Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

baju baruku ~baju 1 Malaysia..~

asssalam uolls...

emmmm..soryla.... 1-2 hari ni mood berbloging ke puncak gunung averest...
hilang disebalik awan atas gunung tu..hehe

xdela... biasala kan..
kebizian..... kerja byk..
hehe..

ok..back to the tajuk kat atas...
tentang baju satu Malaysia...
ala... korang sure tau la...
 ni.. mcm kat gmabr ni..
  serius.. aku mmg minat giler kat warna n design bj tu...
n... it will be my theme utk raya nnt...
haha... kelakar kan???
well nak wat camne.... warna dia mmg sebijik tema rmh ai..hehe

ok... nak jadi cerita...
since bulan 3 yg lepas...
aku dah siap2 bl kain ela utk buat baju raya thn ni...
bkn stakat bj raya tp jugak baju gi keje...
maklumle.. badan dah berjaya mengecil dlm 2inci kat bahu...
mmg sgt2 gedobos bila pakai bj kurung sedia ada..

al-kisahnyer lagi...
smlm aku dpt mesej dr Butik Moon kata bj yg aku tempah 4 pasang telah pun ready utk diambil....RM240 terbang disitu utk upah je...uhuhuhu
dlm masa yg sama... antar bj sutera yg aku br beli haritu...
bj yg telah siap dijahit salah 1 daripadanyer adalah baju BATIK 1 MALAYSIA
ala.. murah ke aku beli...
kat Tewah The Mines... semeter RM12 camtu
ada yg murah lg tau...hehe

nak tgk.....???
jom tgk ea...
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

v
v
v
v
v
v
v
v
v

 tu dia... yg tgh2 tu..
yg kiri n kanan tu bkn ye...
tu bj org....hehe

alamak.... bj raya dah tunjuk dulu dah...
xpela... ada 3 helai lg korang xnampak kan.. hehe

korang suka x design batik 1 Malaysia ni??
kakak2 opis aku xberkenan...
paling kelakar... tailor yg jahit bj aku ni siap perli tau...
dia kata : "ila... nnati leh pakai masa hari Merdeka ye..."
sabar jelah kan....tp sah2 la.. hari Merdeka nnti jatuh pd hari RAYA kan?kan?
sesuai sgt la tu nnt.. hehe 

14 comments:

- dieyana - said...

iela awk ni unik la....ehhehe. tak pe tk pe, nk buat mcm mana, dah minat kan....hari raya+hari kebangsaan, canteek la tu..smile!

Dilla Ady said...

btul jugak ye kak...raye kan time merdeka nnti..

kite leh geng kak sbb same2 minat merah...umah pun kalu da ade merah antara pilihan utama dan umah akak akan jadi contoh rujukan..hihi

ari tu dilla gi beli kain pun, nmpk kain nih..suke sbb tang merahnye tu..tp nk beli nnti konpem ade jek mulut yg tegur..so, malas la nk amik...tpi tetap beli lain kaler merah..huhu

MrS. F!zA said...

ok la tu baju raya corak batik 1 msia..sekali harung raya+merdeka..huhuhhu

NzA said...

akak ada 2 psg batik 1 msia ni ilah ttp jrg sgt pakai...he

wah dh prepare utk raya ek????

Iela Fazielah said...

dieyana: ila mmg unik... hehe.... raya & hari merdeka.. ngam la

Iela Fazielah said...

dilla: ala..nape xbeli.. xde geng la...bagus dila pun suka kaler merah ea

Iela Fazielah said...

mrs Fiza: tq... sib baik ada org ckp ok..hehe

Iela Fazielah said...

kak NZA: harus kena prepare awal... nnt nak raya justfikir nak bl bj anak je.. sbb bj kita dah ready..betul tak>>

mekchu said...

betul tu.. kat tewah mines tu ada byk kan.. murah2 je.. tp yg dah jd baju tu nmpk cantik.. semangat nye baju raya dah siap

Farah Shamsudin said...

saya tak minat.. tapi awk ni lain dr yg lain lahh..:)

maslinamansor said...

kain jenis cotton ker?
ok la tue baju tema Merdekaraya

Iela Fazielah said...

mekchu: itulah.. baju byk choice kat tewah.... mekchu.. bkn sbb nak raya bersemangat tempah bj awal2.. tp terpaksa.. skrg ni toilor xmau amik bj pun sbb tempahan dah penuh

Iela Fazielah said...

farah: skali skala ke jd unik..hehe

Iela Fazielah said...

maslinamansor: bkn cotton.. tp jenis biasa... tq

Related Posts with Thumbnails