Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kerja mereno dah siap........

alhamdulillah... akhirnyer keje2 menaiktaraf pagar blkg rmh dah pun selesai..
rupa nampak ok..
tp still ada sikit kecacatan...tp stil nampak memuaskan la..
byk tol "tapi"  kan... well... nak buat camne...
yg pentng... nampak cantik... dan paling penting... aku rasa selamat 

ok.. malas nak panjang2.. jom layan gmabr ye...
dr rupa asal hingga dah transpom ke rupa lepas siap..
cuma..... lom deco lg...
brg dah ada... tp lom pasang lg...
maybe this week br dann nak deco2 kot.. kot jelah.... hehe

1st... tgk dr jauh dulu... ruang keje sediaada aku dah lapang
kalau x..area ni dulu...
masyaallah...penuh sesak dgn mesin basuh aku yg besar gedabak tu...

tgk juga rupa asal ruang ni sebelum aku naik taraf 



 kecik je area sini.... 5kaki x 18kaki

gmbar masa kerja2 pembikinan...ms ni dah 60% siap...

ni kerja2 pemasangan tiles pulak
akhirnyer... hari sabtu lepas....30/4/2011...siapla

abaikan kaler kayu atap aku yg kaler merah tu...
tang tu yg aku ckp kureng tu....
aku nak kaler brown gelap.. leh dia bg kaler merah....
lantok le labu...harus aku kena keluar kos nak cat balik alang kayu tu...
sib baik warna dinding ok...  i like it.. putih susu....
ni gamabr dr pintu dapur ke hujung... 
tmpat sidai bj s/steel yg tarik lipat2tu lom pasang lg ni
so... kita letak dulu penyidai baju zaman tok non aku yg lama kat situ ea..


seterusnyer... gambar angle lg satu lak....
bila dah siap... nampak simple giler kan...
tp mmg ni pun yg aku nakkan... simple...
konkrit w/top utk letak dapur kaca lama aku...
dulu nak jual aku xjd jual... aku simpan utk letak kat sini..

ok..last skali...lepas dipindahkan mesin basuh ku...
tara...
eceli area ni masih belum cukup sempurna lagi...
pintu kabinet lom tempah lg.. dah call AWD..tunggu dtg ukur je..
set grundal IKEA pun lom pasang lg...
gate pun xsiap.. tunggu lepas deco ntah bila ntah aku show off lg ea...
slagi gate aku xpasang.. 
xberani aku nak pasang segala mcm brg2 stainless steel kat area ni
kang tinggal lubang je dgn skru..hehe

pape pun.... 
pe pendapat korang??? ok x??hehe
daaa

19 comments:

mamalieyna said...

ok sangat~ syok tgk umah org lawa2 ni..semangat berkobar2..tp umah sendiri kalau nk mcm ni, belum le lg mampu..angan2 dulu..hee~

Amiizaa2001 said...

cantekkk....:)

Iela Fazielah said...

mamalieyna:..tq.. simple je... sama mcm lieyna gak... masuk2 rmh..mmg xmampu la..ni pun dpt duit jatuh dr langit...hehe

Iela Fazielah said...

Amiiza: tq.... :D

seraiputih said...

kat langit mane leh tadah duit tu ;)(wink wink)....nak gak??
bagi langitud dan latitude leh?...ehehhehehe.

serai minat gak...tgk kira2 bajet gak nak wat camni..

zahira said...

simple but nice...bestnya org ada umah besar...mcm2 boleh buat :).
cam me yg duk apartment ni...takde apa la yg boleh buat sgt...

Farra Dhelina said...

ok sgt2..puas kan hati kak bila luas mcm tu..

kayu tu klu dpt kaler choc gelap mcm akk ckp tu mmg ctk sgt kak

MrS. F!zA said...

ok comei je..kita nk tnya umah ni size dia bape ek?nmpk dapur dia comei je..mcm umah kite jgk comei gitu..tk dpt byg nti kami ltk mesin basuh sure sempit giler....

Iela Fazielah said...

MRS. Fiza: rmh ila ni mmg sgt2 comel... saiz 18x65 je.. tp build up area 1500kps...tu yg blkg tinggal 5kaki je.. utk dapur bukak dia cuma 8kakix7kaki je.. thats y ramai owner yg extend kitchen ni...tujuan utk luaskan dapur..kalau pecah dapur tu dapur leh jd luas 13kaki x 8kaki... pastu mesin basuh letak kat area blkg tu...

Iela Fazielah said...

farra: betul tu... nak kena cat kalau coklat gelap br lawa kan... pastu gantung pokok bunga...wah.. mesti meriah dapur akak mcm rupa nursery bunga gamaknyer nnt..haha

irmafittaputri said...

kira besar la tu kak....at least kc merah menyala tu xde la jd tmpt masak2...cantek je berhias..nak rewang kat belakang pon senang nnti

Iela Fazielah said...

seraiputih: kah..kah..kah.... langit nak tadah ni ada teknik... b4 tu kena berdoa 44hari dulu...hehe..xdela.. duit jatuh dr langit tu duit LAD.. claim sbb rmh lambat siap delay hampir 9bulan.. kalau x... mmg pokai...la

Iela Fazielah said...

irmafattaputri: betul.. nnt nak merewang pun rs lebih selesa.. xle rasa sempit.. tp akak mungkin still guna dapur belah dlm berbanding luar.. sbb malas nak bukak pintu luar tu... lg pun akak basuh baju seminggu sekali jek... bayangkan lah ms bila nak masak2 kat luar tu..nampknyer kena cr pokok yg perlu dijirus pun sekali seminggu gak la

shanizan said...

hi ila...better u buat open kitchen camtu,ade skit ventilation bile u 'merewang' nti,if not cam terkepung je dlm umah tu..suke2 tgk.

♥MiZz-siHa♥ said...

sronoknye tgk rmh orng dah cantek2 nie...ok tu..cantek dah..

Iela Fazielah said...

shanizan: iye betulla... ila buat open kichen ni lebih kurang dah masukkan ideatula... kalau x rasa terkepung je.. thanks 4 ur idea ye

Iela Fazielah said...

Mizz-siHA: tq... seronok bila org cakap cantik..hehe

MamaYatie said...

saya suka! simple but nice..rasanya dgn keadaan & keperluan family beranak kecik,buat mcm ni mmg praktikal sngt..

Iela Fazielah said...

mamaYatie: tq.. itu le ila pun rs sgt praktikal ada backyard camni...lepas ni nak jemur baju pun senang.. keluar mesin terus sidai kat sblh... nnt brg2 xmau pakai leh sorok kat blkg ni..hehe

Related Posts with Thumbnails