Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

teringin nak pakai TAB

aku kan..
skrg ni tgh dilemma...
henpon cikai cap Nokia aku ni dah loklak dah...
kejap on..kejap off... kejap shutdown sendiri..
kjap kang hang...
umor pun dah cecah 5thn....uih..lama giler aku pakai hp ni
aku rasa ms utk aku berubah dgn bl hp br
tp dah alang2 nak bl yg baru...
aku nak la terus pakai tab..
org lain dah berjaman pakai tabkan...
aku br terkial2 nak pakai...nak belek...
nak usha....nak beli...huhu
malu ai...

tp masalahnyer.. still dlm dilemma..
dlm hati rasa nak pakai je Samsung  Galaxy Tap 10.1" tu..
tp xde phone....boleh surf internet je...
bwk je line broadband yg ada kat rmh ni msk dlm tab tu...
senang..view pun besar....



tp hubby lak kata..dah alang2...
beli jelah Samsung Galaxy Tab 7.7" tu...siap phone lg tu..
tp kalau pakai tu harus aku kena bl line telco yg lain...
pastu terikat dgn kontrak n kena byr bil bulan2..hadoi...
part tu yg payah tu.



skrg ni aku pengguna tegar hotlink..
dah la jenis top up RM30....2-3 bln xtop up..
sbb aku jrg2 call org.. call pun call hubby je..
adus....dlm dilemma ni...
nak bl yg mana2??
ada sesapa yg ppakai Samsung Tab 7.7 x? 
senang x nak update blog bagai???
kalau pakai tab 10.1 sah2 la large screen kan?




13 comments:

Nana said...

ko amek tab 7.7 la bole wat call
mcm aku nye tab 7plus
aku pakai topup sebab xmo komit ngan bil
topup tu jenis topup mingguan
seminggu RM18
ringan skit dari tab 10.1 tu, dah sma besar mcm ipad kan
aku fikir pakai saiz kecik senang sumbat dalam beg

Iela Fazielah said...

Nana: o yeke....means, pakai tab 7.7, maintain pakai hotlink tp bl top up mingguan...ok gak tu.... tq nana..

mummy_ayu said...

teringin gak..tapi takut jadi rebutan nak main game antara Ian & Iris

Sue* mamaID said...

ambik la tab 7.7 tu...kite pakai...senang beb update blog...ade application dia...call boleh...
tapi kite tak pakai utk call kite pakai utk internet je...masuk broadband je...boleh beli la tab saja...tk yah tukar no.phone...beli kat samsung...tk yah beli kat line telco punye package...

lovely said...

salam..
kawan saya memang nak jual Galaxy Tab 10.1 (samsung). kalau berminat boleh call saya 88823291 (ida)
atau comment kat blog saya.

Iela Fazielah said...

Sue: hmm..cadangan yg bagus jugak...pakai line b/band ek..nnt2 je kalau nak pakai pakej

Iela Fazielah said...

hi lovely....kwn nak jual tab dia...hmm..nnt sy fikirkan nak bl yg 2nd hand or tidak ye.....neway...tq n salam kenal

Mooniqueen said...

Cube gi kedai, try pgg mana n selesa n senang nak pakai.. Mcm sy skrg pki ipad oklah...sbb skrin memang besar gila... Puas nak tgk... Lain org lain taste nya... Selamat membeli ye..

Iela Fazielah said...

mooniqueen: dah pegang dah....kalau ikut hati nak bl taab 10.1 tu..tp tu lah....mcm rmbang mata pun ada...itu nak, ini nak...

ieedaz @ mama_isha said...

keinginan kite samelah..teringin nak samsung tab / ipad tp ipad mahal sgt..hehe tab ni pun ntahbile leh dapat..ehhe

pena rozie said...

ala relax la... Org lain nak pakai biar la. PR pn bukan tak boleh nak pakai, tp ade yang tidak mengizinkan. muahahahahaha....

KUREKURE COMEL said...

better galaxy note kot...lbh kurang je function dia...hehehe...sy pkai tab jgk...blh je pkai topup mcm biasa...hehehe...

kalo update blog tu, sy xpass lg..hehehe

Iela Fazielah said...

kurekurecomel: ada gak belek note aritu....

Related Posts with Thumbnails