Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Jamuan raya opis (part II)

ok... ni nak smbung cite kisah jamuan raya opis part II ye...
dah siap hias gerai dan prepare mknn.. aku pun balik le ke rmh...
jam 8 mlm aku dtg semula bersama anak2... hubby dtg kemudian...
(err hubby aku pun ada citer lain ye.. nnt aku citer...nape dia dtg asing ke jamuan raya ni)
staf lain pun dah ramai dah dtg masa ni


kalau nak tau ms ni irfan demam.. syafiqah pun demam gak
jadi aku terpaksa la mengendong budak kecik ni sbb dia xmoh jln
bdk2 ni demam rindu kat papa dia (aku rasa la)... dah 5 hari xjumpa

nak tgk gerai aku lak...cantik tau!

ini menu di gerai kami.. siap kacang kuda rebus lg tu!!!

see... sgt meriah ok!!!
beratur org nak mkn mee siam
tertonggeng2 tokeh mee siam dan assistant mencedok kuah mee siam


jam 8.40 papa pun smapai...

aku malas nak lepak kat gerai...
layan anak tekak dulu...
mkn mee siam
pastu mkn la sate, char keow tiaw, ABC & cendol
ayam golek, lemang & rendang, kuah lodeh, roti jala.. eh mcm2 la
tp aku mkn mee siam dan sate 2 cucuk ye & ABC.. perut sebu le.. xlalu mkn le

ni rupa mee siam tu ye..

sebelum letak kuah


inilah mee siamnyer!!!


pastu dah kenyang
aku jln2 le

antara family2 yg hadir

si nora & anaknyer hafiy... kat gerai kami ni

ni gerai jururawat... menyajikan lontong, lemang & rendang

ni gerai kami... geng2 admin

ni gerai makmal.. gerai paling budget.. ramai gak tak puas hati dgn gerai makmal
sbb just kasi mkn kek pisang n kek kukus je.. xpatut
sebelah tu gerai farmasi menyajikan ABC & cendol

dlm jam 9.30 mcm tu..
tibalah ke aktiviti yg ditunggu2..
korang ingat tak program Biggest Loser yg opis aku buat
ngam2 hubby blah.. dia nak gi memancing kat kuantan
dr jauh aku dengar sayup2 MC memanggil nama2 pemenang

kalau korang nak tau... aku memenangi tempat ke 3
jadik le ye... dgn jumlah penurunan berat sebanyak 4.3kg...
tmpt pertama menang dgn jumlah penurunan 4.7kg & 2nd - 4.5kg
so.. aku dpt le hadiah duit snyk RM50..


siap bwk anak2 amik hadiah...
yuhu!!!!!

dan akhir skali...
ada contest gerai tercantik!!!
korang dah leh agak lahkan sape yg menang..
4sure le gerai KAMI!!!





xsesia usaha kami semua decorate gerai cantik2...

mlm tu aku stay smapai jam 10.30 mlm je
bebudak2 2 org tu dah nangis2 kepenatan & kepanasan serta kengantukan
ditambah lg dgn kesakitan..

k.. lepas ni aku nak cite lak
kisah hubby ku lah.... kisah ole2 dia dr miri & kisah dia menghilang lg 3hari lepas balik dr miri...
dahhh



14 comments:

Fieza79 said...

kami pon baru wat open house cenggini last week...kena jaga gerai penat tp best sgt..!

lydzar said...

congrates! menang rupanya dia.

kak ilah mmg commit dgn xtvt opis eh.kalau sy ni, mcm asek nk lari je esp kalau xtvt kena belah malam dan weekend. tak sanggup rasanya sacrifice masa utk anak2 huhuhu

Iela Fazielah said...

Fieza79: sgt seronok kan??? penat letak no 2... yg penting.. puas!!

Iela Fazielah said...

lydzar: akak amat suka bersosial.. ckp je apa aktiviti mmg suka pergi dan buat... rasa seronok bila dpt join aktiviti.. thats y akak aktif bulan sabit.. kalau boleh.. anak2 n laki skali akak suruh join!!

Shiela Latif said...

weaaa ...mee siam ada kuah nie 1st tiem shiela tengok...macam laksa pon ada gak...mesti sedap nie =))

SyaNa said...

fuyooo byk gak turun tu
syabas!!

MamaYatie said...

uiii...bestnya ilah!! congrates menang dua2 contest. keja kat hospital serdang ker?

maslinamansor said...

wahhh!!!! dapat double hadiah!!!
Bestnya mas tengok ada gerai meriah cam nie.

Iela Fazielah said...

shiela: mmg sedap.. sgt lain dr laksa.. dia sup yg rasa dia masam2 manis...cubalah masak.. mee boleh pakai mee laksa

Iela Fazielah said...

syana: alhamdulillah.. kalau x leh dpt 1st prize.. lepas puasa melantak xhingat.. naik sekilo balik.. tp berbaloi dpt hadiah

Iela Fazielah said...

mamayatie: ila keje kat pusat kesihatan UPM... bkn hospital serdang... hehe.. tq 4 da wish

Iela Fazielah said...

maslinamansor: mmg best sbb dpt geng2 yg sgt sporting n rajin

sall said...

makkk aiii....xsangka, byk gak turun berat badan ko. Tahniah ye.

Iela Fazielah said...

sall: usaha tangga kejayaan.. mkn byk2.. pastu diet giler balik..

Related Posts with Thumbnails