Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

tukar tayar kete lak

hmmm....
lagi2 pasal kete...
ala nak complain pun xleh..
sbbnyer mmg dah tiba time nak kena tukar tayar pun...
3 bln lepas dah tukar 2 tayar depan utk dedua kereta
kali ni... tukar tayar lg 2 biji pulak...
so..tayar depan yg dah tukar dulu tu dialihkan ke belakng
n tayar depan dpt tayar br lagi...

axtiviti tukar tayar ni berlaku ari jumaat aritu lepas check up baby 
sib baik main duit kutu...
boleh la buat cover byr road tax & insurans kete plus servis yg mcm2 ni..
oh ye.. bila dah tukar sana sini...
dah nampak pulak... disk brake dah haus..
kumpul duit lg la bln depan utk tukar disk brake tu..
xpun nnt ms bersalin kang...isy2.... mcm2



masa nak buat allignment & balancing utk kete kancil..
kete wira dah lepas dah...

sementara menunggu dedua kete siap...
dok lepak dlm bilik ni

sebenarnyer lepas je antar kete terus kami jln kaki gi mkn dominos pizza..
kebetulan kedai tayar ni sebaris je dgn dominos tu..
mencuba offer baru tu..
ala yg harga RM55 tu...
ni offer dia... tp cmapur air semua.. RM80 gak...huhu



balik dr mkn tu yg tgk kete tinggal nak buat allignment & balancing je...
tp amik ms gak..
layan astro kat bilik menunggu..


itula kisah nyer...

4 comments:

noor said...

bab tkr tyr kete nor mmg xsuka hihih psl kena tggu..slalu cik somi yg buatkan

Iela Fazielah said...

noor: ila kan... suka sgt ikut sbb...boleh belajar...tp betul..mmg boring giler

mamalieyna said...

hehe..ada kereta sndiri, mmg kena 'bela' dia la bila tiba masa..

NzA said...

bela kereta ni trkdg boleh memeningkan kepala kita.....

Related Posts with Thumbnails