Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Aktiviti Kedua cuti 4 hari: menjual barangan terpakai di Cash Converters

salam Maulidur rasul pd semua..
org selangor cuti 4 hari ek termasuk hari sabtu ahad...
so korang2 mesti byk plan nak buat cuti2 ni kan???
same goes to me....

ok...ni aktiviti kedua aku buat ms cuti 4 harini...
n3 melangkau aktiviti pertama...
ianyer adalah menjual brg terpakai di Cash Converters...
mungkin ada yg dah biasa dgr Cash Converters ni..ada jugak yg mungkin xtau
malahan xpernah dgr pun....
mcm aku..selalu dgr n lalu dpn CC ni..
tp xpernah singgah malahan nak jual brg...
hajat nak jual brg kat sini dah lama dah..
tp asyik la tertangguh...



ok..sikit tentang CC ni...
ni tempat kita jual brg2 terpakai yg masih elok
mcm kedai pajak lak...hehe
tp nilainyer xlah mahal mana...
dr buang..rugi...
nak bg org xtau nak kasi sape...
so baik jual je....
ok..aku ke sini pun kebetulan sbb gi kenduri akikah jiran...
kat Kelana Jaya...kalau sesapa biasa lalu jln kelana jaya depan lg dr Kelana Jaya Seafood tu.
leh nampak CC ni kat belah kiri korang ye...



ok...brg yg aku let go adalah...
1. Sebijik stroller brand Anakku (syafiqah punyer) - dah 5 thn pun usia dia
masih teguh...cun malahan leh tutup penuh dia punyer tutup tu..
dulu bl kat RM400 gak la harga dia

2. Buaian baby - pun umor syafiqah tp guna 4hari je ms syfqah br lahir..mmg cantik la buaian tu..
kes bl buaian pasal antar rmh org.. pengasuh tu sibuk nak masukkan syfiqah dlm buaian
skali...xsamapi seminggu xmau jg syafiqah...hangin je aku


eceli ms kami smpai sini...
kami masuk dulu dlm kedai CC ni...
mmg byk brg la.... nak bl brg2 terpakai boleh la..
contoh mcm kerusi baby ke...bath tub ke..
jam, kamera....tp aku xla snap gmbar..
lepas tu br tanya...kalau nak jual brg kat mana..
rupanyer kat opis sblh dia...
so kami pun msk...
ms ni nampak ada sorang cina nak jual microvawe dia...

berlaku tawar menawar kat sini...
kalau xsalah..aku dgr microvawe dia laku RM30...boleh la tu..
kata org CC tu..kalau microvawe dia jenis Microwave Oven..nilai dia lg tinggi

b4 tu ada org nak jual camera...pun diaorg tawarkan murah..
xjd org tu jual...alasan org CC ni
kamera, h/p semua jenis teknologi cepat berubah..
lg latest lg tinggi megapixcell dia..
so xleh nak beli mahal2..
mcm2...!

ni kami org tgh tunggu giliran.. 

ok....sementara tu bc2 la notis kat situ..

alamak...lupa nak bwk manual stroller tu..
kalau x boleh dpt lebih harga stroller tu

so..bila sampai turn kitaorg utk tunjuk brg..
lepas nego2 harga....
harga yg ditawarkan utk stroller tu cuma Rm15 je..
alasan...ramai org jual stroller kat situ
sbb diaorg kata standart stroller harga tu
while buaian baby tu w/pun baru..pun RM15 jugak dia amik..
ok le tu.... dr tersimpan dlm stor selama 5thn...
baik jual je..

akhirnyer....inilah duit hasil jualan..3 brg tu...

ok lah kan..

pada sesape nak tau pasal Cash Converters...
leh bukak kat website dia ok...

5 comments:

iduraz said...

o, ada ek kedai gini..ok gak kan..leh jual brg yg dh tak guna..dari simpan aje..hehe

Iela Fazielah said...

iduraz: ada... tp murah la jualnyer...tp xpe kan..janji brg tu bleh digunakan semula dr rosak terbiar

atfina said...

jadiilah tu rm30...lepas buat lunch. dari dok tersimpan kat store ajer.. pernah pergi cc nih..bukit tinggi punyer. tgk barang gitu2 je la... lepas ni nak cuba jugakla tolak mana2 brg yg tak pakai..

Iela Fazielah said...

atfina: cuba2 lah..... ila buat modal jual brg tu bl brg baby balik...hehe

Mohd Fuad said...

dia ambil murah sangat tapi kat dalam tu jual ikut harga kedai.

Related Posts with Thumbnails