Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

party n house warming???

insyaallah... ila planning nak buat b'day party syafiqah & irfan (in advance 1 bln) merangkap house warming awal Mac 2011 ni..
bday syafiqah 8 Mac 2010 ke 5 tahun
baru buat planning...
insyaallah.. ada rezki lebih... duit elaun mengajar ni masuk...
leh buat...
ramai dah tertanya2 n tertunggu2 bila nak buat HW...
yg penting.. kerje2 naik taraf pagar batu kat belakng rmh kena selesai dulu
errr... FYI... kami dpt claim duit L.A.D... sbb rmh delay almost setahun...
tp dpt xbyk... adalah beberapa RM..K tp almost 10K gak la..
so..boleh la buat2 touchup blkg rmh yg kosong tu..
xbeso.. 5kaki x 18kaki je
nak extend kichen mmg xde dlm planning pun..
tp mmg nak buat pagar batu + atap genting utk letak mesin basuh n utk jemur baju
xmau la semak2 jemur baju kat depan rmh kan...
insyaallah lepas CNY ni keje2 mereno rmh bermula...

pasal bday party lak...
aku dok tanya syafiqah...
nak kek ape???? dia ckp... nak kek Choclate dan strawbery..
aku tanya nak tema apa bday nnt..
dia ckp nak tema strawbery..
apakah itu??? aku xdpt pikir...
mama dia ni lambat pick up skit.... masih xleh imagine!
xkan aku nak tempah kek bentuk sebiji strawbery yg besor kot (kek 3D of course)
pastu dia pakai bj gown ada gmbar strawbery gitew???
masih xdpt bayang lg...
mungkin leh tempah cupecake letak buah strawbery mcm pic ni
pic: google..
mabeles kan??? terliur pun ada
fenin layan anak pandai ckp n pandai request mcm mama dia jugak...
hehehe
kot korang ada idea... cuba2lah bg aku gmbaran ape tema sesuai utk syafiqah yg berkenaan dgn strawbery ni... tulun....!

14 comments:

mummy_ayu said...

tema merah...sbb strawberry kan merah...mesi comel..

Farra Dhelina said...

mgkin gadget party tu buat tema strbry la kak, kek pun dsgn strbry..khmah ala2 kaler strbry..haaa mcm tu lah ;)

sumysya said...

salam pekenalan...ii...sory lambat reply pasal KC tu..jarang bukak blog...nk ke no org tu?

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: tema merah sudah semestinya!!hehehe

Iela Fazielah said...

farra: gedget strawbery tu yg payah nak cari kot... kot tema dora ke... princess barbie ke... senang la... fenin2...

Iela Fazielah said...

hi sumsya: its ok... saje je tanya dulu...

mamaqari said...

sedapnyer cupcake strawbery tuh..haha pandainyer anak dara iela pilih tema...

Iela Fazielah said...

mamaqari: itu le pasal... kecik2 dah pandai pilih tema...

MamaYatie said...

gaun kartun strawberry?? hihi..kek strawbeery tu small matter..gi kedai dia org leh ejas..

Nadra Farissa said...

wow.. best la nk buat birthday plus HW.. leh save cost ye tak? buat sekalik gus.. penat pun sekalik gus... btw.. tema pun mcm best... :)

Iela Fazielah said...

MamaYatie: itu le MY... tgh pikir ni.. tp mcm kelakar la pulak nak pkai goun strawbery kan???hikhik...

Iela Fazielah said...

nadra farissa: mmg kena jimat cermat tau... buat 3in1 skali.. doa selamat,HW n bday party... senang...

lydzar said...

kak, kan ada kartun character strawberry short cake tu..cuba google. sweet jugak kartun ni..ini kot yg dia maksudkan

Iela Fazielah said...

lydzar: tq 4 ur idea yg bernas tu.. akak rasa la.. dia nak watak cartun tu kot.. mak dia ni ketinggalan ketapi...hik.hik

Related Posts with Thumbnails