Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

family dinner @ Ana Ikan Bakar Petai

hari selasa lepas....
bertempat di Ana Ikan Bakar Petai Bangi....
kami keluarga hubby berkumpul mkn sama2...
sempena meraikan Anniversary parent in law yg ke 34 thn...
juga alang2 menyambut bday kakak ipar...& bakal adik ipar hubby
eceli family dinner keluarga hubby ni mcm tetiba je..
pagi selasa tu kami2 adik beradik n ipar duai dpt msg dari kakak sulung hubby ajak buat mkn2 ni..
dlm tghari semua setuju utk join...



so.... mlm tu... tempat yg dituju kat Bangi ni..
lokasi dia senang je... 
mcm kami ikut lalu tol bangi, round about lepas tol tu amik kiri..
nampak Restoren ni besar giler betul2 sebelah Bomba Bangi..
kena U turn dulu lah ye..

kami org kedua sampai lepas parent in law, adik2 hubby dan kakak hubby...
dah siap order mkn dah...cuma mknn lom smapai je



mknn smapai je terus la stat mkn..
masa ni adik hubby uda & kamal je xsamapi lg..
tp jam dah 8.45 kat 9pm... mmg xleh tunggu dah...

lauk yg diorder mcm2... paling byk mkn ikan la...
ikan stim ada... ikan bakar wajib ada...
ketam pun ada... lala pun ada... sotong goreng tepung la..
udang goreng tepung la...


jam 9 suku mcm tu...baru lah happening...
semua adik2 hubby dah dtg...
uda dgn wife dia wana & baby dia zahra...
 & kamal dtg dgn bakal wife dia syazni yg bakal bernikah 21 Januari ni


paling gembira tgk atuk n nenek a.k.a my parent in law...
siap bergamabr dgn cucu2 dia...
seronok xterkata...
thn lepas cucu ada 3 org..
thn ni bakal bertambah lg sorang cucu insyaallah...

abaikan irfan yg payah nak tgk camera..

penuh tgn atuk nak peluk n dukung cucu dia

ni aksi budak berdua ni mkn...
 byk adik irfan mkn...
diaorg berdua ni wajib kena order sup ayam...
yg lain2.. diaorg suka mkn sotong tepung dan udang tepung

oh ye..
kat siniada playground..
bebudak leh main while mak pak menjamu selera

dlm jam 10 lebih camtu...
dah kenyang... dah borak2...
masa utk balik...
semua skali caj RM440.00 ok..
ni mmg makan kaw2...
disponsor adik beradik hubby seramai 4 org yg dah bekerja...
tq to korang2 semua....

insyaallah... ada apa2 lg...
leh gi mkn2 lagi...

itulah kisahnyer

6 comments:

aisha said...

I appreciate the amount of effort you put into making this blog. Very detailed and astonishing piece of work. I hope that you can extend your work to a wider set of audience
Plymouth Barracuda AC Compressor

sall said...

best gak kalau setahun sekali happyning bersama kuarge mertua. Lagi bertambah3 erat hubungan kita kan.

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sy pernah try mkn kat ana ikan bakar petai ni di tanjung lumpur, kuantan..
mmg ramai gilos org maman situ..
ikan bakar besttt situ..

btw, epi anniversary 2 ur parent!

damien said...

tanjung lumpur punya memang best tp kat sini kureng skit

.:nhalilah:. said...

nampak macam best... nanti kitorg terai...

Aleeya (Yaya) said...

sedapnye makan reramai gini..berselera kan...siap ade playground lagik biasa kat foodcourt je ade playground neh hehehe, bagus2 time kita nak makan byk round ..anak2 ley anto situ jap =)

Related Posts with Thumbnails