Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

she's going to preschool next year....

smalam tengahari..
aku ke Tadika Ho... bakal tadika baru syafiqah
gi register... byr yuran n beli buku bagai...
ni 1st time syafiqah akan bertukar sekolah n nursery...
syafiqah skrg sgt2 excited...
tiap2 hari ckp nak prgi Tadika Ho...
FYI.. syafiqah baru nak msk umor 5thn thn depan

pas gi situ tadi.. terus pulak ke ABIM
pun gi register n bayar yuran n buku jugak
nnt lepas balik dari Tadiko Ho.. syafiqah akan transit ke ABIM tu
ABIM ni sebenarnyer sekolah tahfiz...
so... abis kelas pg, dia akan naik van ke ABIM..
kat sana syafiqah akan relex n mkn tghari n tido
jam 3ptg syafiqah akan mandi n tukar baju sekolah (pakai bj kurung mcm sekolah agama tp kain warna purple dgn baju kurung n tudung putih)
kat situ dia akan belajar mengaji, fardu ain dan hafazan
kesian fiqah.. mcm pack je jadual dia thn depan
mcm opismate xhantar anak ke nursery tp ke rmh org
mcm aku bkn xmau.. tp mmg byk bezanyer
dok rmh org anak2 xbelajar ape..
dok tgk tv je.. mengaji ke.. ape ke.. lansung xde
baik dok kat nursery yg ada bljr fardu ain ni..dpt gak ilmu lebih

xtau le camne thn depan environment br syafiqah..
aku pun nampaknyer kena buat keje lebih la
kena keluar awal.... masak sarapan... n jemput anak..
wallahualam.. hopefully dpt cope semua dgn baik...
irfan akan stay kekal di nursery lama..
 tp tugas papa pulak yg uruskan irfan
sib baik anak br 2.. so.. leh split 2... sorang jaga sorang..hehe

ni masa testing bj seragam baru syafiqah mlm semalam
kata papa syafiqah dah mcm SAILORMOON (watak citer cartoon sailormoon tu)

pandangan depan
rambut mcm hantu!!! hehe

pandangan belakang
ni pun amik saiz "L"..tp rasa mcm ngam2 badan je..
n rasa kena tukar ke saiz "XL"...
anak aku ni xle gemok.. tp tinggi...
berat baru 18kg je.. tp pakai baju semua saiz beso2..
kasut skolah pun dah beli dah...
tiap2 mlm minah ni melaram pakai kasut dlm rmh ok
beg princess barbie je xbl lagi.. huhu
ahad ni nak ajak papa ke Parkson Alamanda bl brg sekolah syafiqah la...

27 comments:

lydzar said...

kira rutin macam budak sekolah rendah dah la kan..pagi sekolah, petang pon sekolah..dorang pon mmg penat dan pack dgn schedule harian..

selamat bersekolah syafiqah

mummy_ayu said...

wah...dah masuk sekolah dah anak dara awak yer..seronok la dia.

Iela Fazielah said...

lydzar: itule.. rasa mcm rutin msk sekolah rendah lak.. nak wat camne... mak pak keje... tp nak anak pandai... si anak la kena berusaha keras... harap2 dia ok

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: aah... eceli mmg dah school pun skrg.. cuma tukar school je... kat nursery lama dia "malas" sikit...kasi tukar environment sikit

SyaNa said...

amboi kemain lg da nk gi school ye
belajar rajin2 ye :-)

Adyshariz said...

ila, kejap je syafikah dh besor...rajin tak pegi scholl ni

Iela Fazielah said...

Syana: itu le untie syana... tq ye

Iela Fazielah said...

Adyshariz: aah.. kejap je masa berlalu.. so far ghajin le.. xtau le thn depan dpt cikgu garang

nur said...

selamat bersekolah ye kakak..
ALL IN ONE

adianiez AIDA said...

ilah, ABIM tu kat melaka ada tak?

tu la anak2 zaman skang, memang penuh aktiviti sejak kecik. keperluan ikut zaman...

Nadra Farissa said...

good luck at ur new school syafiqah!! suke sgt tgk anak2 dlm school uniform kan? hihi

Farra Dhelina said...

hehehe a'a mcm sailormoon la..hehehe..blja rajin2 ye syafikah

Iela Fazielah said...

nur: :D....

Iela Fazielah said...

adianiez Aida: ila pun xtau.. kat area rmh ila ni ada la 2-3 tempat... mmg bagus sgt.. tu pun kakak2 opis yg suggestkan...

Iela Fazielah said...

Nadra Farissa: aah... mmg cute tgk budak2 ni dgn uniform...

Iela Fazielah said...

farra dhelina: hehe... tq ye untie farra

MamaYatie said...

yeayy..skolah baru! sama ngan nurin,next year masuk skolah baru..tp nurin stay situ smp ptg.tadika+iqra+fadhu ain sekali..hari2 tnya bila skolah baru nak buka..

Dilla Ady said...

santek...santek uniform die...

wah..packnye jadual fiqah..takpe la, mase mude2 nih la menuntut ilmu sebyk yg boleh..

lagipun akak mampu, so baik anta..

Iela Fazielah said...

MamaYatie: itule pasal.... mmg syafiqah dah xsabar2 nih

Iela Fazielah said...

Dilla: rasa cam pack... tp kat nursery lama pun lebih kurang sama camni gak rutin dia tp dok kat 1 nursery je... xkemana2.. kali ni je tukar angin kasi syafiqah jln2 sikit.. naik van bagai..

nza said...

slamat ke sk baru yg kak long...blajar rajin2....mmg kesian jadual k.long yg begitu padat ttp apa nk buatkn.
ABIM mmg bagus ilah..along n angah dulu tadika kt situ ttp mmg akak respect la cz bila depa brdua nie blk je sk ada je hafal doa2 baru....ckp n mkn brada sungguh...byk nilai2 murni cikgu terapkn....

Zur@ZaRi said...

waaa... padat nyer jadual... sian nyer kat syafiqah... tapi tak per la mungkin first2 akan janggal. nnt da lamer hope akan serasi la syafiqah ngn suasaner camtu=)) gud luck dear!

Lyn Harris said...

ilah how much it cost u monthly for syafiqah ye?

Iela Fazielah said...

kak nza: itu pasal la ila antar kat ABIM ni.. kwn opis tu kata anak dia skrg pandai menghafaz ayat2 quran sbb masuk ABIM tu

Iela Fazielah said...

Zura@Zari: tgk mcm padat.. tp rasanyer tak kot.. tq anyway untie zura ye

Iela Fazielah said...

Lyn Harris: mengikut perbelanjaan akan datg ni.. cheeewah.. jumlah dia RM295 sebulan je... = tadika ho RM125 + ABIM RM150 + transit RM25 saje... dulu dok taska RM250sebulan

Lyn Harris said...

ok gak kan.. at least blh belajar.. my son skrg pun bb sitting monthly rm300 sorg.. tu pun sbb kerja hari2 pun long hours.. abim kat mana eh?

Related Posts with Thumbnails