Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

ke majlis doa selamat jiran baru.... cantiknyer rmh dia!

ok.. n3 curi2 buat sambil buat kerja yg menimbun2..
nak cite ari jumaat lepas... balk je dr kampung ms cuti raya cina..
dpt msg dr salah sorang jiran baru..
dok kat blok lain... ingat ak dia nak jemput aku ke majlis doa selamat sempena msk rmh baru...
memandangkan aku xbuat pape ptg jumaat tu...(mjls lepas asar)
aku pun berjalan kaki lenggang kangkong gi le ke majlis dia
kebetulan mak aku pun ada skali..
dgn mak2 aku ajak dtg ke rmh dia

smabil2 tu cuci mata kan tgk rmh dia pulak...hehe
layan gombor jelah ye...
 ni ms majlis bc yassin..
cantik rmh minah ni... nama dia erin..otek tu....jgn main2 aaa...
kang kena tangkap....hehehe
rmh dia end lot.. tp ada tanah 10kaki kat sebelah rmh cuma kongsi pagar dgn jiran sebelah
tu pasal kat area dining dia ada sliding door...
beza rmh dia ni bl dgn rmh aku yg intermidiete rm70K jugak la..
kalau aku ada byk duit mcm dia... mmg aku bl corner end lot ni..berbaloi2..hehe

ni pandangan dr dapur ke hall n pintu masuk..
aku paling berkenan kat divider kayu solid  warna coklat tu...
mmg lawa giler kan... tp xmampu nak buat le... kurang2 kat sini kos kat rm2k gak..huhu
tu yg aku bl tirai beads je...
erin ni rmh dia tema coklat n kelabu.. sbb future wall dia warna kelabu..
yg lain skirting n pemagang tangga dia dia cat warna coklat gelap... cantik ooo

wei ila! org dtg rmh bc yassin ko dok kepoh pasai rmh org.. ape daaa...
sukati la.... aku tgh uzor la... xleh bc yassin..
tu yg dok snap gmbar sana sini tu...hehe

nak tgk rupa tuan rmh.... 
ini dia...
tuan rmh dgn baby baru dia.. Adam Khalish xsalah..
muka baby dia ni sebijik rupa papa dia....comel sesangat !
dia br je genap 40hari pantang..
sbb dah semangt nak masuk rmh baru... dlm pantang tlg laki dia basuh rmh ok!
oh ye.. erin buat majlis ni simple je..
kata org selesa la masuk rmh dah buat mjls bc yasin bagai..
lg pun senang nak urus bila xde perabot lg... betul tak?? 

ok..sambung tgk rmh erin lg...
kita tgk PC erin pulak... dgn lampu chandilier ..lawa ooo

pc erin ni simple tp cantik kan??? trend skrg ni semua flat n petak2...
mcm PC rmh aku gak.. cuma aku letak tingkat2 sikit kasi lain sket..
kat area dining erin xpakai kipas sbb dia pakai aircond..tu pasal dia leh letak chandelier..
sweetkan?? i loike it!

nak tgk dapur lak???
dapur erin pun ada bar counter mcm rmh aku..
cuma erin byk buat kabinet....gmbar ni kira dry KC dia la...
erin extend dapur... so wet kichen dia kat extended kichen tulah..
aku xsnap la pulak.. eceli gmbr ni pun fiqah yg snap...
korg tgk KC dia togel sbb pintu xpasang lg... org kc dia salah bg pintu
dia pakai material kaca 3G high gloss kaler putih... superb! mmg lawa giler!

ok la.... cukup2 la kan tgk rmh org..
muka puan blog ni wajib ada kan.... 
hehehe
muka poyo aku...hehe..tgh baca doa ni
blkg aku tu mak erin...

so..lepas bc doa semua... aktiviti mkn2 la...
menu sempoi tp sedap giler!
mee kari n spegeti bologies n kuih muih...
simple tp best! mungkin aku pun buat menu simple ni ms mjlis doa selamat rmh aku nnt...
sory ek.. gmbar dah xde... sbb lapo sgt... lupa snap gmbar..
sekian kisahnyer..

ps: erin...xmarah kan i show rmh u... hehehe... 

next n3: kisah mandi kolam... 

13 comments:

Nadra Farissa said...

i loike.... :D

Iela Fazielah said...

farra: harus u suka... rmh cantik kan... jgn lupa jemput ila mg HW rmh u pulak ye...:)

mamalieyna said...

waah waah..sempat tu..hehe..tapi tak puas la./.len kali byk lg snap2..hehe..suka tgk rumah org yg cantik! ^_^

Lyn Harris said...

eila, erin yg duduk seb umh myddin tu ye? i ada nampak gak dia punya divider.. mmg cantik.. :)

lydzar said...

hehe ni edisi terjah rumah orang yer..kalau modal byk, mmg boleh deco rumah secantik2nya kan..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: mmg xpuas..ikut hati nak snap byk2.. tp marah pulak tuan rmh...hehe.. ila pun mcm mamalieyna.. suka tgk deko rmh org..hehe

Iela Fazielah said...

lynn: aah... dia dok sblh rmh mddin.. mddin buat mkn2 xjemput pun ila.. tp jumpa gak dia ms kat rmh erin... divider dia kayu solid.. tu yg mahal.. kalau melamine dlm 7rat ke atas gak la harga dia

Iela Fazielah said...

lydzar: betul tu.. ada fulus semua jd... kena man-man... kumpul sikit2 buat satu2... hehe..skrg ni tgh cari idea je

Nad @ MamaZakwan said...

hehhe...sambil menyelam minum ayor ni, haha!

SyaNa said...

cantek!!!
bile la aku nk ade umah bleh reno2 gini
huhu dok reno umah org je :(

Iela Fazielah said...

Nad: betul tu... ! :)

Iela Fazielah said...

sYaNa: pi le cari rmh yg sesuai...lg lambat ko tunggu lg mahal harga rmh wei... pastu ko untung laki ko mmg keje reno rmh org

seraiputih said...

mmg cantik rumah dia....kaler pastel and earth..i likeeee..paling suka dapur yg ada tiles yg kecik-kecik tu..tapi mahal sgt untuk poketku ini...ehehehe

Related Posts with Thumbnails