Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

My BIL Wedding (Part 2)

salam selasa uolls....
bercinta nak buat n3 baru..
ok..sambungan cite my BIL's wedding day..
ni kisah kejadian mlm tu..

stat jam 8 mlm mcm tu br org sikit2 samapi...
bygkanlah wedding hari jumaat mlm..
xbercinta org nak dtg dlm jem yg maha hebat dlm hujan lebat lg tu...
giles....sian tetamu.. 
tp papepun mmg ucapkan tima kasih la sbb w/pun jammed yg teruk, 
masih dpt luangkan masa utk hadir...

 pintu masuk villa...
hubby amik posisi jg pintu bergilir2 dgn adik beradik lain..

semua org dah sibuk berdiri kat depan pintu masuk...
yg lelaki semua jd bellboy.. tlg tunjuk kat mana nak duduk..
aku xjoin.. xlarat jln...
keje aku jln2 amik gmbar je...
tp syafiqah sgt rajin..
keje dia tlg susun kotak gula2 utk kanak2... comelnyer...


ok... 
jom cuci mata tgk pemandangan di waktu mlm pulak...

free 3tier dummy cake n the pelamin...
serius.. aku mati2 ingat ni kek betul..rupanyer kek tipu ok...

pemandangan selepas kehadiran tetamu..




ni family aku dgn kawan opismate yg br sampai...

tp alhamdulillah...ramai tetamu dtg mlm tu...

dlm jam 9 mlm...ketibaan pengantin...
naik merz ok....kelakar bila lepas pengantin smapai..
hubby tlg nak removekan kete...
skali kat 5 minit dia dok dlm kete tp kete xgerak...
rupanyer dia xtau camne nak gerakkan merz tu ok.. 
yela... awok xpernah bwk kete Merz...kelakor...

ok...
ni rupa pengantinyer...
serius simple giler... 
sbb aku pun xjangka pengantin xpakai bow tie n kot/ jacket...
yg bride pun xpakai vell semua... mmg diaorg simple giler..
dah ala2 mcm tetamu la puloks...
tp itu stail dia kan...

still hensem n comel..

diaorg terus menuju ke meja mkn beradap n mkn bersama tetamu VIP lain..
lepas mkn mereka bergmabar n bersalam dgn tetamu semua...
last skali.. bila dah agak lengang..
barulah kami belah family berfoto bersama2.....


xlupa jugak...bergmabar potong kek kenang-kenangan..


dalam jam 10 lebih mcm tu..
barulah tetamu mula surut...
brlah dann si penyambut tetamu n semua org nak mkn..
kambing berjaya di clearkan sebyk 3 ekor ok...
mmg kaw2 la mkn kambing semua org....

 irfan dok merantah rib... 

org2 penat sibuk makan kambing...
anak & bapak mmg hantu kambing... aku je xmkn...
xsuka rasa kambing tu..... mmg xleh masuk tekak....

majlis tamat jam 11.30 mcm tu...
kami berangkat je balik....dtg group lain yg sibuk dok susun brg n setting meja dgn bunga2 segar utk function hati esok ...
mmg xberhenti function kat villa ni...

pada aku... wedding ni mmg best la...
tempat pun cantik bangat..
siap ckp kat hubby... nnt syafiqah kawin kita buat ala2 garden mcm ni gak
sbb sah2 syafiqah sorang anak pompuan yg ada kan..hehe
tak yah pikir byk2.. semua pihak villa sediakan..
siapkan goodies je... dan duitnyer...haha
kalau xsalah.. kos wedding ni RM20K kot... 
itulah ceritanyer...

6 comments:

- dieyana - said...

kek tipu? berlakon aje lah ye, potong kek...heheh
kambing? huisy, sedap tuh..dieyana pun antu kambing..hehhe...

MamaYatie said...

RM20K, pegi bawak diri ok dah rasanya..tp by the time anak kita nak kawen nnt mesti dah cecah RM50K kot..huhu
a'ah la..simple giler pengantin..santai jer kan

Iela Fazielah said...

-dieyana-: itulah... kek tipu..kelkar pun ada... tp kira nampak lengkap la...

Iela Fazielah said...

Mamayatie: betul tu... lg 20thn time anak kita kawin agaknyer mmg cecah RM50K...hehe... tp kalau ms tu byk duit la.. kalau x..buat majlis tipikal mcm skrg ni kan..haha

alyyani said...

rm20k tu reasonable lagi la kan. tah zaman anak kita tak tau lah. kena up hantaran lah kot. heheh... mmg sempoi habis pengantin nye. rilek je. tp tetap meriah all the preparation.

Iela Fazielah said...

alyyani: betul tu... skrg ni harga mmg reasonable... tp kalau akak byk duit.. xde la akak mintak kat menantu tu... sendiri keluar duit le...

Related Posts with Thumbnails