Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

salam hari bj batik semalaysia...

salam hari khamis semua...
tajuk aku xleh blah kan..hehe

yela... kan arini ari Khamis..
sape keje gomen... wajib pakai bj batik kan...:D
aku suka hari khamis.. hari bergaya dgn bj batik...
kalau keluar rmh pagi2 jam 7pg tu..
sorang2 aku nampak jiran pun sama bukak pintu pagar..
yg lelaki hensem berbaju kemeja batik..
yg pompuan pun sama.. kalau xberkurung.. berkebaya..ewah!

meh tgk cik puan ila berbaju batik hari ni ea..


citer pasal baju batik jugak... 
smlm aku membeli selai bj batik..
ni pun order dgn kwn yg gi ke Ganu minggu lepas..
baju batik sutera tulis tangan fav aku...
kwn opis ni sipa call tanya nak x paten lain..
ye la skrg ni kan fames ngan batik digital, pastu kain crepe bagai... 
semua aku xminat.. hanya batik canting je di hatiku..
cuma paten skrg ni byk kaler n siap ada batu lg tu...
so..lepas pilih punyer pilih... aku maintain amik batik sutera body warna plain
tp bunga dia ada batu.... harga leh tahan wei..
batik ganu le katakan... rm320 kwwn aku jual...boleh le tu
kat KL ni pun rege sama je kan...
dia markup skit tu biasala kan...

jom cuci mata tgk bakal bj raya aku tahun ni ye...

 ni dia.. dtg dalam kotak.. 
kata kwn aku nama batik ni BATIK ESKLUSIF
pape la.. janji masuk kat taste aku

 kali ni amik bunga jenis cam ni lak....
saje tukar selera...
latar kaler hitam lg tu... haha
ok x??

oh ye.. FYI.. every year aku mesti bl n tempah selai bj batik sutera utk raya
aku xtau nape.. 
mungkin sebb suka 1, nak buat koleksi pun iya jugak...hehe 
ni aku tepek gmbar aku dgn koleksi bj batik every raya...
juga koleksi gmbar aku berbaju batik dr zaman debob2 hingga skrg.. 
jgn xcaya ye


bj sutera kesayangan aku...
masa ni br lepas lahirkan syafiqah thn 2006.. debob giler aku kan

ni thn 2008...
ms ni aku giler bl batik sutera smpai 2-3 pasang

17 comments:

eRiNsZ said...

jadual baru.. mr jep ajar pj tiap hari kmis.. jimat tnaga aku x yah iron batik hihihi

MamaYatie said...

saya pun suka tengok org pakai baju batik..elegan gitu..tp sendirik pemalas nak menjaga & meng'iron' baju batik...sudahnya mmg dah lama tak beli baju batik even saya org ganu...huhu

psstt..bila ila sebut baju raya baru ingat..aiyakkk..kain tak beli lagi..

Iela Fazielah said...

mamayatie: sbenarnyer baju batik ni xsusah nak iron.. even nak basuh pun.. mcm ila just celup 3-4 kali dlm dynamo.. pastu rendam jap dlm soflan... nnt kering kan terus sidai..jgn perah2..so kurang kedut.. n senang nak iron...
one more ila pakai ironing aid jenama cosway atau bl jenama kiwi tu.. lg senang nak iron bj sutera ni

Hanis Azla said...

wah.. cantiklah batik yg baru beli tu.. klu setiap kali raya mesti nak tempah batik, maknanya mmg peminat batik betullah ni yer..

mummy_ayu said...

ayu pulak tak suka pakai batik, nak iron pun susah..ada la dlm 3, 4 pasang je batik tu pun kadang2 pakai, kadang tak sbb opis ayu tak kisah sgt..

Nadra Farissa said...

ilah.. katil i beli tu is RM 550 (termasuk tilam sekali).. mmg sgt2 ok.. u can find the bed kat pusat perabut'Avenue' kat puchong tuh. Kedai yg ada jual kids bedroom set. kalo ape2 buzz i.. :)

Iela Fazielah said...

farah.... ok td.. murah tu siap tilam... nnt ila nak jln2 la kesana gi tgk

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: opis ok mmg best... xyah berbaju kurung pun xpe.. mcm opis ila.. rs lain mcm bila pakai seluar...

Iela Fazielah said...

haniz: mmg peminat batik sesangat

~@mOi ~~ said...

gi kelantan la kak, shopingggg.......... lg murah

lydzar said...

abg sudin saya tak penah nak pakai baju batik tiap khamis..baju batik dia saya dh gosok since pindah ke sini (mac 2010), masih elok tak terusik hihih

mahalnya kain sutera batik ni beratus2.. saya ada kain batik yg rm10 tu je, tu pon pakai time berpantang je hehehe

Iela Fazielah said...

Amoi: nak gi kelantan tu yg xterpegi tu.... jadi le dr xde

Iela Fazielah said...

lydzar: ala..keje dia xmemudahkan dia pakai bj batik tu kot... kot ada spesel function dia pakai la tu...
hehe... lydzar.. bab mahal tu kena tutup sikit sblh mata.. akak selalu ckp kat diri sendiri...kasi motivate la konon... dah keje penat2... simpan duit byk2.. skali skala hargai diri sendiri dgn sesuatu... kang mati xsempat merasa duit kumpul byk2 tu...hehe... xpun dah tetua baru nak pakai cantik2 mahal2..buat pe... kan2?????

Dilla Ady said...

cantik2 la koleksi baju batik akak..

kt ofis dilla nih takde nye nk wat ari tema2 nih kak...huhuhu

bile la ade rezki keje gomen gak nih..

Iela Fazielah said...

dilla: tq... akak doakan dilla dpt keje gomen.... byk kelebihan w/pun gaji kecik...

NzA said...

CANTIK!!!!
batik sutera selesa dipakai ttp yg xtahan masa nk gosok tu...leceh..ttp akak ada byk gak koleksi batik sutera ni..yelh mek klate mmg minat pakai batik sutera...he...

Iela Fazielah said...

untg kak nZa.. dpt bl batik murah kat kelantan...

Related Posts with Thumbnails