Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

pening2.... termimpi2.... macam2....

apeke hal tajuk aku mcm ni>>>
aku pun xtau nak tulis pe...
tp mcm tu lah otak aku sekarang ni....
PENING memikirkan mcm2 hal utk rmh baru nnt...
pening dok cari koatation utk KC, build-in wardrobe & plaster ceiling...
pening bila tgk angka2 yg tertera kat koatation yg mcm2
design pilihan hati dah ada,, meterial dah pilih....
tp skali dpt koatation..... rasa nak menangis pun ada
nak murah.. kualiti xdela... n comfirm xgempak punyer....

aduai......


dapur impian ku.....

MIMPI pulak.... tiap2 mlm dok mimpi harap2 dptla duduk kat dlm rmh idaman nnt...
terjaga tgh mlm.... ingatbalik mimpi td... pastu smbung tido n sambung mimpi rmh idaman lagi
huahua.... mmg tido xlena wei.....



lebih kurang ruang tamu impian ku...


tak sabar nak rasa hidup mcm ni....

MACAM-MACAM... mcm2 nak kena buat le pulak...
mana nak spent time menjelajah dari 1 kedai ke 1 kedai cr koatation
lampu & kipas pun xbeli lg.... hud dan sinki dapur pun xrikki lagi...
houz depot pun xterjah lg....
langsir pun xtempah lagi...
tp yg paling penting.... api dan air rmh pun xmasuk lg
kesnyer... pemaju JAHAT!!! kasi kunci dulu tp rmh x perfect lg!!!
bkn pe.. projek dah delay 10bln tau.... pastu dah claim kat bank penuh..
skrg dah byr kat bank pun penuh...!!!
kalau xmasuk awal... 2 rmh kena byr!!!
tu yg bertambah PENING sbb kena fikir & buat MACAM2 smpai tidor mlm pun TERMIMPI2....

16 comments:

lydzar said...

kasik saman sama itu pemaju!

Iela Fazielah said...

lydzar: kalau le boleh.... mmg nak saman kaw2 punyer!!

mamalieyna said...

hikhik..sampai termimpi2 ye..huhu...biasala kan, bila dh nak masuk umah baru..byk modal kena kuarkan tu, alang2 nak buat pape, biar puas hati terus..tulah lg besar rumah, lg besar ongkos kena laburkan..takpe janji rumah impian terlaksana,,,hope semua berjln lancar k ^_^

MamaYatie said...

huwaa..saya pun kena gini..lepas 2 bulan dpt kunci br ada air & letrik..

Iela Fazielah said...

mamalieyna: itule pasal.. tu yg ila ckp kat hubby... dah alang2 buat.. biar buat samapi puas hati... budget ada tp kena plan betul2 jgn smapai over budget

Iela Fazielah said...

MamaYatie: ye ke? awk pun dpt kes sama mcm saya?? rmh mamayatie katne ye???

Nadra Farissa said...

yes.. nk buat kene buat sampai puas ati tau... jgn separuh ati jeks.. i dh penat sibuk2 dr tahun lepas.. kebykkan dah beli ngan sumbat kat umah skrang.. tinggal nk renovate jeks.. biler api ngan air nk masuk ni???

nota: kalo nmpk i.. tego la ye.. leh bersalaman.. ahaks.. kalo tak berblog jeks.. ekeke..

Iela Fazielah said...

nadra farissa: u dah buat ape kat rmh ye?? ila part grill dah settle.. insyaallah hujung bulan ni grill akan dipasang sbb br je confirm dgn org grill utk amik dgn dia... harga boleh tahan gak la...

eRiNsZ said...

jum shupping sesamer kmi pon tgah cr brang umah...
ble share info hahaha

Aleeya said...

aku tengok gmbo tu pun aku rase aku ley bemimpi mlm neh hehehe, pepon samat masok umah baru yea..n samat memilih perabot pilihan hati..:))

xnak wat hse wrmg ke...lau wt jgn lupa ajak hehehhe

Iela Fazielah said...

erinz: wah.. ada geng nak msk umah baru.. boleh.. nnt ila share info ye...

Iela Fazielah said...

aleeya: sbb tgk gamabar tu le yg termimpi2 tu... insyaallah.. ila buat hse warming.. semua dijemput hadir yeeee...

nza said...

2lh semangat rumah baru...akak pn dh rasa dulu . bkn main semangat brkobar2..siap wat deco mcm2 ttp yg sedih, rumah tu xpn kami merasa cz jauh nun di kg..kiranya jd rumah prsinggahan jerr....hu...

Iela Fazielah said...

kak nza: lorr... abis rmh akak duduk skrg ni rmh sewa ke??

mamawana said...

Cantikk cantikk ler mimpi tu...ihikss

Iela Fazielah said...

mamawana: itu le.. mimpi punyer deco.. sgt cantik2 okeh.. nnt kenyataan.. bole ke dpt mcm itu punyer mimpi???? hua..hua!!

Related Posts with Thumbnails