Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Weekend ku yg bertambah happening (Part2)

ok... last 2 n3 cite pasal hari jumaat kan..
ni cite pasal ari sabtu lak.... kan dan tulis...
"weekend ku yg happening"... mmg sgt happening yer
xde dok terperap kat rmh pun... mmg berjalan sakan ku ini

ok.. ceritanyer ari sabtu.. papa xde lg..
di pepagi buta jam 6.50 pg dah merempit naik moto ke Port Klang gi memancing..
daku lak??? xkan nak memerap je kan?
jadinyer daku pun memulakan operasi gak..
pas papa pegi daku masak nasi lemak utk santapan anakanda ku 2 org tu
masak nasi lemak je mkn dgn telor rebus.. senangkan??
jam 9.30 pas mkn kami bersiap pulak
kali ni ke MINES SHOPPING FAIR...
tujuan nak beli langsir tambahan...
nape ye??? n3 bln 7 aritu kan aku dah soping langsir raya kat Jusco...
leh klik n3 kat sini
al-kisahnyer.. daku nak pasang kat sliding door
skali baru aku perasan, sliding door punyer rail cuirtain tu aku pasang 1kaki lg tinggi dr asal
amacam??? sliding door cuirtain yg aku dah beli tu sudah pendek lah ye
terpaksa lah aku amik langkah drastik dgn menambah kain kosong..
jd... pelagi.. gi mines le.. terjah TEWAH...
nak jual kat org sape pulak aku nak jual kan

jam 10 dah terpacak kat Mines.. sbb br bukak.. dptla ku parking depan2 pintu masuk
ok... terjah butik2 kesukaan ku dulu.. cuci mata
pastu terjah butik Levi's pulak... rembat selai jeans.. jeans lama dah koyak kat lutut
aritu jatuh tersungkur... sian aku

pastu baru gi tewah bl kain langsir 2 meter...

kain merah tu kain yg aku tambah bl kat Tewah td
kain bunga2 tu langsir yg aku beli dr jusco bln lepas

pastu jln2 lg... terjah sana sini...
termasuk ada courts mammont br bukak kat mines tu..
haha...
pastu dok depan sungai tgk ikan smapai syafiqah nak muntah tgh ikan besor2 tu..

jam 1 aku pun balik rmh...
bebudak berdua tu tido xhingat donia smpai papa diaorg balik jam 4.30 ptg
penat betul diaorg mama dia tiap2 hari ajak gi mall

petg tu jam 5 ptg, pas papa balik kami gerak ke Sentul
aktiviti berbuka puasa dgn parent n adik2 ku kat Sentul
skali smbut b'day kakak ku yg tua setahun dr ku
mmg meriah giler
layan gmbar potong kek jelah ye
kami ni adik beradik mmg begadang2 badan ye...


cuma kesian kat along n manja yg sponsor kek
manja tempah kek Choclate Indulgent SR.. skali bila dah bw balik rmh kek sudah tertukar daaa
dr nama kakak ku Zila sudah jadi Fazira..
last diaorg potong nama tinggal la kek nyer mcm ni
apa nama pun aku tak tau kek ni




ok.. mlm tu lepas dah kenyang2... kami balik rmh balik..
jam 12.00 tgh malam lepas semua tido.. aku pun memulakan operasi menjahit nyer
dah tu.. sapelak nak jahit kain langsir ku yg senteng tu..
aku jugak lah ye...

bermula dgn keluarkan mesin jahit ku yg dah setahun tersimpan..
sian mesin jahit ni..
ni hadiah 1st anniversary thn 2006 aku request dr en. hubby ku yg amat pemurah

pastu aktiviti mengukur dan memotong langsir yer
lepas tu tetas pita langsir kat kain asal
sbb daku plan nak sambung kain kat kepala langsir


dah siap aktiviti menjahit pulak ye.. masa ni dah jam 1 pagi...
sib baik xrasa ngantuk lg

jahit pita dulu kat kepala langsir...
pastu

barulah daku cantumkan semula kat kain langsir asal td....
buat utk 2 keping langsir sepanjang 10 kaki...
berpeluh2 gak la..
jam 2.30 pagi.. siap pasang kat sliding door...
siap pun..
taraaaa



amacam??? ok tak...
kalau letak manik2 lagi lawa.. tp mahal sgt pulak..
kena bl 6 meter lak tu.. nanti2 jelah..
yg penting.. dah bleh pakai kat sliding door..
jam 3 pagi baru aku tido ngko...puas hati aku

pastu tido 2 jam.. jam 5pg dah bgn teman laki ku sahur.. huhu
abis sehari aku ari sabtu yg lepas... xhappening tu???

8 comments:

Farra Contest & Giveaway Corner said...

mak aii reti nya akk mjaiat..klu sy..emmm jgn mimpi lah..batu seremban pon tak jdi batu kak..adeiii

mamalieyna said...

kreatif nye..hehe..gigih kuarkan mesin jahit balik ye..cantik je langsir tu, sesuai padanan kaler tu..^_^..eina pun baru lepas menjahit lngsir..langsir sempoi je..

*oooh lamanya tak g mines, dulu study kt ukm, selalu la jenjalan situ..la ni..takdo dah..huhu..

nza said...

fuh!!!!!full xtvt tu ttp sronokkn...

kreatif gal la ilah nie......pndai repair langsir tu....cantik.

Iela Fazielah said...

farra: boleh le... sikit2... selalunyer mmg jahit langsir sendiri pun.. tetiba gatai gi bl dah siap... tu yg kena outer tu

Iela Fazielah said...

mamalieyna: wajib kena outer mamalieyna oiii... kang xraya lak... bila hubby nampak je ila kuarkan mesin jahit balik suker dia.. maklumle.. brg hadiah.. bila xguna dia jeling2 la... dah guna senyum je dia walau pun setahun skali

Iela Fazielah said...

kak nza: kreatif tu idak le.. tp boleh la sikit2... bakat terpendam belajar dr buku je tau

Dilla Ady said...

kak ilah pandai jahit rupeny..

bez la kak camtu..abih nape ari tu anta tailor baju2 akak n fiqah..nape tak jahit jek sendiri?sayang duit kak..

cantik langsir tuh..glamer..kilat2..hihi

Iela Fazielah said...

dilla: bj kurung jahit sendiri mmg le bughuk ghupernyer.. pastu akak pandai potong n cantum baju je.. tp bab nak buat leher n pasang zip kain masih fail lagi.. biasa mak akak yg tlg potongkan.. nak wat camne.. belajar dulu pun main2 je dgn mak akak.. hehe..
so kalau nak yg cantik mmg kena antar kat org

Related Posts with Thumbnails