Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

good bye my old esbok & dining table...

n3 lupa nak publish... kisah sabtu yg lepas:

arini daku xdela bz sgt...
cuma pepagi cam minggu2 lepas ke Mahligai Impiana menyambung keje2 mendeko
pastu, tghari balik n memasak
aku rs cam pecah rekod la pulak... bab memasak ni
sebbnyer mmg dah lama betul aku xmasak lunch or dinner ni
kat 3 bln ada kot....hehe.. leh bilang dgn jari la bape kali je dapur aku berasap
hehe

k la berbalik pd tajuk kat atas, aku trpaksa memasak sbb nak menghabiskan saki baki lauk pauk yg masih ada dlm esbuk...sbbnyer buyer yg nak bl esbok aku ni nak angkat cepat..
tarikh aku nak pindah lambat lg n ngam2 tarikh nikah budak tu
jadinyer, tepat jam 2 ptg sabtu aritu budak ni pun dtg le rumah...siap la bw sorang kwn dia

setelah bertungkus lumus cabut kaki meja bagai/..
akhirnye... duit bertukar tgn dan barg pun berpindah hak milik..
huaaaa... sedih sbb terpaksa berpisah dgn esbok yg byk berjasa dgn keluarga ku
dining table tu pun sama... sedih pun ada...

see... my dining table n fridge...babai...
selamat berkhidmat utk tuan baru ye...

xlupa jugak.. aku bg hadiah kat budak ni sebuah frame gambar kaabah berlampu dan 1 set dining porceline utk dia sempena hadiah kawin dia nnt... (sbenarnyer salah 1 cara nak clearkan brg2 xguna dlm rmh ni..hehe) tq ye dik... sbb sudi bl brg akak.. pakai baik2 ye...

p/s: duit hasil jualan 2 bendalah ni boleh le buat upah sewa lori n servis aircond n pindahkan aircond n water heater ke rmh baru.... huhu.. pindah rmh mmg byk pakai duit kan>??

esbok & dining table baru yg akan berkhidmat dgn ku pulak


12 comments:

lydzar said...

huhu mmg kompom byk duit abes..tp berbaloi2 sbb dapat duduk mahligai impian kan

Iela Fazielah said...

haha.. betul tu lydzar...

Zur@ZaRi said...

mmg betoi...
da raser dah!!!
abes sumer duit simpanan=))

cantik dining table...

Iela Fazielah said...

Zur@ZaRi: huhu.. itule pasal.... neway tq ye....ngeeeee...

Adyshariz said...

mmg pindah umah abis duit bykk, pasni boleh la jmpt kita makan kat umah baru..hehe

Iela Fazielah said...

Adyshariz: hehe.. tq2.. mmg terasa sgt pakai byk duit utk benda2 remeh temeh yg xnampak ni... insyaallah.... nnt ila buat ila jemput semua dtg

mamalieyna said...

oooh dh selamat ke tuan baru ye..bagus la ada org nak membeli dgn segera, dpt segera duit tuk kegunaan tuk mahligai impian tu..kan2x..cantik la mahligai impian, berkeinginan jugaks..taktau bila..huhu..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: aah.. selamat dah bertukar milik... alhamdulillah...insyaallah.. ada rezki... mamalieyna dpt yg lg cantik rmh baru.. ila doakan...

nza said...

rumah baru serba baru.....mesti sronok sgt......

Iela Fazielah said...

kak nza: brg rmh lama lom masuk lg ni.. nt mesti padat rmh ni... huhu..tp moog seronok tu mmg sgt2 terasa skrg ni

MamaYatie said...

waa..cantiknya dining hall iela...

Iela Fazielah said...

MamaYatie: tq.. tu pun lepas letak alas pinggan merah tu kot.. kalau x mungkin kureng seri kot.. hehe

Related Posts with Thumbnails