Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Koleksi FM ku jadi penanda notis sekolah syafiqah!

korang.. aku pun ada koleksi FM gak tau..
tpkan.. xde la byk mana...
aku tgk ramai tul yg citer pasal FM ni...
makcik ni pun xmau kalah... nak show off jugak..
hehe

eceli.. my FM collection beginning dlm 5thn lepas
tp benda ni stat pun pasal dapat 1st FM dari tupperware..
pastu bila dah kawin n ada peti sejuk sediri..
timbul keinginan nak penuhkan pintu esbok tu

so.. daku belilah FM gambar buah2 & sayur sayuran
tu pun byk dah tercabut dan hilang dikerjakan oleh syafiqah 

pastu.. stat buat collection FM tempat2 menarik bila my MIL & BIL yg rajin gi jenjalan ni bg souvenier berupa FM ni
so.. dapat la kumpul sikit2
oh ye... dlm2 byk2 tu ada FM pemberian cikgu eRinZ the Pink
tu yg bentuk cupcakes tu.. cun sgt!
satu2nyer hadiah dr blogger yg pertama aku dpt..mekacih ye cik erinz
erinz dah bersalin minggu lepas dpt baby boy lg tu... congratz ye... 

mesti korang pelik tgk esbok aku mcm xleh blah kan??hehe
kalau nak tau aku tampal semua collection FM ni kat tepi peti sejuk hokeh..
kat pintu dah xleh nak tmpal or lekat sbb esbok  I  pintu dia kaca daaaa...

mula2 tu mmg susun FM ni cantik2...
tp skrg semnejak 2 menjak dah sekolahkan syafiqah kat  Tadika Ho ni
kan aku citer cikgu dia suka bg notis kat parent
so... byk lak notis nak kena view
so skrg FM tu dah jd benda utk di lekatkan notis..
meh lihat camne jadinyer ye
tu dia..... meriah kan dgn notis
siap dgn lukisan syafiqah skali aku tampal
syafiqah xkasi buang tau.. 
tu hasil keje dia ms dia teman aku OT awal bulan lepas

ni notis terbaru aku dpt ari isnin aritu
pandai betul sekolah cina ni kan?
awal2 tahun dah kutip yuran sekolah bln November...
tp dia devide to every month supaya parents xmiss byr ms bln 11 nnt.. 
maklumle.. ms tu cuti sekolah.. maybe ramai parents xhantar anak dia ms tu
so.. nak cover duit gaji cikgu... diaorg dah kutip awal2.. pandai2 org cina kan

eh.. termelalut lak.. okla
so..sekian kisah FM ku ye...
ada sesape yg baik hati nak bg aku FM yg cantek2 x??
sikit sgt ni koleksi FM aku ni..hehe 

5 comments:

Nana said...

heheh
aku pong suke

MamaYatie said...

saya br ada 5 ketul..haha

kebanyakkan tadika mmg collect yuran bulan nov awal, samada masa pendaftaran hari tu ataupun paling lewat p'tnghan tahun nnt

Iela Fazielah said...

nana: bestkan?

Iela Fazielah said...

MamaYatie: oo mmg mcm ni ye... baru tau

Farra Dhelina said...

ohh sgt berguna lah kan kak!

Related Posts with Thumbnails