Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

yey....dah bl dah... boleh buat kek lepas ni

td tghari... gi Mines..
saje je buat facial muka...ada free trial..
nasib baik aku kuat iman.. xterpedaya lansung dgn offer..
selamat duit...

tp..duit still xselamat tang lain...hehe
eceli.. dah 2 minggu dah aku janji dgn syafiqah..
nak sama2 belajar buat kek dan cupcakes dgn dia...
plan aku awal tahun aritu nak bl build in oven..
mmg dah ushar dah kat semua tempat...
lg2 tgh offer... build in oven aku leh dpt serendah RM1188 je..
tp masalahnyer kitchen cabinet tu ukuran dia ada lari sikit...
mostly semua build in oven nakkan cabinet cut out sebesar 2kakix 2 kaki...
bro Mazuan dah buat kurang 30mm lebar dan depth kurang 50mm...
so... buat ms ni harapan nak bl build in oven sudah terkubur la...
nnt aku kena adjust balik dgn bro Mazuan...

sbgai gantinyer... aku plan nak bl cup cake yg dah siap kat bakers cottage je
pastu nak deco sendiri cup cakes tu..
tp aku kena la buat sendiri Buttercream dia...
jd.. aku memerlukan Mixer....
dah alang2... aku nak bl stand mixer...
yg aku dah usha...brand Faber dan Elba je ada mixer warna hitam silver
sbb tu je paling murah...

td gi mines.. jln2 kat Sen Q... ada jual...yeay..
kat jusco xde...
so.. hasil rembatan td adalah... mixer tu kat SenQ


ini rupa dia...

sales price..Rm149..utk SenQ members diskaun lg RM10..
tinggal RM139.. boleh la..
kalau bl yg warna yg plastik tu murah je..harga bwah RM100...
tp dah alang2 bl... biarlah cantik di mata...hehe

ok.. so..plan minggu cuti ni nak main masak2 dgn syafiqah
tiap2 hari dia ajak tgk cara buat kek Barbie la..kek castle la...
cupcakes la kat youtube...
doakan plan nak masak2 kek ni jadi ye kengkawan...

ni video buat kek dr youtube



brg lain utk mendeco kek pun dah bl kat Giant aritu..
eeii xsabarnyer... 


oh ye... eceli ada 1 lg hasil shoppingan kat The Mines ni...
ianyer adalah.....
bendalah ni...


nnt next n3 aku citer ye......dada

9 comments:

mamalieyna said...

waah semangat la camni..ada geng pulak tu, untung ada gegirl kt umah kan..bleh diajak together2..hee~

mummy_ayu said...

wah..mesti best weekend sbb nak baking & deco2..nanti share kat sini yer hasilnya..

damien said...

yeah mama ngan anak buat kek papa leh g mancing!!!!!!!!!!!!!!

zailamohamad said...

best tu..nanti share pic ya

dapur rumah aku kecik so takde mood nak membeli barang2 macam tu..huhuhuhu

eynda said...

Rumah eynda belum ada mixer... anak dah bising suruh mama buat cupcake hihi...

- dieyana - said...

cantik la mixer ni! nampak moden, lepas ni kena rajin buat kek! heheh..

MamaYatie said...

syoknya...saya pun ada plan jugak nak maen masak2 ngan budak2 ni..tp tak tau lagi bila...huhu

Iela Fazielah said...

-dieayana-: rupa je modern ok...function dia biasa je.... hehe

Iela Fazielah said...

Mamayatie: ila ni pasala dah jenuh berjanji...kali ni kena tepati..tp rs hepi sgt dpt buat koleksi brg2 masakan disamping belajar memasak

Related Posts with Thumbnails