Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti aritu....ke JPJ...

last friday.... ai off...
oh..terasa rugi sbb utk awal tahun ni dah 2 hari amik cuti
this week ari jumaat kena cuti lg...
adik ipar nak kawin pulaks....hmmm...
nak buat camne.... semua urusan penting... 
xcuti xleh... 

ok.. kisah cuti ari jumaat lepas...
eceli kami ke sini...

ni JPJ kedua kami terjah pg jumaat lepas..
JPJ pertama di cawangan Bangi Seksyen 7...
tujuan utk batalkan hak milik pada geran kenderaan...
giler bertahun settle bayar... br skrg terkedek2 nak matikan hak milik...
tu pun ada 1 lg geran xdimatikan hak milik...
sbb lupa bwk surat pengesahan dr bank...

lepas tu... kami nak bl skali no. plat kenderaan baru...
rupanyer xleh beli kat cawangan..
kena pergi bl kat JPJ negeri.... 
memandangkan kami aim no. bermula no. 1xxx..
dan plat terdekat utk bl nombor adalah plat SELANGOR...
so... kami terjah ke JPJ Padang Jawa kat Klang nuuu...
giler jauh,...tp rasa seronok la pulak...
tgk org beratur giler ramai nak bl nombor plat....

ni antara maklumat nak bl nombor..
siap disenaraikan nombor2 popular lg...
nak bc nombor2 tu leh klik utk besarkan ye..


ok... 
part kami...kami isi borang tempahan no. plat kenderaan je...
utk selangor... ms kami dtg diaorg sibuk nak abiskan no. plat BLN...
giler kat sejam lebih nak tunggu... sbb plat BLN tu dah cecah angka 9xxx
kat 11pg.  lebih..... br la diaorg stat jual no plat BLP gak...
so... kenderaan br kami akan berplat BLP...


apakah kenderaan baru itu???
tunggu..........hehehe

er.... salam pagi isnin ye semua...lupalak....daaa

7 comments:

adianiez AIDA said...

wah! bakal berkereta baru ler ye ilah? syukur alhamdullillah... time aida beli livina ari tu, kononnyer nak pilih plat number. but, hampa, tak dpt pilih. abg ipar yg uruskan everything semata-mata nak dptkan interest rate rendah, so husben aida malas nak minta2 dgn abang dia. frust! nak plat melaka, dpt plat KL pulak tu. huargg!!

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Iela Fazielah said...

adianiez Aida: kereta...??? emmmmm.... kalau dpt... tunggu n3 apakah kenderaan br tu....hehe... tp ila nak plat KL... hubby ila mana2 pun xkisah

mummy_ayu said...

wah..beli keta baru ke motor baru nie?

apa pun tq so much dtg semalam..sorrie kalu ada yg terkurang ker..tak dpt nak layan sgt kan...

Iela Fazielah said...

MUMMY_AYU: hehe... tunggu.... loan lom tentu approve.. plat dah beli..ahaks... smlm ok je... tp teringat2 masakan mee goreng sardin tu... semua sedap.. tp biasalakan... tuan rmh sibuk tu biasa... kami enjoy kat party tu mlm...

sumysya said...

huhu..beli gak keta baru ganti keta yg slalu rosak pintu tu yer...hehehe...best2 dpt keta baru...

MamaYatie said...

wow..kenderaan baru di tahun baru! i like!! tak kira la apa pun kenderaannya, yg pasti mesti ikut keperluan dan kesuaian keluarga ilah yg akan bertambah ahli tu kan..semoga cpt2 la settle..tak sabor nak nengok..(key pochee betul la kan..hahaaa)

damien said...

bikin gempak je

Related Posts with Thumbnails