Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

dah lama xsoping barang tupperware

emmm...lama rasanyer aku xsoping brg tupperware ni
asyik bl brg rmh je...
baju sendiri n bj anak2 pun lama xsoping...
xpe... bj sendiri soping nak raya nnt..
sbb.. tunggu badan betul2 "kecik" dulu br bl bj baru kan..
walau hakikatnyer seluar aku mmg kena gnti baru ni....dah londeh sgt dah

eh sori... terlari topik lak..
ok... last week aku dgn xtahan diri terorder 2 jnis brg tupperware..
tu pun pasal adik aku sibuk nak order brg utk kenduri kawin dia nnt..
bila dah order brg ni.. xmain nak order sikit2.. harus nak order byk2 kan

pastu sebab lain sbb ada 1 brg ni mmg aku dah lama tunggu bekas ni keluar balik...
jadi... bior aku tunjuk dulu hasil pembelian aku ye

yg pertama ni nama dia set moms-on-the go

ni gmbar dlm pamplet dia
nape bl set ni??
aku mmg ada cristaldivided dish & mug tu.. 
tp saje nak tmbah koleksi..
satu lg aku berkenan kat beg hijau tu..bole?? hehe

ok..2nd benda aku bl..
mcm aku mention kat atas..
aku mmg tunggu kemunculan bendalah ni...
ni rupa dia

 nama dia Formula Dispenser
aku beli 2 bijik terus..... sgt suka dgn yg ni sbb sgt2 praktikal
sbb dia ada 3 ruang boleh masukkan 3 bekalan skali gus
eceli b4 ni aku pakai formula dispenser yg hanya leh masukkan 1 bekalan susu je pd satu
bekas..
so kalau aku keluar soping ke yg memerlukan aku prepare 3-4 kali meal susu utk irfan,
aku kena bw 3-4 bekas..kan xpraktikal di situ...
ni rupa dlm campain dia
 aku xbeli set bottle susu tusemua
sbb aku adalah pengguna setia brand AVENT... ahaks!
so..aku kena bl bekas ni dgn harga normal rm24.90 setiap satu.. 

ok.. disebbkan aku beli semua brg ni bekas susu n bekas makan + brg adik aku..
semuanyer berjumlah hampir rm400.. ini melayakkan aku utk bl 2 bijik mug ni
 dan jugak dpt bl lavel ni sebijik...
mcm gmbar kat bwh ni.. yg bawah cawan tu 


oleh yg demikian..
ini menjadikan koleksi cawan2 ku adlaah sebanyk ini
nampak sikit kan??
tp kalau bukak semua ni ada la dlm 50bijik..hehe..
aku suka tindan2kan n simpan dlm plastik balik kalau lepas guna
ada jugak yg lansung xpernah pakai pun ada..hehe

nampk nyer pasni kena stop soping tupperware lg..
kecuali terkenan nak bl lg... huhu 

so kengkawan..meh la kongsi koleksi tupperware korang lak 

4 comments:

- dieyana - said...

diana beli set botol tupperware ni, sbb mcm cntik, padahal, anak baru aje pakai avent. botol dia best, tapi time nak pulas puting tu, cam tk best, pas tu, skang, time hisap, puting dia mengecut, mengganggu anak minum susu, puting dia cam lembik sgt kah...huhuhuu

Iela Fazielah said...

dieyana: tu pasal akak xbl botl tupperware tu.. dulu syafiqah kecik2 akak dah pakai.. lg pun anak akak suka puintg leher besar

♥MiZz-siHa♥ said...

ibu kt pengguna tegar tupperware nie...kat rmh die penuh st almari brng tupperware...disebabkan die ahli..klau ade yg berkenan,bu..tlng belikan set yg nie..hahaaha..bertuah x ank nie??hehehe
amie pon dpt set botol cam tu nenek die belikan..kekekeke

Iela Fazielah said...

mizz siha: sgt2 bertuah tu....jeles ila

Related Posts with Thumbnails