Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

bertukar ke astro beyond akhirnya...

tadi tgahari.... berkejar2 aku balik rmh...
org astro nak dtg pasang astro....
aritu aku wat n3 dok berpikir2 nak tukar ke tak kan...
dpt komen2 mengatakan skrg ni even astro biasapun mmg dah pakai piring hitam..
aku pun dah tak risau2 dah...
lg pun... promosi skrg... upgrade astro beyond dpt free installation...
rugi xgrab kan...
baik tukar je... pulang paling decoder n piring lama

piring n satelite disk lama yg nak di return kan semula
giler old school punyer decoder...thn 2001 aku pasang
samapi sekarang aku maintain pakai...
mmg patut tukar pun kan?? : P

so.. minggu lepas ari isnin aku call astro mohon nak tukar ke beyond
arini (selasa) org astro dah dtg pasang...
wah.. cepat gitu servis dia.... pada ku lah...
so tadi tghari... tgk la mamat2 cina astro 2 ekor ni dok pasang satelite disk tu

tgh pasang disk nyer

pastu panjat bumbung utk drill n pasang satellite disk tu

pastu pasang decoder n setting

tak sampai 10 minit pun.. sbb aku dah siap2 pasang astro point masa buat wiring rmh aritu
dia dtg betul2 drill pasang piring satelit tu je....
pastu pasang decoder n setting...
wah.. senang betul keje eh...

yg penting skarg... rmh dah ada astro balik...yeay!!
hubby la org paling hepi sbb leh tgk bola...
cuma xbeli lg tibi yg ada full HD tu je..
percaya tak kalau aku ckp kat korang kat rmh skrg aku pakai tv kecik 14"???
sila percaya ea....
bukti...?? sila lihat gmbar ok..... hehe

4 comments:

Dilla Ady said...

kak, keciknye tv...kalu dilla konpem tak biase nengok tv kecik sgt..

tp takpe la kak, dari takde kan..

pasni beli flat screen 42" tu ye kak...puas nengok gambo!

Iela Fazielah said...

dilla: besor tu smapai 42'..hahaha.. tv tu tibi lama akak ms belajar dulu bl thn 2002.. tb 29' yg beso tu ada lam bilik... berat giler xlalu nak angkat......tp jadik la kan.. asal leh tgk tb

Farra Dhelina said...

hehehe kcik nya kakk..awat tak tuka pkai tb bsr tu?

Iela Fazielah said...

farra: nak beli .. tp budget xde.. hehe... sbenarnyer dah tempah.. tp xde stok lg... bl kat Harvey Norman.. tungguuuuuuuu...

Related Posts with Thumbnails