Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pintu kereta pulak rosak.....grrrr!

aku kan.. sgt2 tensi....
yela...kata kete national kan....
bila masuk je umor dia over 5years ni..
mcm2 masalah berlaku... semua tu nak mintak tukar la..
last 2 months.. buln doblas.. aku abis kat RM200++ ~ bateri kong dah terbang Rm200
b4 tu kipas aircond rosak RM500 (bln 10)
bln januari lepas - gear dan clutch rosak RM600 lak terbang..
ari isnin aritu...
tetiba pintu kete belah pemandu ..diulangi.. belah PEMANDU xleh bukak!
korang bayangkan lah.. camne aku nak masuk n drive??
kejadian lak berlaku ms aku balik kerje ptg isnin tu..

bila aku pulas kunci kat pintu tu.. centre lock semua bukak..
berfungsi dgn baik.. tp pintu tu je xleh bukak dr luar mahupun dlm!
last2 aku kena msuk kete ikut pintu belah kiri pemandu..
terkangkang2 aku tau.. siap tertolak2 gear n terduduk2 atas handbrake!
sib baik la badan ni leh lepas...!
tp sakit gak la tulang tongkeng n tulang montot ni!
kalau hubby kompom xlepas nak lalu... diakan debot!hahaha!


gambar selingan...
aku nak tunjuk kete wira aku kat belakang tu...
(gmabr raya aritu ms kat melaka)

buat ms ni kete wira tu xjln la...
xlalu aku nak kuar masuk nak merempuh handbrake n gear box tu...
kena lak pepagi kena singgah gerai nasi lemak n blkan syfiqah bekal,
pastu smapai sekolah nak kena antar syafiqah samapi dpn pintu kelas dia kat sekolah..
pastu br samapai opis..

blk pun sama... kena jemput fiqah kat ABIM kena keluar kete lg...
pastu stop singgah kedai kopok lekor / pau utk blkan budak tu kudapan...
pastu singgah ke taska irfan jemput irfan lak...
pastu baru samapi rmh..kat rmh pun kena keluar lg sbb nak bukak pintu gate dulu..
pastu masuk kete balik nak parking kete dlm rmh..
wah... giler wei! xlalu nak keluar msk kete kalau pintu tu still rosak...
nampaknyer.. kancil ler kena tlg aku gi kerja n jemput anak2 tiap2hari
cuma itu minyak ada sikit lugi la ini minggu...kat rm60 aku tuang (utk 2 kete) sbb kete wira xjlnkan..huhu

skrg lak workshop semua dah tutup...
next week la gamaknyer kena antar repair!

esok nak blk Sabak Bernam camne ek???
naik kancil leh kematu montot!
ada wedding kat kampung.. sepupu kawin 2org skali gus!

p/s: ada org ckp: beli jelah kete baru...
wakaka! ikut hati... mmg nak tukar wei...
tp.... nak byr yg sebijik ni pun nak tercekik leher!
 tmbahlak dah pindah rmh baru dgn installment rm1300++... pengsan wei!
nnt2 jelah.. pakai je mrs.wira tu smapai umor dia 10thn -15thn kot..haha

5 comments:

sall said...

dugaan...Sabo ye dik iela. Ni ada MSG PENTING...

mummy_ayu said...

sabar je la....

lydzar said...

aduhai kereta..mmg standard la kereta nasional ni mcm tu kan

Dilla Ady said...

hahaahah..kelakar okeh kak tang tersangkut buntut kt handbrake n gear tu..

kete mmg camtu la kak, da lame sket mmg mcm2 yg die nk mintak tukar baru..die ingat tuan die tokey balak gamaknye...hihihi

Farra Dhelina said...

owh ye lah..monthly rmh pun dh mhl..so just repair je lah kan kete tu..

Related Posts with Thumbnails