Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

aktiviti mandi kolam dgn anak2...

seperti yg dijanjikan... 
n3 mandi kolam.... tp.. bkn kat Splash The Mines..
papa kata xmau gi situ...
dia nak cuba kat tempat baru...
nama tempat tu Kolam Mandi Cyberjaya...
wah2.... xbleh blah...

eceli... tempat ni kami pernah dtg ms konvo syafiqah hujung thn lepas
ala... yg fiqah joget kopi susu tu...
apa nama tempat ni ek.. lupala...
tp mcm kelab rekreasi kat cyberjaya ni lah..
ada gym, gelanggang futsal n badminton dan jugak kolam renang awam...
so... aktiviti ni berlaku pada hari ahad lepas

sepagi hubby xde gi memancing lg kat shah alam..
ptg tu dia janji dgn anak2 nak bw gi mandi kolam..
so.. dia kena la tunaikan...
bebudak berdua tu dah excited giler... 
seawal jam 11pg dah pakai bj mandi tau!!!
pastu tertido pakai bj mandi samapi jam 4ptg.. cian diaorg...
eh tipu je,...
dia org pakai kejap dlm sejam.. pastu aku tukarkan balk ke bj biasa..
giler pe.. pakai bj mandi tghari buta panas2..wakaka! 

so jam 4.30 ptg... hari dah redup gitew..
terus gi cyberjaya
dgn byrn RM2.00 per head.. mcm mahal lak rasa.. 
kat sg. besi br singgit je sorang utk budak
kami pun mandi kolam..
eh.. kami tu adalah mama fiqah, fiqah n irfan...
jgn tak tau... aku pun ada bj mandi tau..
bkn bikini stail... tp yg muslimah punyer..
tp still segan nak pakai betul2... sbb kat kolam awam cyberjaya ni..punyerlah ramai umat..
ada tu sefamily dtg siap bwk atuk nenek semua...

jom layan gmabr ek!
 dalam kete ms on d way nak gi..
tudung aku dah terbang mana ntah...hehe
tgk syafiqah excited giler.. dgn bj mandi minie mouse dia 
ni pulak irfan... 
bj mandi dia aku bl ms umor dia 6bulan..
sib baik muat lg leh pakai... bl saiz besor terus
selai bj mandi diaorg ni leh thn mahal gak kat rm100

bj mandi aku kaler unggu..
ada skirt lg tu..
tp segan nak cabut baju t-shirt tu.. byk org tua kat situ
bj murah aku bl kat bandung thn lepas..hihihi


see syafiqah mandi.. dia pandai berenang n menyelam...!


aku sbenarnyer xmandi pun
tp kena gak masuk kolam kanak2 ni sbb nak temankan irfan mandi
ada skali tu dia terjatuh...terminum air kolam
terbelahak2 dia.. sian.. sib baik pastu ok balik

bila aku dah penat... tukar part pulak..
papa pulak teman budak berdua mandi

elelele... suka betul irfan dpt mandi kolam
mula2 takut2.. pastu xmau naik lak


ni dah terror la kunun.. xmoh org pegang.. nak mandi sendiri
kang terjatuh kang.. ei budak tecik ni

tepat jam 5.45ptg.. papa kata kena naik n tukar bj balik
sib baik ok budak berdua tu..
dulu syafiqah ms kecik2.. bila kata stop mandi..meronta2 nangis2 xmoh naik
dah besor ni xde lak peel mcm tu.. irfan pun sib baik sporting!

pas mandi n tukar bj...
main boyan pulak

 


uih.. sukernyer naik boyan..

pastu naik bendalah ni pulak


pastu naik slide pulak

wah.. best betul diaorg..
skali skala layan anak buat aktiviti beridah kan..
bkn selalu pung!

jam 6.30 ptg.. balik rmh balik....
itulah kesah mandi kolamnyer

pasni nak try kat putrajaya presint 9 pulak
kat situ pun org kata best..

10 comments:

mummy_ayu said...

seronok layan anak2 mcm nie..diaorg pun suka, kita pun suka..sgt best!!

Iela Fazielah said...

betul tu... bila anak suka ibu pun gumbira..haha

MamaYatie said...

bestnya...kat kompleks kejiranan presint 16 pun ada swimming pool..hari tu pegi sana masa graduasi nadhira

Iela Fazielah said...

mamaYatie: yeke.. presint 16 yg kat alamanda tukan?? lg dekat nak gi situ

Dilla Ady said...

kalu dilla pun lebih rela pakai traack ngan t shirt jek..segan la kak kan?hihih

tapi mmg sonot kan bawak bebudak mandi manda nih..

Iela Fazielah said...

dilla: apa nak segan lak... body cutting baek punyer... mcm akak lain lerrr...hehehe

Nadra Farissa said...

mcm bes ilah mandi kat sane... ada gym kan.. fara rase cam try gym kat sane... hik hik.. nk slimkan body..:D

Iela Fazielah said...

nadra Farissa: mmg best tau farah... gi le cuba... tempat besar n selesa.. pastu ada byk kmudahan kat situ

Farra Dhelina said...

mcm best je kak ila!!

Iela Fazielah said...

mmg best pun farra

Related Posts with Thumbnails