Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

tribute to arwah Afrina Batrisya Iman....

salam hari Jumaat kengkawan..

aku buat n3 ni...awal sehari dr hari pemergian anakanda ku terchinta..
esok... 
7.05.2011
genap la 2 tahun pemergian arwah ke rahmatullah..
sama2 kita sedekahkan al-fatihah 
utk arwah Afrina Batrisya Iman Bt Zul Irwandi..
mcm yg aku selalu ckp... arwah adalah kembar Irfan..
dia lahir 1 minit lebih awal dr Irfan..
tp Allah lebih menyanyagi arwah...
genap 7hari arwah lahir..
dia pergi meninggalkan kami sekeluarga..
mmg sgt2 pilu bila aku kenangkan semula..
mesti air mata ini xsemena2 akan mengalir kat pipi...
dari mlm smlm aku bermimpi kan arwah..
hati masih lagi merasa sayu... terkenang2kan arwah 
hari kedua arwah lahir 
dan gmbar kecil..hari ke 4 arwah disahkan sakit dan kurang bergerak
masa ni kami masih belum tau ape yg menyebabkan dia sakit


aku rindu nak belai arwah...
masih teringat2 lg pengalaman melahirkan mereka..
tanpa rasa sakit...tanpa dijangka..
aku diarahkan utk melahirkan mereka pd. 29 April 2009..
sedangkan tarikh lahir sebenar adalah pada 13 Jun 2009...

ya.... Allah lebih menyanyangi dia...
Allah lebih mengetahui segalanya...
Allah susun yg terbaik utk aku dan keluarga ku...
ada hikmah disebalik pemergian ini....
aku redha...

 kubur arwah..
selamat disemadikan di tanah perkuburan UPM

14 comments:

Amiizaa2001 said...

alfatihah buat arwah
sayunya hati bila baca ila...gugur airmata kmieja:(:(

Mama Zharfan said...

al-fatihah...ur baby dh jadi angel kat syurga...
be strong and moga2 tabah selalu yer...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

moga semakin tabagh k, setiap dugaan dijanjikan pahala...Al Fatiahh untuk arwah

alyyani said...

Al-fatihah utk arwah afrina. Afrina mmg nama shortlisted kitorg gak nak ltk nama anak. Akak dah ada dia disana nanti kak. :)

Nana said...

allah huakbar...
sebak aku...
aku tak tau plak irfan ada kembar..
alfatihah untk arwah..
syurga tempatnya
Afrina Batrisya Iman

Ijah EmoTemo said...

al fatihah buat arwah. semoga akak tabah dan kuat ye.

gewecun said...

sedih bila baca..semoga ilah tabah ..

al fatihah tuk arwah..

NzA said...

al-fatihah..
Arwah adalah saham trbesar buat ilah..

Selamat hr ibu mama ilah!!!

NURUL JALILAH said...

1st time saya comment kt blog akak ni, sblum ni jadi silent reader je.sabar ye...memang syurga tempat bagi arwah..doakan moga akak sekeluarga & kita semua disatukan di syurga kelak..amin...HAPPY MOTHER'S DAY...jiran selorong, NURUL

mummy_ayu said...

sedihnya dear..ye la...kalu tak dah 3 org dah anak Ila kan..
tak pe.Allah lebih sayangkan dia, and dia akan tunggu Ila kat sana nanti...
al fatihah....

Iela Fazielah said...

tq korang2 semua kerana memahami n sedekah kan Al Fatihah utk arwah..

tu la.. bila bc paper tentang budak yg kena langgar dgn kaki air kat ulu bendul tu... serius.. aku lebih merasainyer... kalau aku jd mak budak2 arwah yg meninggal tu.. aku leh giler tau... tu 3org meninggal skali gus.. aku yg sorang ni pun terasa...

Dilla Ady said...

alfatihah tuk arwah...sebak bace dan tgk gambar arwah..

takpe kak, die setia tunggu akak kt sane...

MamaYatie said...

Al fatihah! jgn sedey ilah, dia dah menunggu ilah kat sana..

adianiez AIDA said...

ilah, may b aida terlewat baca post ni. maaf dipinta. sedang membelek blog ilah baru aida terperasan kat sidebar kehadiran arwah yg sebentar cuma dlm idup ilah. lambaian afrina di atas sana menanti ilah... (sebak plak aida hu hu...)

nota kaki : da singgah blog aida lom ari ni? ~ AIDA'S HOME SWEET HOME ~

Related Posts with Thumbnails