Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

BBQ day sempena Labour Day & Hari Ibu..

n3 nak berkepam dah...
hampir lupa nak taip..maklumle.. keje byk...
xdann nak tulis blog bagai kan..hehe

ok.. straight to the tajuk.... mcm aku dah mention kat n3 gi kenduri doa selamat rmh jiran yg lepas
mlm sebelum tu lorong rmh aku ada buat mkn2 BBQ dinner lagi..
kali ni dihadiri hanya oleh geng jiran2 lorong rmh je..
alhamdullillah... ada 16 family join... collection RM30 sefamily je..
tp menu mkn dia... walla!!!! WESTERN FOOD ok!
sgt2 special menu mlm tu...
tp yg paling spesel....
hanya SI BAPA/AYAH/DADDY/PAPA sahaja yang MEMASAK...
si isteri buat pe???
mmg kami xbuat pape... 
kata mereka... dah alang2 SEMPENA HARI IBU...
w/pun hakikatnyar tarikh dinner ni dibuat pd mlm hari LABOUR DAY..
xke syiok di situ???
dan kami si IBU/MAMA/MUMMY/EMAK sgt2 beterima kasih pd si ayah ni...

ok... terus pd gmbar2 mkn2 yg lepas...
dr stat activiti smpai abisla...
dari stat beli brg2 mkn kat Giant & pasar borong, aktiviti set up khemah ke memasak
semua kaum Adam tu yg buatkan 
paling best dinner ni..last skali siap buat aktiviti karok ok!
mmg sporting la jiran2 rmh baru aku ni..
bersyukur sgt2 aku dpt jiran sekepala n sgt baik...

sebelum tu biar aku bg tau menu dinner kitaorg 
1. kambing panggang + kuah black paper sos
2. chicken wing + drumstik panggang
3. hotdog panggang
4. brucheta (roti panggang letak cendawan atas tu)
5.  coleslow
6. potato rebus + black paper (ape nama lupa dah)
7. dessert ~ Pancake + aiskrim + choclate 
8.air cordial + twister + teh o

seronok tgk si bapa2 memasak..
meriah betul!

ni masa aktiviti set up brg..
dlm besen hijau tu bancuhan pancake tau...xsabar nak tunggu dimasak
ni ms aktiviti nak buat coleslow & brucheta..

jam 6.30 aktiviti memasak pun bermula
memula masak brucheta tu dulu
pastu br la stat aktiviti panggang ayam & kambing
masa aktiviti masak memasak ni..
si ayah2 bergilir2 la memasak
maklumlah dah masuk magrib.....


gmbar kat atas ni biar ai kenalkan dgn ketua chef memasak ni ye
tu pakai cap biru tu..tgh masak kentang
mmg salute la kat ketua chef ni...nama dia kerol


jam 8 mlm..
barulah keluar semua wifey2 yg anggun lg ayu2 semua..
cheewah!...mmg tunggu masa utk mkn je..
mmg syiok la kami semua.. dilayan habis2an...

the vouge mommies & hot momma!

jam 9.30 mlm... siapla semua mknn n ready to be mamam!
hotdog panggang xdilupakan..
ayam n kambing grill dah ready... kuah BBQ homemade ye..
juga coleslow ready to be served

di samping tu kami jugak buat small meeting dgn semua ketua blok paragon
tujuan utk bincang isu keselamatan
jd lebih meriar la lg sbb ramai yg join mkn...
mknn mmg byk giler ni
dah siap memasak n dah keyang mkn..
masa utk si ayah berlepak2.. berborak2.. bergelak2..
dessert last skali penutup utk semua hidangan..
mcm dah mention awal2 td...
PANCAKE with ICE CREAM + choclate syrup
yummy!
ni aku punyer pinggan..abis diet aku mlm BBQ aritu


last aktiviti pulak..
ber KAREOKE ok! sgt fun & sproting semua org ms tu
siap keluarkan TV LCD bagai...

aktiviti tamat jam 1pg...
sekian

No comments:

Related Posts with Thumbnails