Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

peti sejuk dah penuh...mana nak simpan susu EBM ni???

adeh..tolong...
peti sejuk rmh saya dah penuh sgt ni...
mcmmana nak tampung susu EBM utk bln Julai pulak...
nak bl deep freezer..duit dah elek...

tgk la...
dah xde rupa peti sejuk dah...
memula punyerlah cun aku susun susu2 ni...
bila dah penuh botol...aku pakai plastik pulak...
konon dpt jimat space...
so.. aku ikut 1 petua mummy mana ntah aku bc kat blog ni..
dia simpan susu EMB dlm plastik n masukkan dlm bag mcm aku buat tu..
mmg tersusun la...
tp lama2 makin byk...dah xde space la pulak
ni semua stok susu dr bulan April hingga Jun...
dah mencecah 140 susu...
dulu bahagian bwh aku letakkan barang pasar..
aku xrisau masalah bau sbb semua ayam, ikan udang aku isi dlm tupperware..
now... disbbkan susu dah menguasai ruang...
aku xtau mana nak letak maknan dah...
utk bln julai ni hubby lom shopping brg pasar lg ni...
adeh... fenin... mana nak letak EBM ni???

err....ada sape2 nak let go deep freezer murah2????

saritu beli brg kat care4...
berger semua letak kat belah pintu je...

mmg bersepah peti sejuk aku


3 comments:

Mooniqueen said...

Dear, banyaknya susu... Tak merasa dulu nak stock up ebm mcm ni... Try tgk kat mudah.my, maybe ade org jual murah2..

Iela Fazielah said...

Mooniqueen..: alhamdulillah..rezki Imran..mungkin jugak guna pump power..hehe...dulu ms Irfan pun xmerasa susu sebayak ni

mummy_ayu said...

wah..byk tu...ah ah..tul kata Moon tu try kat mudah..

Related Posts with Thumbnails