Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

keputusan exam syafiqah penggal pertama

last week minggu exam syafiqah..
aku sgt berdebar2... risau, takut,
mmg xsabar2 aku nak view result syafiqah ni 
aku tau syafiqah dah boleh membaca.. boleh menulis.. tp dia agak gabas sikit
plus dia ada masalah suka tulis huruf terbalik k

so.. seminggu lepas... aku mmg peratikan syafiqah
suruh bc buku...
tp..2 hari pertama je rajin..pastu dia malas bc buku..
asyik curi2 tgk tv... hehe 
but alhamdullillah... result syafiqah masuk kategori Cemerlang
tp lom boleh pegi Terbilang..hehe


ok.. ni reportcard syafiqah


dan keputusan peperiksaan dia..
serta kedudukan dlm kelas


syafiqah dpt tmpat ke5 dari 23 org budak kelas dia...
emmm ok la w/pun aku still agak sedih sikit...
bukan pe... kesalahan kecik2 je dia buat...

mcm kat bwh ni salah satu dr kertas exam dia...
ni kertas Bahasa Melayu...
tgk la part mana dia salah...
gmbar singa tu dia dah tergaris ke huruf L sbb bila aku tanya tu gmabr ape.??
syafiqah jwb LION.. kalau subjek ingeris ok la dia jwb LION so tanda L
tp sbenarnyer SINGA... dia kena tanda ke S..
waaaaa... 
pastu dia pening kot LILIN tu nak pergi mana.. dia garis ke S....wa..
rugi 4 markah disitu..

ada satu tu utk Bahasa Inggeris...
dia dah betul tulis CAT utk cat.. tp dia tulis "C" tu terbalik....
dah rugi 2 markah...

kalau x.. boleh dpt no awal2 kan>>>

neway.. 
syabas syafiqah....mama still bangga dgn kak long
utk umor 5thn dpt no. 5 dlm kelas...
boleh improve lg....
tp kak long xdpt la Dollhouse sperti yg dijanjikan sbb kak long xpt no 1....

lain kali ye kakak.....

12 comments:

mummy_ayu said...

ok la tu..bawah 10..pas ni boleh usaha & usaha lagi...

lydzar said...

terror gak tu fiqah..congrates!!

Nadra Farissa said...

wow... good results!! congrats syafiqah... :)

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: tq... tu la.. top 5..kira boleh la diterima kan...kena byk usaha

Iela Fazielah said...

lydzar: tq untie lydzar..

Iela Fazielah said...

Nadra Farissa: tq fara

MamaYatie said...

iskk..not bad apa ilah..nurin still peksa lagi hr ni..last day..tak tau mcm mana..kelmarin dia kata BM,M3 & Sc dpt A tp tak tau brapa markahnya

Iela Fazielah said...

mamayatie: betul..xsabar nak tgk markah tu

♥MiZz-siHa♥ said...

ok tu..still bleh improve lg..syabas2..

Iela Fazielah said...

mizz-siHA: tq... tula..kena byk membaca lg ni

NzA said...

insyaAllah ilah, kak long boleh cemerlang lg tu. Biasalh budak2 careless!!!!Tahniah!!!

Dilla Ady said...

okeh da ni kak..pandai fiqah..takpe akhir tahun leh cube lagi..

Related Posts with Thumbnails