Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Ole2 dari papa

ni nak cite.. kisah si papa a.k.a hubby ku...
last week...boleh kata whole week dia xde...
dia outstation ke Sarawak
paling kesian kat anak2 la...
n aku.... w/pun hubby xde.. tp alhamdulillah...
keadaan terkawal... siap dtg opis awal lg tu...
terurus betul aku!! lg hubby takde.. lg superb aku buat keje
hehe... (kalau hubby baca ni.... mmg dia hangin kot)
nak tau pasal pe dia leh hangin... sbb kalau dia ada...
mmg mulut aku xabis2 akan sebut : "yang..... tolong saya tututut..."
kang jap lg... "yang.... tolong saya buat tuttututut lakkkk"
tp dia xde.. aku ok je... ahaks!!!


cuma tiap2 mlm mmg buat video call la..
biar lepas rindu anak2 kat papa diaorg
mama tempias sikit2 le lepaskan rindu.. hehehe



cuma yg xtahan bila irfan meragam mlm2...
jenuh la aku layan dia sorang2...huhu
ni nak cite ole2 hubby bw balik dr Miri...
dia bukan gi Miri je.. siap drive ke Bintulu lg tu
boleh thn gak.... aku order mcm2.. semua dia beli..
 yg xmasuk dlm senarai pun ada gak
antara mknn yg aku order

buah salak ni... mmg peberet aku
ms gmbar diambil buah ni dah dok dlm plastik 2hari
jd adalah yg dah bucuk sikit



tp yg paling aku xleh thn.. hubby mula2 tu dah salah beli buah...
dia beli buah ini

korang tau x buah ape ni??
ni lah buah klubi.... !!!
nak tergelak pun ada... bkn pe..
kisahnyer.. aku suruh hubby pagi gi pasar Bintulu
aku pesan suruh bl buah salak.. dia ckp nnt dah jumpa dia call blk
nak jd cerita jam 1 tghari dia call (ms ni aku tgh tido.. lunch time le katakan)
dia ckp " syg, sy dah beli buah salak awk.. tp rupa dia lain sikit tau..!
buah ni kecik2 dan dia stil bertangkai lg"
aku mmg agk compius la & rasa pelik... aku tnya kakak opis aku..
diaorg ckp mesti dia salah bl buah..mesti buah klubi tu
aku call dia balik.. dia mcm terdiam..
pastu dia deny kata dia xde bl buah salak...dia kata dia xckp pape pun
paling hampeh dia kata aku ngigau kot.. kuwang ajor...
aku dah agak.. ni confirm dia salah bl buah...
 sbb dia ni jenis suka bl brg xmoh tanya dulu
bila blk ada dedua buah ni atas meja.. sah2 mmg dia beli...

pastu hubby beli buah ni

sgt puashati dpt mkn nenas sarawak ni... manis sgt.. w/pun en. hbby beli sebijik je

ada lg dia beli..
dia bl kek lapis swarak... ni pun aku request gak
kek nyer kecik giler tp dia kata sebijik tu RM18.. jenis roll
yg paling baek punyer..
hah kecik2 mcm nilah.. dia bl 2 jenis.. 1 coklat, 1 lg perisa sunkist..
tp mmg sedap giler!!! sory.. gmbar sbnarnyer malas nak snap.. lg pun aku dah ngap!

hubby gak beli ikan masin ni...


dan jugak kopok ni.. ni aku xorder..

dia saje beli.. tp aku xmint sbb dah biasa mkn kat opis

dan last skali dia bl gula ni...



yang kelakar tu... hubby beli semua 2...
ikan 2 ekor, kek lapis 2 roll, gula kabung 2 ketul, buah salak 2 kg
semua angka 2 lah... sib baik nenas je dia bl 1 biji

tp aku sgt appriciate.. sekurg2nyer dia ingat gak la nak beli papekan
dah la 1st time di gi outstation tu...
tq dear!!!

7 comments:

Mama Amin said...

dia beli 2 tu supaya adil.. "1 utk ilah,1 utk dia".. nenas tu beli 1 sbb boleh bhagi 2.. hehehe

lydzar said...

kek lapis kecik2 mcm ni mmg glemer staff2 kt projek sane poskan kt staf kt sini. sedap esp yg ada keju-keju tu..

ikan masin ni, din beli beberapa bulan dulu sampai la ni dok dendiam dalam peti ais. kami dedua tak gemar. ada sesapa nak tak? ehehehe

lydzar said...

kak ilah, sy tag akak buat giveaway tau..

Iela Fazielah said...

Mama AMin: itule pasal... dia nak bg adilkan... tp yg nyata.. dia xmkn pun... sah2 yg lagi 1 tu utk disedekahkan kat org lain.. 1 je utk mkn kat rmh.. hehe

Iela Fazielah said...

lydzar: mmg kek kecik ni mmg sedap kan... yg ikan masin tu akak nak sekor je.. tp dia bl byk... mmg la xbis mkn.. kena bg mak mertua ni...

yg GA tu nnt akak buat

alyyani said...

wah, banyak nye momok soping kat miri kak. tak tahan tu silap buah tu. hehehe... kuih yg da biasa akak makan tu sy suka :)

sall said...

sedapnye kek lapis tu.

Related Posts with Thumbnails