Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kenderaan baru itu.... BLPXXXX

alhamdulillah...
kenderaan yg diidamkan oleh org tu dah dpt dah...
jiran yg dok bc blog ni dah siap2 tanya dah kat tuan punyer badan...
kwn opis pun sama...
wah... zul... wah kak ila... bl kete baru ke??
ahaks....!!!

xde kete br nyer.... nnt dah en. Don tukar keje br kat mana2...
barulah merasa kete baru ye...
yg ditukar adalah moto baru ok...
ulang balik... MOTOR baru je...haha...
kecoh betul aku...

eh..mestilah kecoh ok..
sbb..moto yg di trade in tu adalah moto aku okey...
kenderaan pertama aku bl dgn duit gaji pertama lepas dpt lesen memandu pertama...
sian aku....
org susahkan.... dah keje br leh buat lesen....
jenuh simpan duit...
pastu jenuh kumpul duit lg buat muka bl moto...
akhirnyer.. moto yg dibeli adalah sebijik EX5...
aku sempat pakai 2 thn je....jd minah remp-it kejap...
teringat dulu gi keje menapak jln kaki dr flat ikan blkg fakulti perubatan ke PKU ni..
smapai merekah tapak kaki ko

pastu kawin dgn en. DOn... en. Don yg tala moto tu dr kelang smapai ke damansara...
setelah 8 thn berjasa... aku bg la kebenaran kat en. Don suruh tukar moto baru...
sian dia... bwk moto 100cc jln jauh2,.... haha...
dulu ada RXZ gi jual... tinggallah si EX5 tu yg ditalanyer

lani... dia tukar ke moto LC je...
kunun nak bl RXZ balik... dulu bl RXZ Rm7K ..
skrg RXZ kat RM13K... berganda ko..
so RM7K tu harga moto LC tu...jadikle...

moto aku tu laku pulak RM1.2K...eh mahal gak ek>>>hehe

selamat tinggal moto kesayangan ku...huhu
sediy la pulak... 

ok..ni operasi serah n sain aggreement motor..
betul2 dihari Valentine day..ahaks!
sesi tukar hadiah la ni...hehe...
en. Don sain geran...sbb moto ni nama dia

aku sain pengesahan jual moto...sbb moto lama moto aku
aku kidal ok...

ok... dpt je moto..
dan2 tu en. Don terus tukar tayar br yg lebih gempak kunun...

oh ye.. kisah no plat...
bkn la no yg gah sgt pun..
nak bl no 8888 ke...8 ke... 38 ke...oh idok le...
harga mahal ok..
just nak kenang-kenangan utk kami berdua...
dulu ms bl moto lama..awok xde duit...
nak bzir smapai RM210 bl plat semata watpe ek...
tp kalini saje nak bazir.. sbb nak kan kenangan tu...
lg pun dr kitaorg kawin.. nombor ni kami guna ms nak bg hantaran dan mas kawin ok...

so..utk plat kami pilih angka 1980..
kalau tgk dr angka besar.. ia merupakan thn kelahiran kami org...
tp dlm ms yg sama... kalau tgk dr angka keciknyer..
1 melambang kan bulan Januari.. bln kelahiran hubby...
9 adalah september... bln kelahiran aku..
dan 80 thn kelahiran..
so... itulah kisahnyer...


so...
skrg ni dgn rasminyer..
en Don gi keje pakai motor baru...




suka tgk dia suka...
aku gak nak tukar kete xdpt lagi...huhu
aku nak kete br kaler hitam dgn sport rim kaler merah hitam..
errr... bila leh dpt ni?????

11 comments:

damien said...

thank honey doakan i dapat keje lain secepat mungkin. lg cepat lg bagus. cepat u dapat kereta u nanti. bukan je grand lavina nak wish pun i kasi

- dieyana - said...

oo, gitu kisahnya...erm...mesti sayang kan motor pertama tu...moga iela berjaya dapat kereta baru nanti, insya-Allah...:-)

MamaYatie said...

waa..sentimental value tinggi la motor ila tu..dr bujang smp dah ada anak 2..syg gila kan..huhu..tapi takper la..dah smp masa tukar baru..kang semput tengah jalan payah nak jawab..

lydzar said...

hehe tak perasan lg moto baru kt tepi bangunan opis ni..

Iela Fazielah said...

damien: u r welcome dear.... sy doakan awk selalu.... cpt2 dpt rezki lebih....kalau dpt wish best giler.. tp GL pun dah grand dah...

Iela Fazielah said...

-dieyana-: itulah kisahnyer.. tp mmg sayang motor tu... byk kenangan tu.... tp alhamdulillah... motor xde problem pun..cuma rasa mmg patut ttukar br je

Iela Fazielah said...

Mamayatie: itule... alamak..slah tulis komen.. tertulis kat komen dieyana...haha...

Iela Fazielah said...

lydzar: buat2 je xperasan haha....

alyyani said...

kak, bday kita sama kan? akak kidal sy pun kidal. heheh.. irfan dgn syafiqah kidal tak? tekulat2 wan tgk moto momok yg merelit nih malam tadi. heheheh... nak gi keje pun semangat. :)

Iela Fazielah said...

alyyani: iya betul.. kebetulan semua sama ek?? tu pasal kamu jd akauntan, akak amik bisness sbb kita kidal..hehe.. irfan n syafiqah dedua tgn kanan ikut papa dia...

bab motor selagi xcukup milage 1K momok tension je bwk motor 60km/j... xsabar dia nak pecut 135km/j tu... buat ms ni semangt dia xlah menyerlah sgt..haha

damien said...

Alyyani: cakap kat wan suruh dia beli je boleh rempit pagi2 sama hahahahahaha

Related Posts with Thumbnails