Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

cerita dalam panggung....

al-kisah... kesinambungan dr n3 ini....
kami ber4..eceli berdua.. budak berdua tu manala tau papekan..ehehe
memula plannyer nak tgk wayang dulu..
skali tiket beli jam 1.30 tgh... jd...tukar plan..
round2 soping complex dulu kemudian gi mkn kat BUBBA GUMPS...
pastu barulah tgk wayang...

tp aku nak citer kisah tgk wayang dulu lah ye...
sbb aku rasa kelakar sgt ms dlm panggung tgk wayang tu...
nak jd citer...
kami masuk panggung lewat 15minit...
means wayang dah stat la..sbbnyer... 
lepas mkn nak toilet dulu la...naik escalatornyer la...
biasalakan.. td minum air byk sgt.. irfan ok lg pasal pakai diapers
syafiqah tu yg susah nnt..

masa nak masuk panggung...

jdnyer.. bila dah masuk panggung gelap2..
bebudak berdua tu mcm pelik2 la
eceli syafiqah ni kali ke 3 kami bwk dia gi tgk wayang..
so dia ok lagi..
tp bg irfan... ni first time ok...

aku xde la snap gmbar awal2 tu sbb kata dah msk lambat
kang snap keluar flash xke ngamok org blkg aku

cuma aku kelakar tgk reaksi irfan...
dia sgt la takjub kot bahasa yg sesuai sbb pes time tgk skrin besar giler
kenalak papa dia yg dukung dia..
dok atas perot papa dia yg besor tu...mmg kelakar...
mmg xkedip la mata dia tgk si Jonny Deep tu..
lepas 30 minit.. irfan tukar posisi dok dgn aku lak..
syafiqah ok je.. sbb kali ni dia dpt dok kat seat sendiri...
umor 5thn ke atas kena byr seat kan...dulu kena dok atas mama dia ni

 atas aku sedang tgk wayang...

ms kat aku irfan memula ok...
lepas 15 minit dia dah boring kot..
dia nak turun dr pangkuan aku... malas byk citer aku dirikan dia..
skali... dia leh TEPUK KEPALA cina pompuan depan dia...
terkejut berok cina tu.. nak marah xleh... dia tenung tajam jelah..
aku berkali2 mintak mahap...

lepas 15minit... syafiqah pulak boleh layan ajak adik dia borak...
aku pun pe lagi... SYYYYYH... DIAM.... xleh ckp...
sabor jelah budak berdua ni....
last skali dia mcm merengek.. 
terpaksa la aku singkap butang bj aku kasi susu fresh aku
baru dia diam...
tp dlm pada tu... boleh dia angkat kaki tinggi2 pastu gi TENDANG lg kepala pompuan cina dpn aku tu
kena lagi pompuan tu..sian dia..
mmg malu habis... tp.. kelakar pun ada...

well.. nak buat camne... mak pak nak tgk wayang...
tp anak xde sape nak bela... hangkut skali lakan..
tp pasni aku serik la... xkan bwk anak tgk wayang bkn citer dia...
aku paham n hormat penonton lain... kalau haku pun hangin gak...ehehe...
itulah kisahnyer...

bila abis tgk wayang...wajib bergmbaor gak..



10 comments:

mummy_ayu said...

gelak besar ayu baca entry Iela..ha..tak tahan tul...Irfan siap tendang & ketuk
kepala cina depan tu..nie yg buat ayu takut nak bawak iris...

mama tisya said...

cina tu tk marah ke??tisya siap p amik popcorn org lain...hehehehe...wah tk sbr tgu entry bubba gump ..lama tk mkn situ

Farra Dhelina said...

haha sabo je lah..nk gelak baca cite akk ni.. hehehe

kena ketok tak tahan tu hahaha adeii..irfan irfan..

NzA said...

wakaka..mesti bengang giler pompuan cina tu....nk wat camne, 'xsengajakan' adik irfan.......

UmmiUmmar said...

HAHAHAHA..lawakla irfan..;)

Iela Fazielah said...

ayu: mmg kelakar la... mungkin utk citer tontonan dewasa je xsesuai.. tp kalau gi tgk kungfu panda xkisah kot sbb byk org bwk baby n anak2...cuma kata kwn ila.. agak xselesa tgk kungfu panda sbb kejap2 ada budak melalak2.. kejap ada budak lari2.. gnggu pandangan dan deria pendengaran

Iela Fazielah said...

mamatisya: nak marah tp kontrol kot... tisya lg ganaz ek amik popcon org..haha

Iela Fazielah said...

farra: mmg kelakar kan... irfan mmg keletah

Iela Fazielah said...

kak NZA: bengang sesangat kot.. abis citer tgk kitaorg smbil jeling.. sian dia... huhu

Iela Fazielah said...

ummiumar..: mmg kelakar

Related Posts with Thumbnails