Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

my 6th anniversary....

Alhamdulillah....
sabtu lepas 28 Mei 2011...genaplah 6 thn kami bergelar suami isteri
telah dikurniakan 3org cahaya mata (w/pun tinggal 2 org)...arwah masih ku kira..
dengan rezki yang ada...
masih berpanjangan jodoh kami...

masih teringat...
tahun 1998 kami berkenalan dlm minggu orientasi masa masuk matrikulasi UPM
hari pertama berjumpa... boleh bertegang urat.. eksen konon masing2 anak jati KL.. 
semenjak itu.... kami hanya bertegur sapa bila bertemu..
sekadar menghadiahkan selembar senyuman..
seterusnya dari hari itu... geng dorm dia rajin mengirimkan salam palsu utk ku darinyer..

salam palsu yg diada2kan oleh gengnyer saja nak mengandingkan aku dgn dia
aku.... w/pun xsuka sbb dia sorang yg GEMOK.... tp sikit BERGAYA n nampak MACHO...
mungkin sbb dia berkulit PUTIH..antara ciri lelaki impian aku...
aku tetap terima tp masih berkira2..... 

tahun 1999...kami menginjak ke alam DEGREE...
terjumpa semula di FLAT DESA SERDANG...
lepak sekali semeja di gerai mkn Desa Serdang.. mula bertukar no. fon..
sejak dari hari itu aku dgnnyer semakin rapat..
w/pun masa tu hanya bergelar KAWAN sahaja...
setiap hari dia mesti menalifon ku sekadar bertanya kabar dan menceritakan kisah dia dgn GF dia..
memula... tiada sekelumit pun perasaan pada dia..
lama kelamaan... aku jd rindu bila sehari xdgr suara dia...
jadi RINDU bila sehari xdpt jumpa dia..
w/pun sekadar merenung motor RXZ nyer dari tingkap bilik no. 655 ku di KOLEJ 10 UPM

tahun 2000... semasa semester ketiga...
1 perasaan yg xboleh nak disimpan lagi..bila hati ini berkata...
benarkah dia lelaki yg aku sentiasa RINDUI... lelaki yang aku IMPIKAN
aku xberapa mengenalinya.. sbb kami xpernah bercerita tentang diri sendiri
w/pun setiap hari bercakap ditalifon sekurang2nyer 1jam
akhirnya... tanggal 30 Oktober 2000...kami declare sbgai couple di ONE UTAMA SHOPPING CENTRE depan butik EXPRIT... 
sejak dr hari tu... brlah aku kenal tentg dirinya & keluarganya..

 

gambar ni lg 6 bulan kami nak kawin (Dec 2004) 

tahun 2004... dia tamat pengajian...
kami decide utk berkahwin pd pertengahan tahun 2005
ya.... dia masih tercari2 pekerjaan....
aku sudah lama grade dan bertapak di UPM dari tahun 2003...
tanpa ikatan pertunangan...
kami tetap bertekad nak kawin jugak...
tanpa risikan dari pihak dia...
tapi atas desakan dari family aku...
 (Bulan April 2005) 1 bulan sebelum tarikh pernikahan kami...
parents nya datang ke rumah ku merisik bersama separuh wang hantaran sebagai tanda setuju dan serius dgn permintaan dari kami utk berkahwin...

akhirnya... tanggal 28 Mei 2005.... majlis perkahwinan gilang gemilang berlangsung dgn meriahnya..


04 Jun 2005 dipilih sebgai tarikh bertandang dirumh lelaki beserta persandingan berempat pengantin dgn kakak nya yang menikah 1 minggu selepas tarikh pernikahan kami..

selang 9bulan 10 hari..lahirlah cahaya mata pertama kami...
Adriana Syafiqah pada 08 Mac 2006

 gmabr pertama aku hari ke 3 lepas melahirkan syafiqah... 
berpantang dirumh mertua

kami bertapak hidup di rmh sewa ibu mertuaku di Pinggiran Putra dgn sebijik kereta Ford Laser sebijik hadiah dari bapa mertua ku utk anaknyer tersayang 

gmabr kete ford pemberian bapak mertua ku dihari dia dijual skrap thn 2010

thn 2006... kami diberi rezeki utk membeli sendiri sebijik kereta 2nd hand

gmbr pertama kereta wira ms mula2 beli... 
gmbar aku kat tepi pakai bj merah tgh pregnentkan syafiqah ms ni

thn 2008.... kami decide utk mendptkan 2nd baby....
alhamdulillah... lepas cbut IUCD bln 8 2008... bln 9 2008 terus disahkan mengandungkan si Kembar Iman

tanggal 30 April 2009... 
tanpa rasa sakit... aku diarahkan melahirkan sikembar
2bulan lebih awal dari tarikh lahir sebenar
 dalam labour room menunggu 'turn" utk dibedah..





