Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Sate Kajang hj. Samuri....

waduh..... ptg ni br aku berkesempatan menjengah blog..
arini pepagi dah xde.. gi attend taklimat motivasi.. best sgt
tajuk dia "Menempah Syurga Melalui Kerjaya".. taklimat yg sgt menginsafkan...
smapi jam 12 tghari td...
pastu aku gi pejabat pos mengepos hadiah2 contest GA aritu..
pos laju ye... kalau x sabtu ni maybe isnin depan kot korang dpt...hehe

pastu balik opis.. tup tap tup tap diaorg bg tau
boss aku Dr. Yahaya nak gi misi kemanusiaan Bulan Sabit Malaysia kat Pakistan esok
mengelabah aku weh buat kerja.. nak kejarkan dia sain surat2 b4 dia pegi esok
dia balik 1 September nnt.. haru beb!!!!

k la.. marang kerapu lak aku ni..
tajuk cite lain.. mukadimah citer lain.. ahaks!!!
ni.. smlm aku berbuka puasa di Sate Kajang Hj. Samuri
aku rasa tiap2 tahun bulan posa aku wajib gi buka posa kat sini
xsah kalau xpergi... pada kwn2 opis ku.. diaorg xheran
tp aku suker...
sedangkan kat rmh kat hentian sebelah Maju Expressway tu dekat je nak bl sate Kajang Hj. Samuri ni...

so.. mcm biasa kena tipon dulu.. takut penuh
kali ni dah prepare.. kena ckp nak dok kat dlm tempat aircond
dan siap2 order makanan terus.. tahun lepas xckp kena dok kat luar
satu badan bau asap tau...

so.. korang lyn piccas je lah ye...


tempat yg dituju.. sebelah stadium kajang je
ms ni jam 6.30...
xramai org rupernyer
tp bagusla.. xle rasa sesak


ok.. my meja yg telah direserved..


kak long yg suka berposing

irfan yg suka mkn kurma


jemput mkn untie2... sy suka mkn nasi impit dgn kuah sate ni...


budak tecik ni pulak main bawah meja...


7.15 sate sampai panas2... 25cucuk ayam & 5 cucuk daging..
daku xsuka mkn sate daging.. nnt tersangkut kat gigi..hehe


nasi impit sorang sepinggan... muahahaha.. abis diet aku!!

sambil mkn, sambil suap meehoon sup aku order utk irfan & syafiqah
biasalahkan.. anak aku ni hantu sup!!
lupa lak snap gmbar
syfiqah mkn sendiri
irfan mula2 tu mama yg suapkan.. mkn sikit je
pastu papa pulak suap

tgk tu.. br nak mkn byk..
nak papa suap rupanyer
anak papa ni

akhir skali..
aksi dah abis mkn...
sume tumpah2.. biasalahkan..dah bw anak..
hahaha.. jam 7.50 papa gi solat
mama dpt la puasa 14hari.. la ni dah raya..hahah
tunggu papa dlm kete pastu

dari kajang terus ke jusco tmn equin
syafiqah request nak set pencil colour yg baru.. nak bw gi taska
dah seminggu dia merayu nak pencil kaler baru.. yg lama dah pendek2
beli kat Popular Bookstore je
smbil tu jln2 konon nak bl oven
tp dah abis le.. tinggal disply unit je
huhuhu
nmpknyer kena gi carrefour le jwbnyer...
ok.. sekian kisah mkn sate kajang
ada 2 minggu lg puasa
pasni nak mkn kat ne pulak ye??
7hb sept b'day ai.... uuuu nak mkn kat ner yer???

16 comments:

maslinamansor said...

pernah pergi sekali jer sate kajang hj. samsuri nie. Tak sangka dah besar kedai dia...

Farra Dhelina said...

sedapnya berbuka dgn sate..

irfan sama dgn qaseh, suka sgt mkn kurma

Iela Fazielah said...

maslinamansor: lorr wisma dato; nazir ni mmg dah lama ada rasa nyer.. pi lah mkn.. skrg ni bkn ramai sgt org pun.. jln pun leh thn xbape jem nak ke kajang ni

Iela Fazielah said...

farra: ooo.. ada geng mkn kurma nih... bagus qaseh tu

Aleeya said...

ohhh sate kajang ..lama x gi sini..las gi sini masa peknen 3 thn lps hehe

ehh besday ai 3 sept hehhe

sall said...

Sedapnye. Lama xpekena sate kajang.Ko mkn ingat aku tak??

gewecun said...

ila...macam x ramai org je kan??..boleh lah pg nie..last pg before puasa ari tu ramai nya orang nak parking pun susah..

nza said...

emmmmm...yum.yum.sedap tuuuuuuuuu......nasib baik hr nie xleh posa....blk sk karang nk tibai mkn nasi...hi.....

Dilla Ady said...

gambar last tu kan kak, comel la..pandai diorang posing camtu..

sedapnye sate tu..terliur tgk..tak penah rase lagi satey hj samuri nih

Singgah Ke
LIFE JOURNEY DILLA-ADY
Cerita Merdeka Ummi

alyyani said...

kak!!!!! tertarik kat ayat last tu. betul ke 7/9 bday akak? yaAllah, sama pulak dgn bday saya :D kita nak soh husband kita belanja makan kat mana eh? hehehe.. ish, tak sangka sungguh.

wah, selera nye tgk anak2 akak makan, tertib je. kalau nia tuh. huhuhu... ish teringin lak makan satay samuri. kena call dulu eh. nanti akak bg no dia bole? thanks!

Iela Fazielah said...

aleeya: ui.. dah lama sgt tu.. 3 thn lepas!! kena pegi tu.. kalau akak mmg mengidam.. dah lama sgt tu xmakan

Iela Fazielah said...

sall: sumpah.. aku xingat pun sesape.. hahaha.. aku ingat kat sate ni je... (poyos tul aku nih...heheh)!

Iela Fazielah said...

gewecun: mmg xramai org pun.. lengang je... ila dtg jam 6.45.. beriya2 takut parking xde.. rupanyer smpai jam 7.30 tu still xramai org.. gi ler..

Iela Fazielah said...

kak nza: kelakar la akak ni... sama cam ila la xpuasa aritu.. ari ni insyaallah... dah puasa balik...

Iela Fazielah said...

dilla: kebetulan je tu... syafiqah mmg suka posing camtu..tp irfan.. punyerlah susah nak suruh dia pandang camera... dilla ajak la hubby bw ke sate kjg ni..

Iela Fazielah said...

alyyani: wow!!! ada kwn same tarikh bday le... akak pun xsangka... kalau hubby akak tau mesti ketawa dia melekek2.. haha.. nnt aku bg no sate kjg hj samuri kat shoutbox kamu... so... jom pikir nak mkn kat mana bday nnt kan?? KL tower jom!!??? (angan2 dah 2thn teringin nak gi buka puasa kat KL tower)

Related Posts with Thumbnails