Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke MACY home furnishing...

assallammualaikum semua...
good morning..... mood tgh hepi2 ni

korang bc tajuk aku mmg xleh blah kan...hehe
xde cite best pun nak cite..
so aku cerita la aktiviti ptg smlm eh..
aku gi MACY... ala dekatje.. kat bangunan Minlon tuje..
tujuan??... nak amik langsir sliding door yg aku tempah 3 minggu lepas ye
lama tu nak tempah...kalau bl kat nilai sejam je siap kan???
aku bkn demand ye nak bl kat tempat mahal
masalahnyer... hanya kat situ je aku jumpa langsir yg design dia betul2 aku berkenan
dan kena pulak dgn warna tema rmh....
dah puas cari kat tempat lain..
cuma xturun ke nilai je... tu yg tempah kat macy je..
skrg ni macy tgh sale tau


berbalik pada cerita gi MACY ni...
dah alang2 ke sana.. aku pun round2 la kat tingkat atas dia
tgk2 home deco n sofa2 dia...
mmg santek2... tp bila tgk rege.... nak nangis mak rasa
fuhhh semangat.. xdpt la harga below rm50 ke bwh...semua ratusan ringgit
dlm byk2 hiasan deco kat situ..
ada 1 benda yg aku betul2 berkenan.. tp tau.. xmampu nak beli..
tp aku mmg aim nak beli... er.. korang paham ke.. hehe
ni benda dia..


korang nampak tak benda merah tergantung belakang sofa putih tu...
ha.. yg tergantung tu la aku berkenan!!!
tp harga dia...mak ai... nak muntah aku baca..
RM499 utk 50 pcs benda merah tu
leh cabut2 tampal kat dinding ke..
buat devider ke... alahai.. kiut sgt!!!!!tp tu la... xmampu nak bl
xleh lak nak bl sikit2 lak tu.. frust aku.!!

so... dah abis pusing2 cuci mata...aku pun gi ler amik langsir yg dah berkurun aku tunggu siap tu
dgn bersemangatnyer.. aku pun terus drive blk rmh...
berkobar2 nak pasang langsir baru hokey!!!hehe

ini barang yg ditunggu2...
pastu pelagi.. aktiviti panjat memanjat la ye pasang langsir pun berlaku

gambar sliding door sebelum dipasang langsir


dan selepas langsir dipasang...

ok tak???
langsir simple je...
cuma aku tambah kaki kain warna hitam plain kat langsir sheer tu
utk nampak kelainan..lgpun stail langsir skrg kan
hehe...
langsir ni aku buat mmg dr siling hingga ke lantai....setinggi 9kaki 3inci
tp tula.. eceli ada cerita lg disebalik langsir ni
huhu..
kalau nak tau.. lepas pasang.. skali aku tgk senteng skit lak dlm 3inci
salah aku gak.. salah ukur ok
aku tempah 9kaki je... tu yg senteng tu
so.. mcm biasalah kan...
aktiviti plg xbest kena buat tp faverot aku gak
aktivit meng'outer" langsir..heheh.. akan berlangsung kemudian
yg penting.. langsir dah pasang...huhu

so.. sekian kisah nak cite utk n3 arini.. huhu..
daaa

10 comments:

nza said...

cantik3X.....menepati citarasa...

Adyshariz said...

wah..citerasa hebat ni ila..cantekk..cantikk

Iela Fazielah said...

kak nza: tq....;D

Iela Fazielah said...

adyshariz: xde hebat mana pun.. neway tq...hehe

Farra Dhelina said...

ctk lah kak..not bad jugak taste akk ye..mmg pndai..bestnya dpt ddk rmh sendiri..sedihhhhh...adeiii

oh ye, knp akk buat lgsir smpai ke siling, itu utk nmpk ruang tamu jadi bsr ye kak?

gewecun said...

santekk..i loike ur langsir..:-)

Iela Fazielah said...

farra: tq... bkn utk nampak besar tp utk nampak siling tinggi.. ni kata eric leong.. aku pun tiru 100%... lg pun dah design si kontraktor PC tu mcm tu... ikutkan je lah...trend le katakan

Iela Fazielah said...

gewecun: tqvm ;)

Lyn Harris said...

ilah, sape yg pasang railing? tgh nak pasang, tp xtau nak panggil sape..

Nadra Farissa said...

yeah ilah... nmpk sunggu cun melecun.. ha ah... i pun nk contact org pasang railing leh?

Related Posts with Thumbnails