Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

saya dah tumbuh gigi lagi..... irfan!

lama xcite pasal irfan punyer gigikan???
aku ingatkn gigi irfan stuck tumbuh setakat 6 batang je..
last aku citer pasal gigi dia ms umor setahun kot...

baru2 ni.... dia demam seminggu
cirit-birit...
xlalu makan....
minum pun xmoh...
aku mmg le risau... cikgu taska irfan pun risau
sbb irfan ni terkenal dgn kuat makan..
alih2 hari jumaat lepas, dia dah xdemam dan selera mkn dia pun dah pulih semula
pastu aku nampak ada gigi baru dia dah tumbuh
gigi tu tumbuh kat bawah sebelah gigi arnab dia yg 2 batang tu
tp sebelum tu.... aku xpernah perasan pun dia ada tumbuh gigi lain
rupanyer.. sblm tumbuh gigi ni dia ada tumbuh gigi geraham
patut le bila bg mkn keropok keras2 relex je dia kunyah
rupanyer dah ada gigi geraham..

skrg jumlah gigi irfan dah ada 10 batang


kalau ikut gmabar rajah kat atas ni patutnya gigi geraham tumbuh yg ke5 kan.. tp sudah tukar la...
gigi geraham tumbuh no 4 dan gigi sebelah no. 1 tu dah jd no. 5...
pape pun mama lah org paling gumbira...
irfan sihat membesar semula...



6 comments:

maslinamansor said...

selalunya bila baby demam mesti nak tubuh gigi kan... Danish pun mcm tu jugak

lepas nie kena jaga2, takut irfan gigit orang... hehehe

nza said...

alahai kesiannya...biasa la gitu budk2 tecik ni..nk tumbuh gigi pn demamkn....

Iela Fazielah said...

maslinamansor: mmg dia skrg dah mcm ketam.. tgh main2 pun tiba2 gigit org... harussss sentiasa kena berjaga2..hehe

Iela Fazielah said...

kak nza: itule.. kesian bila tgk dia demam.. tp hasil lepas demam tu bila dah ada gigi rasa seronok sgt!!!

lydzar said...

alhamdulillah dh sihat dah dia

seb baik la dedua hannah n hadif, belum penah lg demam sebab nk tumbuh gigi. tau-tau je gigi dorang dh keluar. Hadif pulak skrg dh ada 12 batang gigi termasuk 4 geraham..yup mmg relax je kunyah yg keras2 tu

Iela Fazielah said...

lydzar: wah.. byknyer gigi hadif... bagus hadif... very kuat itu budak... suke untie ila!

Related Posts with Thumbnails