Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my BIL's wedding reception @ D'saji Villa Felda...(Part1)

nak cite....
majlis sambut menantu belah my MIL...
bertempat di D'saji Villa Felda....
berlansung pada hari Jumaat lepas 17 Februari 2012...
alhamdulillah..majls berjalan lancar dan meriah...

eceli...ms my FIL gi booking tempat ni aku xjoin...
mmg xdpt nak bayangkan...
my BIL nak wedding ala2 garden wedding ...
so....mmg xleh nak byg la mcm mana keaadan kat sana nnt..

so....nak jd cerita...
ari Jumaat tu ai pun cuti...
mlm jumaat tu kami bermlm kat rmh my MIL...
preparation terakhir kami menyediakan goodies..
majlis ni nnt mmg simple je...so xyah nak pening pape..
semua yg lain diuruskan oleh villa felda tu...

ok...ptg tu kami gerak ke Felda jam 4.30 ptg...
sblm jammed sesak2 kat tgh bandar KL tu...

sampai je... br tau..villa Felda ni kat dlm pej. felda tu je...eleh...
tp serius...tempat dia mmg cantik...

ni pintu masuk dia ye depan skali

kami yg br sampai ni agak2 blur sikit... 
teruja gak tgk tempat yg agak cantik... 

lepas masuk dlm... ada 1 bilik /ruang khas utk family berehat n melepak
jugak utk bersiap...
dlm ms yg sama....sementara hari masih cerah...
aku round2 la tgk preparation oleh staf2 D'saji Felda ni...

ohye... citer sikit tentang tema dan warna utk wedding ni..
my BIL dan wife dia pilih warna putih, silver n light purple utk wedding ni...
so cute n tenang...

utk theme mmg dah mention awal2 td nak Garden style...
kt sini tmpat dia mmg jenis open air..
utk decoration....pihak kami cuma tambah tanglung comel berwarna-warni..
padanan unggu, pink & putih..

see....cun tak.
yg pakai bj merah tu my Father in Law... bz betul dia....

sikit pemandangan dan suasana di sekitar villa ini dan prepaation yg lain...

meja mkn beradab

F.O.C sebuah pelamin utk pengantin...
my family xrequest pun pelamin ni...tp villa bg...
amik jelah kan...nnt boleh buat utk bergambar kat sini...
sbb my BIL ni mmg nak majlis simple je...

ruang utk tetamu VVIP terdiri dr staf opis my Father in Law..
dia mmg org Felda pun...hehe..
yg lain org2 rmh dan staf Hup Seng Mercedes (pengantin punyer kwn2 opis)


ada jugak ruangan tertutup dikhaskan utk family terdekat nnt...


utk tetamu VIP & VVIP mkn guna dom

utk yg lain kita buat buffet style....
saje xnak kasi tetamu tertunggu2..lg pun leh mkn ulang2 10x kan...
oh ye... jemputan hanya 250 sahaja darap 2 dlm 500org je..
xramai pun...

so..
mlm tu jam 6.30 kitaorg pun stat2 la tukar bj nak bersiap....
goodies pun dah siap susun atas meja..
dan 1-2 org adik beradik dah dok depan tggu kot ada tetamu dtg awal
kami semua pakai bj kaler unggu ye...

alahai.... my cute n hemsem daughter n son
me n irfan....bj aku lari tema..
aku pakai dress yg gi dinner PBJV yg lepas...
sayang nak tempah bj kurung yg my MIL bg sbb kain tu mahal harganyer..


ni....anak n papa nyer..

 pintu masuk
the goodies...it's a tupperware...yg diisi dgn gula2 n coklat...

menu tambahan....3 ekor kambing golek...

ok...next n3....sambutan mlm itu..dan pengantinyer....

7 comments:

sall said...

pehhh...dasyatnya wedding ni. xpe lahkan sekali seumur hidup..xtahan tgk kambing golek tu. Nyam3 sedapnya.

alyyani said...

ish tak simple ni kak. mmg grand. nampak best je semua preparation nye kan. kambing tegolek pun sampai 3 ekor. tak saba nak tgk gmbr pengantin.

Iela Fazielah said...

kak sall: xde dahsyatnyer.. tp betullah tu utk skali seumur hidup... semua org xtahan tgk kambing kan....ila je xmkn kambing tu..

Iela Fazielah said...

alyyani: alya...sabarnyer..nnt akak masukkan part 2 punyer citer... lupa bwk wayar camera la pulak...

.:nhalilah:. said...

wahhh.. tak pernah lagi pegi weeding garden theme.. harus la meriah..

MamaYatie said...

3 ekoq lagi kambing..pergh...
bab kambing ni saya memilih sket..tengok cara org masak..kalo ada rasa kambing mmg reject terus ar..hihi

Iela Fazielah said...

MamaYatie: diaorg kata kambing tu sedap.... mcm ila yg xminat ni skali ngap tetap kata rasa kambing... hehe

Related Posts with Thumbnails