Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

sample melamine utk kitchen cabinet

saje nak share ngan korang..
kot sesape xpernah lg merasa gi kedai kitchen cabinet..
nak order pintu kabinet...
kalau korang rajin surf dlm tenet ni tntang jenis2 material utk pintu kabinet
melamine la paling byk choice..
byk pilihan kaler dan sgt murah...

so last week ms bro Mazuan AWD dtg rmh nak pasang pintu
aku suruh dia bwk skali buku/catolog melamine ni
lepas aku bincang2 dgn AWD utk buat pintu cabinet dapur aku yg kiut miut kat wet KC aku yg baru siap tu
aku still terpaksa kuburkan impian nak pakai material kaca 3G sbb over budget..
lepas pikir2 balik... aku pilih material melamine je...
still nak warna tema kelabu utk wet KC tu...
aku snap la sikit gmbar dlm catalog ni...
jom cuci mata ea


 nak nampak lg clear.... klik kat gmbar tu ea...

agak2 korang la kan...mana kaler aku pilih???
sila teka.... dah alang2 aku buat teka tekuk la..
sape tepat lg cepat.... dpt FM sabah..
tp skali teka je ea..

tempat bakal diletak pintu melamine itu...
dibwh table top itu jek....
:P

oh ye...
sikit info pasal melamine
byk kaler.. harga murah...
kena elakkn selalu dedah kat air or lembab...
kena cepat2 lap
utk design skrg org suka ikat pintu dgn aluminium frame 
cth gmbar amik kat google
pintu melamine frame aluminium dgn handle


 cth gmbar 2 (ikhsan: google)
pintu xpakai aluminium frame (old style)
jenis ni kalau selalu buka tutp pintu n kena air, air akan meresap masuk kat tepi pintu
lama2 kulit akan terkopek

 lg contoh design KC with handle or w/o handle n frame



10 comments:

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

wah cantik2 semua, teringin nak ada kabinet yang besaq camni

Sitisifir10 said...

Techno Silver..adekah itu pilihannya?? memandai2 je ye tumpang teka :P

Iela Fazielah said...

anje: nak kabinet besaq kena ada dapur besaq.. hehe... mcm ila dapur comey je..

Iela Fazielah said...

siti sifir10: tq sbb mencuba.... hehe..tunggu kan jwpn dia

mummy_ayu said...

wah..tak abis2 lagi renovation umah dia... :-)

Iela Fazielah said...

ayu: reno nyer dah abis... kali ni nak kongsi tips pilih material KC... wakaka...

MamaYatie said...

aduh..jenuh la la simpan duit yer ilah..tak dapek glass punya, melamine pun cantek juga

Iela Fazielah said...

mamayatie: haha....melamine pun jd le.. bkn byk no pun.. nak buat utk 3 keping pintu je... tp still mahal... huhuh

irmafittaputri said...

vote for techno silver...ekekeke..tp millenium silver pon okey kak...chantek le kabinet nnti ni...leh jd masterchef malaysia

Zuhaili Harris said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts with Thumbnails