kisah bersalin si kembar Iman boleh baca kat sini dan di sini
w/bagaimanapun.. 7hari selepas kelahiran mereka berdua..
kami terpaksa menerima hakikat dan kenyataan di mana Afrina tidak dpt diselamatkan kerana dijangkiti sepsisemia... Al- Fatihah buat arwah...

selepas segala perit dan pahit menghadapi kenyataan hidup yg amat berat dlm hidup kami
tanggal 20 Mei Iman irfan selamat dibawa pulang kermh...

alhamdulillah...
kami menerima dgn redha segala ketentuan dari Allah...

dalam pada itu...
awal tahun 2008...kami bersepakat utk membeli semua teratak impian yg comel

setelah menunggu hampir 2 tahun 9 bulan..
akhirnya... kami selamat berpindah ke Mahligai Impiana kami pada 25 Disember 2010..
dgn rezeki yang diberi oleh Yang Maha Esa...
kami mampu membeli sebijik lagi kereta w/pun kereta 2nd hand juga...

Alhamdulillah Ya Allah..
aku sgt2 bersyukur kepada mu
jodoh kami dipanjangkan dgn rezeki yg melimpah ruah Engkau berikan
dgn 2 org cahaya mata comel yg sihat dan cerdik..
juga kebahagian dan keharmonian rumah tangga antara aku dan suami tercinta
segala susah payah, suka duka, manis dan kelat..
kami tempuh bersama....

harapan ku Ya Allah...
Engkau berkatilah hubungan kami
berikanlah kebahagian yg berkekalan hingga akhir hayat kami
satukanlah hati kami, rasa cinta dan kasih sayang yang tidak berbelah bahagi,
rasa saling hormat menghormati dan kesempatan melihat anak2 kami membesar dgn jayanya hingga akhir hayat mereka... amin... 

SELAMAT HARI ULANGTAHUN PERKAHWINAN
ILAH FAZILAH & IRWAN
28 MEI 2005 - 28 MEI 2011

12 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

epi anniversary frend!!!
same goes to men, tp kite bln 8 ni br genap 6 thn.. =)

mama tisya said...

happy 6th anniversary iela & hubby...smoga berbahagia hingga hujung nyawa...br tau iela pernh ada bb kembar...sedih bc kisah batrisyia...al-fatihah...

**nangis time taip komen ni...huhuhu

alyyani said...

alahai kak, terharu lak membaca each word. happy 6th anniversary to you and momok. moga sentiasa dimurahkan rezeki dan berbahagia hingga hujung nyawa. amin... :)

Iela Fazielah said...

hi leily: salam kenal... wah ramai gak yg dah kawin 6 thn ye...hehe..tq

Iela Fazielah said...

mamtisya: tq.... sedih dan terharu bila mamatisya ckp nangis2 bc n3 ila ni...

Iela Fazielah said...

alyyani: terima kasih.... same goes to u.. moga kita semua berbahagia bersama pasangan masing2...

mummy_ayu said...

selamat ulangtahun perkahwinan...
semoga berbahagia selamanya..amin!
sedih bila baca entry kembar irfan tu...bila baca kat link tu lagi la..tak leh tahan dah..
al fatihah untuk arwah Afrina

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: tq.....

Nadra Farissa said...

happy anniversary my dear!! u are so blessed with such a wonderful family.. ;)

Iela Fazielah said...

nadra farissa: tqvm farrah....

Dilla Ady said...

wahhh..da 6 tahun da ye..kejap jek mase berlalu kan..

murah rezki akak n famili..merasa jugak umah dan kete sendiri..

hepi anniversery ye kak..semoga bahagia sampai bile2!

Iela Fazielah said...

dilla: tqvm.. alhamdulillah..merasa la semua nyer....

Related Posts with Thumbnails