Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Gro-Via CD terbaek!!! luv it so much!

arini nak citer pasal CD lagi...
sejak berCD ni...asyik la baca cerita pasal CD je kan..
sibuk nak tau Cd mana yg best..
kalau dok soping pun asyik la soping CD je skrg..

ok...eceli terjebak bl CD Grovia ni sbnrnyer saje2 je..
pergi ke butik Modernmum Alamanda tu...
sebenarnyer aku stat beli insert soaker pad Grovia ni
konon nak pakaikan kat CD Ai2 lunatots..
saje nakkan soaker insert extra sbb Lunatots xde stok insert
skali bk rmh rupanyer butang CD Grovia xleh masuk dgn butang CD Lunatots
terus la hampa..jdnyer..kena la bl shell Grovia ni

FYI, CD Grovia ni dia jual shell (cover) dia asing2 dgn Insert dia
boleh jugak bl CD n insert skali...
harga CD with 1 insert + 1 booster  RM95 sehelai..
kalau shell je RM60 dan insert soaker RM65 for 2pieces


grovia CD


harga dlm tinytapir.com

kalau tgk rupa dia ada mcm sama dgn CD lunatots AI2 premium...
cuma lunatots ada 2 kaler n button lunatots ada 3 row yg boleh dilaras ke saiz XL
so...mmg CD lunatots mmg panjang sikit dr Grovia 




so..nak jd citer... bila dah bl...mesti la nak pakaikan
serius...aku sgt2 suka dgn Cd ni...serius aku berkenan  giler kat soaker pad dia
memula aku bl Organic Cotton Soaker pad..

soaker pad dia 2 lapis
ada soft cotton leg gusset utk elak bocor
dan paling best ada ruang antara pad ini ditengah2..tujuan dia utk masukkan extra soaker booster


utk permulaan, kena basuh 5kali dulu utk betul2 absorb soaker dia...
then...aku terus cuba pakaikan pd waktu mlm
sblm tu aku ada pakaikan Lunatots AI2 Cd... xbocor tp agak basah
tp bila aku pakaikan CD Grovia ni...mmg aku kagum sbb bontot Imran x basah pun..
lg kering kalau letak liner antara soaker dgn montot baby...
skrg ni mmg tiap2 mlm, imran aku pakaikan dgn CD Grovia ni dr jam 11.30 mlm smpai esok pg jam 7@8pg br cabut
serius...mmg super absorb la..xde dah bgn malam nak tukarkan CD or pampers da...
w/pun imran byk menyusu waktu mlm dgn badan mengiring, still pee dia xbocor...

satu kelemahan soaker pad cotton ni adlah..LAMBAT KERING
mungkin sbb dia dua lapis...mmg amik ms utk kering
kalau xdianginkan bawah kipas...mmg xkan kering dlm ms sehari
leps basuh mmg kena spin n sidai bwh kipas..nak harapkan matahari..sehari suntuk br kering ye..

so....solution utk soaker dia yg lmbat kering ni...
aku bl sejenis lagi soaker Grovia jenis Stay Dry soaker..

stay dry soaker



mmg stay dry soaker lg best...mmg cepat kering!
tp bila dah lama2 pakai...pada aku organic cotton jugak lg baik utk pakai mlm
staydry soaker ni aku selalu pakaikan bila nak gi outing..
sbb staydry soaker ni lebih nipis tp powerb dlm serapan...
jd..ringan lah sikit beg kalau bwk CD bila keluar outing...

kesimpulannyer...
beli n pakai CD grovia mmg xkan hampa...
harga mmg la mahal 
tp worth dgn duit yg kita labur...




No comments:

Related Posts with Thumbnails