat tu... tp lg lambat la pulak dia balik keje kalau siap main sukan tu..

reket menan ada.. nak main je xde tempat.. maklumle.. dok flat..hehe

Iela Fazielah said...

hi sharinginfoz.. mmg seronok bersukan

nza said...

berbaloi2 la belikan fiqah kasut sukan tu........

Adyshariz said...

sronok bersukan ni, masa skolah rajin jugak la..lepas tu..hampeh..ni nk tunggu court badminton baru kat area rumah.. kalau siap mmg nak menurun kat situ..hrp2 bole kurus..he..he

Dilla Ady said...

suke gak layan main badminton..tp dilla nih kalu main kuat gelak..

last2 pena gelak jek bukan sbb penat main..huhuhu

Farra Dhelina said...

mm dh lama bangat tak bsokan..tu yg lemak ni membiak bagai johan! adeii

Iela Fazielah said...

kak nza:tulah pasal.. berbaloi bl sbb dia suka pakai...

Iela Fazielah said...

dilla: camne boleh asyik gelak je..?? ni mesti jenis pukul xkena ni.. tu yg asyik gelak je

Iela Fazielah said...

adyshariz: serius.. ila sbenarnyer pun suka bersukan ms skolah dulu.. cuma skrg ni malas je.. hehehe

Iela Fazielah said...

farra: kena bersukan gak skali skala... (sbenarnye tuan badan ni pun sama je.... heheh)

Related Posts with Thumbnails