Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

mari mendeko rmh dgn brg IKEA

salam ari jumaat semua...
2hari ila xbersiaran.. maaflah ye...
2hari gak ila xjenjalan kat blog2 korang... sbbnyer
ila gi kursus kat dlm hutan... ni baru balik ha...
so.. nak kongsi ngan uoll semua cerita ila simpan dah 3 hari ni
kisah gi soping brg deco rmh kat IKEA ari selasa cuti maal hijrah yg lepas
org lain dok rmh layan tv.. aku lak.. pepagi dah ke IKEA
mmg dah rancang nak pegi sana
nak soping barg2 deko utk rmh...
bergerak dr rmh baru... puas la tido semalm...
nyenyak... xterkata.. cuba ada feel lain sikit..
sbb tetiba dok rmh beso...ahahah

k la.. ni antara piccas2. semasa bersoping2 aritu
aku spare 1K utk soping kat sini..
just beli bbrg2 deco kecik2 yg aku dah lama impikan nak beli
malas nak cite panjang.... layan gambar ek....

mcm biasa... aku bab gi soping tmpat2 crowded ni...
jam 9.30 pg dah gerak dr rmh... ngam2 samapi parking xpenuh n dpt jln dgn aman

papa n irfan....
papa tukang jaga anak je..
mama dia yg sibuk soping ni...

fiqah sgt suka dpt gi tempat2 camni
rambang mata dia siap request itu ini ...

ni aku amik gmbar sendri kat area cermin2..
survey2 harga je.... cermin ni xde dlm budget lg
ni fiqah bergambar dgn rak toilet..
aku smabar rak ni... ada cermin n leh letak brg2 toiletries dlm ni
murah jek.. rm99.... tp nak pasang... berpeluh2

hasil borongan sblm byr...
mmg penuh 11 troli

balik tu... masuk je rmh terus memasang brg2 ni..
tgk hubby... bersungguh pasang coffie table lack ni..
murah beb.. rm79...je

see.. syafiqah tgk syok merasmikan study table dia
nak bl kaler pink tp dah abis kaler..
amik jelah kaler biru..

lastly nak tunjuk...
wajah dining hall.. terbaru dgn sentuhan2 dr IKEA..
ehehe....

gambar sebelum mendapat sentuhan dari IKEA

gambar lepas dpt sentuhan dari barang2 hasil soping kat IKEA
korang rasa2 dpt agak x ape barang2 terbaru tu ek???hehehe

1 lg kat living hall..
tp nnt2 lah aku tunjuk ek..
lepas pasang nnt aku buat tayangan umum k.. haha

praise to Allah.. alhamdulillah... semua berjalan lancar..
ada rezki lebih boleh lah deco2 rmh ni sikit2..
but still ada lg barng nak kena tmbah ni
tp xpe.. man2 kumpul duit lg...
IKEA xkemana.. hehehe da.... sekian kisah nak kongsi

oh ye..
ptg tu ngam2 kami selesai memasang barg..
tetamu pertama merasmikan rmh baru yg dah berseri2 tu...
thanks to kak along n abg lan yg sudi dtg jln2 kat teratak comel kami
siap bg idea deco lg... ngeeee





12 comments:

AkMa said...

banyaknye soping..meriah..

Iela Fazielah said...

akma: biasa2 je.. hehe

mamaqari said...

cantik la lampu kt living hall tuh

Iela Fazielah said...

mamaqari: tq.. lampu murah je tu...

Dilla Ady said...

santek giler! mantops!

Iela Fazielah said...

dilla: tq... :D

MiSzy DiaN said...

wahhhh cantik dah umah..pasni shopping lagi yaa..hehe

nza said...

borong sakan.......

Iela Fazielah said...

Miszy DiaN: tq... :D

Iela Fazielah said...

kak nza: aktiviti mengabiskan duit.. hehe

Ujang9897 said...

cantik rumah nie

Iela Fazielah said...

ujang: mekacih.... :D

Related Posts with Thumbnails