Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cubaan bermalam dirumah baru..

mlm maal hijrah lepas...
aku sekeluarga cubalah bermalam kat rmh baru...
mmg teringin sangat...
balik keje.. packing baju terus ke sana

sempat la ila n suami solat n baca yassin serta baca doa akhir n awal tahun kat situ
sgt seronok...

ni rupa bilik ila lepas di deco
pakai cadar n langsir yg beli ms nak raya aritu
recycle je.... tp mmg bl aritu utk pakai kat rmh baru ni
langsir sheer je xde lagi...
budget xdak dah...nnt2 la tempah kemudian...hehe

tp mlm tu agak sedikit boring..
sbb xde tv nak tgk...
barang kat rmh lama lom dipindahkan lg


so melayan syafiqah kat dlm bilik je
pastu tgk papa buat assgmt dia jela
dia dah rasmi guna brg2 kat family hall...
kalau nak tau... kabinet ni ila tempat customize kat AWD jugak
baru je pasang ari ahad lepas skali dgn wall kabinet kat living hall kaler merah putih tu
ni keje2 pemasangan book cabinet ari ahad lepas
keje2 pemasangan oleh pekerja2 Artwoodsdesign..


lokasi family hall ni betul kat tgh2 antara bilik2 naik je tangga terus nampak
kat sini la nnt tmpat nak tgk tv...
konsep n colour papa yg choose..
nak oren + hitam... tp pintu kabinet dgn dinding kaler dia lain sikit
ada lari itu kaler

lepas siap.....
simple je.... tp mm hubby request nak camni


so mlm tu...
kami tido mmg sgt nyenyak ok
maklumle... tido kat katil baru
tilam empuk.... tu...haha
cuma irfan je agak xbape nyenyak...
baru nak serasi kot...
pagi tu bgn aku blur2..
xtau nak buat pe...
sbb kat rmh ni xde benda nak buat
nak masak sarapan pun tong gas xde..
so.. kami mandi2 dan bersiap..
pastu gi IKEA jam 9.30 pagi lepas breakfast kat kedai mamak...
nnt entri soping kat IKEA akan menyusul kendian ek...

cuma warna dinding yg blue tu mmg ila xberkenan
hubby nak cat kaler ni jugak..
abis lari warna tema langsir dgn dinding.. huhu

 

20 comments:

mummy_ayu said...

wah..dah tido umah baru best tu...cantik la....bilik cantik..ruang tu pun cantik..
bila nak pindah...?

mama tisya said...

wah dh msk umh br

Iela Fazielah said...

MUMMY_AYU: tq..tq... insyaallah.. planningnyer krismas ni pindah barang... pastu terus pindah masuk la

Iela Fazielah said...

mamatisya: belum lg.. br cuba2 tido je

Dilla Ady said...

cantik tu bilik tido..hihihi..

bagus gak kan ade family hall nih..

kalu ade umah sendiri nk wat cam akak jugak la..

Iela Fazielah said...

dilla: tq2.. sila2 ..sila buat

AkMa said...

cantik dah umah ila..best kan ada umah sendiri..boleh deco mcm2..

eRiNsZ said...

wahh suka..suka... suda masuk umah baru...

Sharifah Aida said...

wahhh seronoknye dh masuk umah baru..

Adyshariz said...

wah ila, umah dh siap.. best masuk umah baru, jgn lupa "pagar" umah baru, tuk safety tau..nanti boleh lah calling2..hehe,buat open house

MamaYatie said...

waa....dah try umah baru..sonotnya...

p/s: umah saya deko sket2 jer..segan nak tayang

mamaqari said...

mesti feel lain kan duk umah sendiri..btw mamaqari tag mama ilah utk join GA by http://mamakembar3.blogspot.com

mamalieyna said...

waah dah rasmikan ke?..syoknyeee...nak pergi bertndang boleh..hehe..

Iela Fazielah said...

Akma: itule.. akma lak bila nak masuk rmh baru.. rmh u lg cantik... semua custom made tu.. untung tu..

Iela Fazielah said...

eRiNz: ala... br cubaan je... betul2 tu belum lg tau...hehe

Iela Fazielah said...

sharifah: tq....

Iela Fazielah said...

Adyshariz: insyallah.. mmg akan buat pun... nnt betul2 dah nak duduk, insyaallah.. nak buat majlis "pagar" rmh ...

Iela Fazielah said...

MamaYatie: :D... sgt seronok... ala mamaYatie segan2 lak...

Iela Fazielah said...

mamaqari: mmg feel sgt2 lain.. maklumle.. tetiba dok rmh beso.... dulu rmh kecik je

Iela Fazielah said...

mamalieyna: ehehehe... nak dtg bertandang... meh le... sgt2 dialu-alukan...

Related Posts with Thumbnails