Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kete ku excident!!!

ari sabtu aritu aku rasa semua mcm xjd...
yg jd cuma gi soping kat giant je pg tu dan gi tgk rmh smbil bw sorang lg org KC utk ukur Kichen Cabinet..
jam 12.30 tghari kami balik dr rmh tu.. ms nak keluar ke jln besar...
tetiba hubby sudah terlanggar 1 kete avanza baru kaler hitam...


adussssss.. aku menjerit.. KERETAKU!!!!!!!!!!!!!!
berderai lampu kete ku....kemek bonet kete...


skali keluar owner kete avanza tu dgn bini dia..
alamak... bini dia pregnent la pulak...
lg kitaorg serba salah
nasib baik dia ok...


"nak settle camne ni bang?" tanya laki ku...
aku pulak terus bisik kat hubby.... "kita claim insurans je lah yangg..."
sah2 bonet & lampu kete dah remuk n pecah..
brother tu lak mintak tukar bumper baru sebijik kat toyota...


dari tanggung kos ribu riban... duit nak pakai utk buat rmh..
so kami decide buat report je.. abis cite....
so.. hubby antar aku blik rmh lepas jemput anak...
dia terus gi balai seri serdang...
jgn tak tau.... jam 5 ptg baru dia balik ye...
gile punyer lama nak buat report je dr jam 1 tghari ok


kete pun dah siap antar gi bengkel bawah Allianz Insurans...
xpernah claim pun dah 5 thn pakai... skali skala claim...
abis la.. thn depan NCV naik balik jd 100%...uwaaaa....


nak wat camne kan.... dah nasib.......

bumper kete avanza tu... mcm xteruk kan... tp bila dah bukak bonet..
sgt teruk ok



kete aku lak....
pun mcm xteruk kan???
tp itu hud bonet tu kena tukar sekeping ye...
dlm tu body kena ketuk balik,
lampu tukar sebijik dan..
bumper pun kena tuker baru.... dah patah kiri n kanan

4 comments:

nza said...

malang xbrbau..nasib baik tuan kete cool jerrr......

Iela Fazielah said...

tu la kak... rupanyer tuan kete tu dah selalu kena langgar rupanyer... tu yg dia cool je.. kata dia.. badi kereta baru

Lulu caldina said...

yang penting kakak tak apa2 la.. sal benda tu boleh repair

Iela Fazielah said...

betul tu Lulu... yg penting kita selamat

Related Posts with Thumbnails