Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

clever boy......Irfan at 1year 6 months...

lama xcite pasal adik Irfan...
budak yg sgt ligat sekarg..... very clever boy...
oh ye... sila tgk tajuk.. aku tulis umor irfan 1 thn 6 bln kan
mmg kena tulis camtu.. kata doktor kat paedatrik.. sbb irfan budak prem..
kalau bc umor dia kena ikut tarikh kelahiran yg sebenar.. bkn yg lahir awal tu..

ok...
irfan sekarang ni:

1. pandai mamam sendiri.... koordinasi mata, tangan dan mulut dia mmg sgt2 baik....  so.. setiap kali mkn.. mama n papa kena sediakan 1 mangkuk khas utk irfan beserta sudu or garfu utk dia mkn sendiri.. kalau x.. nnt dia mengamuk


2. hobi irfan ~ suka pakai kasut dlm rmh or luar rmh.... paling dia suka pakai kasut papa dia.... kehulu ke hilir dia jln dgn kasut papa tu....


3. irfan suka buli kak Long Syafiqah.. sian kak long.. asal mereka berdua.. kejap kang dengar kak long melolong kesakitan.... irfan suka cubit kak long n tarik rambut kak long..... mungkin pada irfan main2.. kak long lak mula2 pun mcm tu.. tp bila dah tarik kuat2.. menangis la kak long... tu xcampur irfan campak barang pastu kena muka / kepala tu... his.. budak bertuah....

4. pandai sebut suku kata.... tp mama n papa je boleh paham....
cth : jatuh ~ toh...
habis ~ bis
cat ~ at
lori ~ toto (bunyi mmg lari.. tp dia je tau nape..ahaha)
motor ~ oto

yg lain semua dia kata hah! hah!.. tu..tu....

5. suka mkn .... bagi je ape makanan.. semua dia bedal... paling dia suka mkn nasi...nasi lemak, nasi dagang, nasi minyak.. kira semua nasi yg berperisa la.. nasi kosong pun suka jugak... mee pun semua irfan mkn... lauk kesukaan.. ayam goreng part tulang2 tu...

6. pandai salam/ amin org... nak cium tangan siap nganga2 mulut tu... mama mmg suker sgt.. kontra dgn kak long syafiqah.. good boy...

7. masih lg sgt manja dgn org.... asal dukung je mesti dia landing kepala dia kat bahu... mcm baby lak irfan ni

8. pandai main sendiri ~ mainan kesukaan kuda kayu n basikal... mmg laju irfan bawak....

yang lain2.. nnt hapdet kemudian... hehe... mama sayang irfan!!!


15 comments:

Ujang9897 said...

ala cutenya..hehe

Iela Fazielah said...

ujang: itu le.. kiut sgt kan

mamaqari said...

dh besar irfan..

Iela Fazielah said...

mamaqari: kejap je ms berlalu kan..

Adyshariz said...

irfan ni lebih kurang umo hariz la ila, hariz skrg dah 1thn 7 bln..ujung bulan nk masuk 8..huh..feel lebih kurang sama jer..kuat makan..kuat cakap..kuat buat perangai..hehe

kejap jer dh besor..geram jer tgk perangai dorang kekadang tu

Iela Fazielah said...

Adyshariz: aah.. budak baya diaorg.. mmg sgt keletah.. budak laki lak tu.. len mcm sikit feel dia

MamaYatie said...

waa..irfan membesar dgn jayanya...ringan mulut la tur..dah nak start bercakap

Dilla Ady said...

haaa...da tak payah risau2 lagi kan kak ilah..irfan berjaya membesar dgn sihat dan yg penting, pandai lak tu..

suke tgk die makan mee tu..cute!

Iela Fazielah said...

MamaYatie: ituler... ringan mulut.. tp still kena training byk2.. sbb byk ayat dia.. huh..huh.. aa..aa.... kelakar pun ada

Iela Fazielah said...

Dilla: alhamdulillah.. irfan sihat membesar... :D

SyaNa said...

alolooo comelnye
awat toto peginye
hahahaa

eT said...

chumel la irfan tuh...
nnti makin besar lg macam2 akal dia kan...

TEKA & MENANG

Iela Fazielah said...

syana: itu yg kelakar tu... jauh sgt bunyi dia...

Iela Fazielah said...

eT: tq... mmg seronok tgk keletah dia skrg ni...

nza said...

dh besar anak mama..pndai lak tu....

Related Posts with Thumbnails