Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

projek transformasi bilik syafiqah (part II) & 1st time tido di bilik sendiri

part II kisah transform bilik fiqah...
ptg jumaat tu aku ke kedai perabot valencia order sebuah katil n tilam utk irfan..
n ptg tu jgk aku mintak antar...
then ke jusco bl cadar br utk budak berdua tu...
jusco kan tgh sales n buat fair katil dpn area stationery tu... pelagi.. grab la... 

katil plus tilam = RM350....
aku decided maintainkan warna katil coklat oak gelap dlm bilik ni
lg pun baik bl je katil offer..jimat disitu...hehe

cadar dedua budak ni lepas diskaun RM100...
nak bl cadar gmbar barbie utk syfiqah xde saiz single..dah abis


dan alhamdulillah... mlm  tu jugak budak berdua ni berjaya tido di bilik mereka...
sgt2 bersyukur...
xsesia mamanyer dok ulang alik kedai perabot cr barang...
gi jusco bl cadar favorited anak2...
akhirnyer..bila dah siap pasang semua..
dedua budak ni teruja..
lebih2 irfan....
bila suruh dia tgk katil dia..menjerit2 dia gembira sbb dia ada katil angry bird.
syafiqah pulak, ms aku kemas katil n bilik ni dia tgh tido...
so..bila dia bgn (tu pun pasal irfan yg kejutkan)
mmg terkejut n suka giler dia...
yg klakar..jam 7.30 mlm tu dan..dan irfan ckp dia ngantuk n nak tido dah..haha

ok..meh layan gmabr..
rupa katil Irfan dgn cadar Angry Bird nyer..
ecei tema utk irfan warna hijau



inilah rupa bilik syafiqah skrg...
dgn 2 katilnyer



ni rupa katil syafiqah dgn cadar baru - power puff girl
warna tema syafiqah wajib maintain pink ye



dan ini pandangan bilik dr luar pintu bilik..
dgn almari dan side table kat depan pintu
nak letak dua side table sebelah menyebelah kat sebelah katil mmg xlepas..
bilik budak berdua ni kecik je..
kalau lebar lg 1 kaki, sure lepas letak side table tu

insyaallah..ada part terakhir utk kemasan bilik ni
nak gantung lampu, jam dan lain2..
jugak..cadangan nak tmbah para kat atas katil n meja study tu...
buat masa ni menan aku simpan bwh katil n atas almari..

tunggulah part terakhir nnt ye...
akan diusahakan deco2nyer...

lastly..
gmbar mlm tu dedua budak ni tido dgn nyenyaknyer..

cuma xbestnyer...
Irfan terbangun jam 2 pg mintak susu n xmoh masuk bilik da..
dia siap request nak tgk tv jam 2 pg tu sbb dia dah terlebih tido..
serius weh..irfan tido jam 8mlm ok...

utk 2nd nite tido mlm smlm...
tepat jam 3pg irfan bgn lg mintak susu n sama gak..
berperang suruh dia masuk blk bilik utk tido
kakak syafiqah tido dgn nyenyak smpai pg...good girl!
last2..irfan tido kat bilik mama & papa smapai pg...
itulah kisahnyer


7 comments:

mamalieyna said...

cunlah~ teruja nak deco bilik anak bujang eina dua orang tu...skrg deco tak bape deco pun, arif bkn nak tido situ, tggu ada geng dgn adik nnti la kot...

aloo irfan... takpe pasni coba lgi..tido sendiri eh..hehe~

Iela Fazielah said...

mamalieyna: itulah..memul dulu il deco ala kadar je... la ni buat sungguh2...sbb 2 org nk tido skli

ieedaz @ mama_isha said...

cantekla bilik diaorg.. pandainya mama diaorg ni deco2 eh..! terbaek!

alyyani said...

budak2 excited dapat benda baru gitu lah kak. sama mcm niadel. nak tido je ajak naik atas. kemain awal lak lagi. cantik combination table hitam dgn pink. i like. bilik diorang segi4 so senang nak arrange. bilik niadel memanjang. jenuh pk camne nak letak barang.

mummy_ayu said...

wah..cantik la bilik dioarng..senang kan bila dah tido asing nie..cuma bab bgn minta susu tu la..adventure sikit and Irfan..leh geng la ngan Iris..pas minum susu, kadang2 nak tgk tv..kadang2 nak tido ngan Mummy..Ian jer ok selalu...

congrats too Syafiqah & Irfan..sbb dah pandai tido bilik asing...
tu yg kena deco2 cantik2 tu...kasi diaorang suka kat bilik tu..

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: betul tu..mmg advanture nak bgn buat susu bagai..kena pulak merengek tgh mlm...seronok rasa lapang bilik anak2 dah dok bilik sendiri

- dieyana - said...

besar bilik diaorang! okeylah tu utk permulaan.... lpsni dh ebsar skit, kena asing ank lelaki n pempuan..:-)

Related Posts with Thumbnails