Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

outing dgn Imran dan camne nak handle CD

ha...ada org tanya...
kalau gi jalan2 Imran pakai CD jugak ke?
jwpnnyer... YES!!!! CD tetap dihatiku..
thats y....dlm tips permulaan nak ber-CD aku senaraikan brg2 yg perlu ada
bukan pe..brg2 tu adalah brg utama yg kita perlukan ms nak salin CD
dan jugak brg tu jugak kita perlukan bila kita gi outing dgn baby

mesti ada yg bayangkan ,mesti susahkan?
bwk CD bulky2...pastu nnt baby dah pee n poo nak bwk pulak CD kotor..
kalau pakai DD, baby berak or poo leh buang terus dlm tong sampah kan???
pastu xde bau busuk ke???
serius ok...semua soalan kat atas tu xmenjadi masalah pun...
xkan ada bau busuk,
xkan ada CD yg bulky
semuanyer ok je...
xcaya...
jom tgk check list aku bila aku plan nak kuar jln2 dgn Imran dlm berCD

pertama: nak gi mana???

kita mesti tau tujuan kita kemana kan? then leh agak bape lama nak kuarkan??
so kat sini leh plan nak bwk bape byk CD...
ala mcm korang BF anak la... bape byk susu korang nak spare bwk kalau jln2...
sama je....

kedua: apa brg nak bwk??

ok..part ni...sama je mcm korang pakaikan anak DD....
korang stilll bwk changing pad, tissue wipes, & DD kan??
samala mcm pakai CD...DD tu gantikan dgn CD....tp ada 1 lainnyer...
CD ni kita simpan dlm 1 beg iaitu WETBAG..
Wetbag ni fungsi dia menyimpan CD yg kotor @ telah digunakan
wetbag ni jugak adalah jenis kalis air n bau...
so....lepas salin CD nnt, isi je Cd kotor dlm wet bag ni...serius, xde bau pun

ha inilah brg2 yg sy bwk bila outing..
changing pad, wipes tissue, extra soaker, 1 CD extra & yg biru tu wetbag

1 lg..jenis Cd yg digunakan..
mcm aku..bila outing, aku suka pakaikan terus imran jenis CD AI2,
utk makluman korang, CD AI2 adalah jenis CD yg insert/soaker dia boleh ditanggalkan dr shell dia dgn mudah...
then, kalau shell tu masih bersih, boleh guna semula, just gantikan insert/soaker yg baru



mcm dl gmbar atas, 1 CD AI2 ada 2 soaker,so, just bwk soaker spare je..
1 lg, boleh pakaikan anak dgn soaker or insert jenis bamboo..
sbb insert bamboo boleh pakai sehingga 4-5jam sbb ia leh serap lebih byk air kencing
kan senang di situ....
aku paling suka CD Grovia...sbb leh pakai hingga 5jam...
klau xde CD AI2 xpe..jgn risau...pakaikan je anak Cd pocket biasa..
tp masukkan 2 insert...so...leh serap byk kencing..n xyyah tukar byk kali..

jd...pada yg nak pakaikan anak CD...
jgn stress2....mudah je pakai CD ni..
nnt sampai rmh, balik dr keluar, keluarkan soiled CD dr wet bag,
campak kat toilet...nnt nak mandi bersihkan lah CD yg kotor tu
pastu masukkan dlm dry pail utk tunggu ms basuh CD secara beramai2...
itulah ceritanyer,,, senangkan??

2 comments:

Nad @ MamaZN said...

ooo, ok2 tq kak ilah!
saya mmg pakaikan baby CD
tp bile jenjalan takde kekuatan lagi hehehe
sbb taktau nak handle cemane

ok, tq ek kak!

Iela Fazielah said...

Nad: itulah akak bc blog kamu, br tau kamu pun pakaikan CD...mmg bestkan pakaikan CD...seronok pakai, basuh n soping..hehe

Related Posts with Thumbnails