Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

her room n her stuff......

smlm... mlm.... w/pun blik lambat
masih lagi meneruskan kerja2 memindahkan barang ke rmh baru
so.. jam 10 mlm... ajak syafiqah ke rmh baru
smabil tu nak tunjukkan syafiqah mainan baru dia...
ala ape lagi... tu playtent Huggies tu la...
saje nak suprise kat syafiqah...

ok... dah smapai n pindah2 barg...
terusla ke bilik syafiqah...
korang pun xpernah tgk lgkan bilik syafiqah...??
mama dia deco ala kadar...
lg pun katil & almari xde lagi...
hari sabtu ni baru betul2 nak move in...
tu yg setiap mlm sepanjang minggu ni dok berangkut2 brg...

k la... malas nak cite panjang...
moh lihat aksi fiqah setiap kali dia dtg ke rmh baru ni
dia panggil rmh baru ni "rmh putih".. rmh lama "rumah hitam"

okes.... selamat datang ke bilik saya ye untie2 sekalian...
jemput masuk....
bilik saya sempoi je... mama sy xletak katil lagi...
tiap2 hari saya tanya kat mama.. mana katil kak long???
mama kata: katil kak long nnt mama letak ye...asyik nnt2 je mama ni

untie2 semua..inilah port kegemaran saya..
mama sy dah pindahkan semua brg2 mainan sy ke sini
tiap2 kali dtg.. sy main dgn barbie sy yg 2 ekor tu...
kadang2 sy main masak2...
sy ada kwn baru anak uncle jiran sebelah
nnt mama sy kenalkan ye...

oh ye... kerusi dan meja study saya warna warni sbb itu papa sy punyer kerja
dia kata nak kasi bilik sy meriah dgn kaler2.. mcm k*l**g pun ada...huahua..


yea...mama sy dah pasang 1 mainan utk sy n adik irfan main nnt
sy sgt excited dan gumbira xterkata...
sy dpat sebuah kepala gajah yg besor dan cumil..
paling sy suka sbb kepala gajah ni ada kaler pink!

tgkla untie2 sekalian..
sy muat masuk ikut hidung gajah yg panjang nie...
wah.. kalau ada adik irfan.. mesti kami berebut2 nak main kat sini...

jadinyer untie2... sekalian....sekian saja certia saya bg pihak mama sy utk harini ye..
terima kasih...nnt kalau bilik sy dah lawa... kita cerita lg ye.. babai..

so.. sekian kisah hari ni

14 comments:

Farra Dhelina said...

ctklah bilik pikah kak..sies..ceria je..

Iela Fazielah said...

ala farra: biasa2 je.... lom letak perabot.. entah2.. terus nampak padat n sempit..hehe.. neway.. tq

eRiNsZ said...

sweet la dear.. suka ngat..

Iela Fazielah said...

eRiNsZ: tq cik erinsz..... simple2 je tu...

mummy_ayu said...

cantik la bilik dia..langsir pun sgt sweet..nie tak sabar nak deco bilik anak ayu nanti..bila la nak siap nie?

alyyani said...

wah k.ila, dah bole komen! heheh... anyway, lees is more kan kak? cantik sgt bilik syafiqah. kaler dinding dia, sesuai sgt dgn jiwa muda dia. ok je colourful study table tu. dah mcm nursery pun ye gak. mesti happy je dia :D

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: tq.. langsir bl kat jusco..jenama jusco gak.. ingtkan nak bl set katil skali.. dia xmoh...haha.. cepat deco blik iris.. tampal wallsticker..cantik sgt...

Iela Fazielah said...

alyyani: itu le papa dia punyer keje.. nak bl meja pink sbenarnye.. tp stok dah xde kat ikea.. balun jelah.. sbb dah lari dr warna tema... alang2.. buat la kalerful... 1 malaysia mcm langsr dia tu

maslinamansor said...

cantik bilik syafiqah. Rasanya semua kanak2perempuan nak kan bilik mereka macam bilik syafiqah... so sweet

nza said...

wah best la, semua pink colour..aunty nk join la main mainan tu....

Zur@ZaRi said...

cantik nyer=)) pink kaler gitue... sesuai kan gugurl n pinky=)

adianiez AIDA said...

aida pun dlm proses renovate bilik aida. cat kaler purple. sebab pink da terlalu byk dlm jiwa anak2 dara ku...

Dilla Ady said...

untung fikah...kecik2 da dapat bilik cantik camni..kena belajar rajin2 tau sayang, balas jasa mak ayah tu tau..

Nadra Farissa said...

wah wah wah... kalo farissa nmpk ni mesti naik excited gaks nk bilik camni ekeke...

Related Posts with Thumbnails