Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

menghadiri Nurses Day di Nilai Palm Spring

last saturday....aku join aktiviti Nurses Club opis aku
w/pun aku bkn line perubatan... line admin..
tp disebbkan ada jemputan kalau minat nak join...aku pun join
diaorg buat Nurses Day skali dgn majlis perpisahan utk 2 org senior nurses...
skali skala berlibang libur dgn kwn2 opis tnpa memikirkan hal anak2 n suami..
owh.... bahagianyer...

so sabtu lepas...
hal anak2 aku serahkan kat hubby...
walau hakikatnyer aku tau hubby pulak antar anak2 kat nenek dia kat Sg. Besi utk tlg tgk2kan sementara dia gi main badminton dgn kwn2 dia..
mcm rasa bersalah..n kesian kat anak2.. tp skali skala ek..hehe
to my MIL: ibu... thanks tlg tgk2an anak2... 

ok... jam 1suku aku pecut gi opis.. tumpang kete Kak Ani..
ber4 pecut ke Nilai Spring Resort..
kali ke 4 aku dtg ke resort ni...
lepas register... amik tmpat duduk la....

nak tgk rupa aku aritu??
hehe...
2nd time aku pakai tudung sudan ni..


 sblah aku ni bkn nurse ye.. tp anak buah sorang staff nurse ni..hehe
aku suka gmbar ni... sbb shoot pakai DSLR opis punyer..

antara tetamu yg hadir..

siap ada kek lg n hadiah

xlupa juga kad ucapan diaorg...
majlis dimulai dgn ucapan aluan n perasmian dari Penyelia Jururawat PKU ~ Matron Maznah


abis ucapan..seteruskan ucapan dan penyampaian cenderahati kepada  2 org Ketua Juruawat yg akan Bersara 
1. Sr. Nahariah... semua ni umor dah nak cecah 58thn da... alahai...


2. Sr. Maimunah ..juga bersara umor 58thn... sedih aku dgr ucapan diaorg

tgk... aku siap nangis2 lagi weh...
nnt kalau kita nak bersara mcmmana pulak yek??
ada ke majlis mcm ni

lepastu pelagi.. aktiviti mkn2 la... 
aku dtg bkn sekadar nak meraikan diaorg je..
tp nak mkn...ngeh2.... skali-skala.... off diet sehari...
kata mkn HI-TEA kan..
mesti ada mknn berat n ringan yg goreng2...rojak... desert bagai..
aku sempat snap 2 gmbar ni je... yg lain org dah serbu.. xdann nak snap dah

lepas mkn2.. baru lah selang seli dgn aktiviti bertukar hadiah..
ada aktivti kotak beracun la...
ber karok la...
last skali sblm tamat kami buat aktiviti joget POCO2 & CHICKEN DANCE

ni ms joget chicken dance..

last skali ...bergmbar beramai2..


aktiviti tamat jam 7 mlm...
ms ond way balik sempat singgah kat hentian nilai bl nasi lemak..
kata kakak opis nasi lemak dia terbaik...
bl utk hubby n anak2 mkn mlm nnt tu
smapai rmh jam 8 mlm...
mmg seharian betul aku berlibang libur... 

to all nurses... selamat hari juruawat sedunia..
tanpa korang2.... doktor pun xlalu nak buat keje kan....
uoll terbaek!!!

9 comments:

alyyani said...

AMBOI, MMG RELEASE TENSI NI, SIAP ADA POCO2. BAB MAKAN MESTI TAK LEH NAK DILEPASKAN. SESEKALI YE KAK :)

mummy_ayu said...

wah.s.eronoknya..siap ada poco2 lagi..ada kek...mamam pun cedap...best!!

mummy_ayu said...

wah.s.eronoknya..siap ada poco2 lagi..ada kek...mamam pun cedap...best!!

♥MiZz-siHa♥ said...

siap ade poco2 lg tu...

Iela Fazielah said...

alyani: skali skala released tension... joget2... mkn2..... tanpa tentera2 kecik disisi... bestnyer

Iela Fazielah said...

mummy_ayu... : poco2 tu yg xleh tahan tu.. berpeluh2 joget menghabiskan 1 lagu

Iela Fazielah said...

mizz~ siha: itule pasal... poco2 terbaek!

YanaMIB said...

hr jururawat ni patutnya kames lepas kan? dgr kt hot.fm..hehe...best eh jd nurse, ada hr utk dorg sendiri..err xde ke hari engineer sedunia?? =P

Iela Fazielah said...

YanaMIB: pekata yana propose kat persatuan engineer sedunia ke..haha... mmg bgs keje jururawat ni..byk tlg org.. tp akak elergik kat darah... huhu

Related Posts with Thumbnails