Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah beg terbang semalam....

nak cerita... disebalik kisah beg irfan yg terbang semalam
balik tu papa jemput anak2 balik
aku... tunggu kat rmh baru...
menguruskan pengambilan fius letrik rmh...
pasal hal rmh mahligai Impiana... alhamdulillah.. semua settle..
letrik semua dah ada... mmg compom dah boleh pindah!!! sukernyer

k.. berbalik kat kisah beg tadi...
rupanyer.. kesan dari terbang tersebut... sgt2 la kuat rupanyer...
aku mmg tak check pun beg tu lepas kutip beg tu kat tepi jalan
just pungut botol susu irfan je sbb btol tu mmg aku letak kat poket tepi beg
nak tau ape yang berlaku??

kata papa, cikgu taska irfan cakap...
2 bekas susu irfan abis terbukak dan berterabur susu2nyer..
sib baik tupperware letak susu tu xpecah
bekas ubat irfan pun pecah berderai.. ubat sapu irfan lak tu
sib baik ubat batuk irfan xpecah...huhu

baru aku tau punyer ganaz aku layan corner semalam..
mesti beg tu terbang, pastu jatuh guling2...entah2 pastu ada lak org tendang ke..
smapai berkecai barang dlm beg tu..
aku rasa kalau xde baju n towel irfan dlm beg tu...
compom semuanyer ranap dlm beg tu... huhu

tp pasni jd pengajaran kat aku
aku xleh terkopoh kapah... bw kete pelan2... huhu
supaya kejadian sama xberulang lg....

6 comments:

lydzar said...

hehe kak, kalau dh rushing, sesapa pon bawak kereta mcm ribut kot..saya aritu pon lgsg tak perasan bumper depan kereta tersagat ngn divider parking, rushing nk amek budak2 punya pasal.

so baju2 irfan comot ke kena susu tumpah tu?

Iela Fazielah said...

lydzar: sib baik la susu tu akak letak kat bwh sekali, bj bahagian atas.. tgk irfan pakai bj ok je.. agaknyer kena sikit tp cikgu dia dah kibas n jemur kot.. kot je lah.. hehe

Zainatul Emelia said...

ila... fius dah boleh amik ke?? so dah ader letrik la umah kiter... lately sangat bz n tak sempat jengok rumah... oohh... cam nih nak pindah gak ler... :)

Iela Fazielah said...

kak zainatul emelia: dah ada dah kak... akak leh collect kat opis paragon.. dia bg dgn garden tap (kepala pili)...

Zainatul Emelia said...

thanks for the info ila...

Iela Fazielah said...

u r welcome kak

Related Posts with Thumbnails