Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kata sekolah kat tadika cina.. harus dpt angpaow gak!

smlm kan... ari permulaan sekolah setelah seminggu tadika Ho cuti
yelahkan... kata sekolah cina....seminggu tu syafiqah cuti
so sementara sekolah tu cuti awal 3 hari dr yg sepatutnye..
syafiqah gi tadika ABIM dr pagi smpai petang..
sib baik xde cas tambahan..

k la.. berbalik pd cerita angpow...hehe
smlm petg... aku jemput syafiqah balik dr sekolah cambiasa...
ms nak ambik bj sekolah syafiqah... ada tersemat sekeping ang pow kat bj sekolah fiqah..
kalau nak tau.. stail Tadika Ho mmg mcm ni
ada surat /apa2 notis, cikgu akan sematkan notis tersebut pakai pin bj kat bj sekolah
so... mak bapak xleh ckp xdpt info..
sbb kalau nak harapkan bebudak tu yg bg notis kompom xsamapi kan..hehe
siap bg sampul surat suruh letak duit yuran bulanan n pin kat bj tau! 

so..bila aku amik bj ada sampul ang pow.. aku gelak kejap..
kelakar pun ada.. tp bagus gak..
stail org cina kan... xkedekut pulak pengetua dia bg ang pow kat anak murid..
bkn amaun yg kita nak kira tp tanda ingatan tu yg penting..
betul tak??? :D..

bila dah balik rmh... bj terus gntung dlm bilik..
lg pun smlm aku blk lambt.. jam 9.30mlm smpai rmh... terus lupa lak
pg td ms siap2kan syafiqah nak gi sekolah...
br ternampak angpaow ni masih cantik tersangkut kat bj ni..
aku pun bukak la....

tada!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
dapat singgit je..
hehehe..jadilah,.,,
suruh syafiqah simpan dlm tabung dia...
kalau ada 200 murid.. rm200 pengetua dia dah melaburkan..
to ceh cikgu Ho... hehe..

p/s: korang jgn tak tau... syafiqah siap hafal lagu CNY dan lagu "sia um paow" tau... (lagu mintak ang pow)
sambil dok berak dlm toilet pun leh nyanyi lagu tu...wakaka...kelakar beb!
kata kwn aku nnt paling koman anak2 akan tau la sikit2 ckp cina ni..

19 comments:

Dilla Ady said...

tak dapat bayang time die nyanyi sambil uk uk tu kak..

mesti kite kt luar mengekek gelak..

kreatif btul la cikgu die..elok jek pin kat baju camtu..konpem tak lupe punye..

Iela Fazielah said...

dilla: ape lak xleh byg... sambil dok atas toilet duduk kat dlm toilet tu.. sampi main air dlm gayung... sambil nyanyi... mmg kitaorg kat luar mengekek2 dgr fiqah nyanyi...

mummy_ayu said...

ye la..tak kisah la berapa dpt pun..kids suka je...
and bagus la idea semat surat kat baju tu, confirm tak lupa & tak ilang...

lydzar said...

mesti comel budak2 kecik boleh cakap cina..nnt irfan pon masuk tadika tu gak ke

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: betul tu.. yg penting kids suka.. bab semat notis kat bj mmg bijak kan... lepas ni leh kumpul pin bj byk2..ngeh2

Iela Fazielah said...

lydzar: mmg comey bila dgr fiqah ckp.. tp akak xregister dia msk kelas cina.. sbb kelas tu ptg je ada... irfan lak tak tau lg nak dftar ke tak... nak melalui 1 thn antar anak ulang alik jauh2 ni penat gak...hehe...

mummy_ayu said...

dear..yg toy house Ayu beli untuk Iris tu RM 59.90 je..kalu nak yg besar2 and cantik2 gie toyrus...
tapi mahal sikit la..
yg tu Ayu beli kat carrefour jer...
bab kumpul pin banyak2 tu(komen kat atas tu) tul gak..leh standby kalu bab emergency.... :-)

ieda said...

baiknya dia boleh biar ja sampul tu tersemat elok kat baju.bagus jg cikgu buat macam ni.

Nana said...

eeii beznye dpt angpow
xpe la singgit pon duit gak kan
bole wat bli aiskem hehe

ieda said...

tu tadika dptlah dikk
anak2 akak sek cina bawak balik limauu jer .. sampai tercerit budak2 tuu huhuh

Adyshariz said...

kalau dtg umah aunty, aunty bgik 2 ingit tau..hehe, tapi tunggu raya la cayang

NzA said...

2lh cara bangsa cina bekerja..penuh sistematik dlm byk prkara...yg baik perlu kita contohi...

betul tu ilah, anak sdara akak dh drjah 4..fasih ckp cina....

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: murah tu... nnt nak bl jugak la.. kat giant ek... tq 4 ur info

Iela Fazielah said...

ieda: ila agaklahkan cikgu dia ckp.. jgn usik or cabut sampul tu kat baju.. tu pasal dia xusik...

Iela Fazielah said...

nana: itu le pasal.. singgit pun xpe.. duit jugak tu...

Iela Fazielah said...

Adyshariz: nnt mama fiqah bwk fiqah gi raya rmh untie ye.. nak collect rm2 tu.. hehehe

Iela Fazielah said...

kak Nza: mmg sistematik diaorg buat kerja kan.. cermat n kemas...
kak... tp ila suruh fiqah bljr kat sek cina ni skrg je.. xde plan nak antar dia sek cina ms primary school nnt sbb dah ada pengalaman 2 org adik ila sek cina byk kelas tuisyen belah ptg sampai xleh gi sekolah agama...

MamaYatie said...

no wonder la tak de message book..ok la tu ilah.'msj' yg terang benderang lagi tu...

syafiqah, ni hao ma?

Iela Fazielah said...

mamayatie: itu le... harus mak bapak nampak sbb msg besor dah sangkut kat bj kan..hehe..

syafiqah jwb: ..............(diam je...xtau jwb.. xabis bljr lg..ekkekee)

Related Posts with Thumbnails