Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

Retro Nite Dinner PBJV

jumaat lepas...
bertempat di SACC Shah Alam...
berlansunglah malam dinner opis hubby PBJV group..
aku yg poyo2 sibuk nak ikut gak...
dgn rela + berat hati hubby pun bwk la aku...
bini dia ni sibuk la gi beli dress + kasut + tudung bodo2...
tp yg nyata...100% lari dr tema retro...
lantak pi lah..janji pakai bj kan...haha..

kalau aku kurus time ni...kalah semua org kat dewan SACC malam tu..
**perasan**!!!! haha

ok.... malas nak taip panjang lebar...
tgk rupa aku ms br smapi kat SACC ni...


ok... ni pintu depan dewannyer...


sampai2 je hubby terus register...amik kad lucky draw skali...
cer tgk secretary company hubby ni...bkn main.... vogue giler weh!!!!
ni door gift dia n kad lucky draw


oh ye..lupa nak bgtau...dinner ni kami pergi berdua je...
hubby malas nak bwk anak2 kali ni..
aku pun memula dia xnak bwk gak..
aku siap gertak2 dia...tuduh dia yg bukan2.... muka dah takut...
takut sbb aku ckp dia ada skandal... (mana lah tau kan???) mulut aku jahat!
so... bebudak kami mintak MIL tlg jagakan...
tgk syafiqah.. smapai2 rmh nenk dia terus layan kucing..

irfan masa ni dah msk dlm dah...
kena terus kasi nenek dia pegang... kalau x..nangis2 nak ikut....

aku bkn pe..
masuk je dlm dewan dinner tu...
ada pulak mr clown...alahai..terus teringat kat anak...
kalau diaorg ada.. mesti diaorg seronok
see..see...

tgk pulak stage diaorg...

ms ni br dpt jumpa opismate hubby merangkap kwn blogger bini dia..
jumpa Mommalydzar...
alahai..tinggi lampai si Lydzar ni...
nak bandingkan dgn akak yg katik ni...haha
lydzar mmg retro habis mlm tu.....

aktiviti stat jam 7.45 mcm tu...
mmg best la ms opening tu..
CEO dia naik vespa ok masuk dewan...
siap boncengkan bini dia diiringi oleh s/u2 yg malatops...


persembahan mlm tu diiringi oleh live band...

lepas tu ucapan CEO PBJV..en. Nik Hamdam...
giler lama...kat sejam ada kot..
perut dah keroncong... 

abis je ucapan... ms utk mkn...
tp b4 tu ada food presentation pulak...
budak2 banquet joget retro ok... bwk makanan...tp mmg best la...

lepas je org2 beso PBJV dpt mkn..
kami pun mkn jugak la...
mknnn byk variety...tp tulah... dah lambat..
kat jam 8.45 dah.. perut dah keroncong giler....
mkn pun mana yg mampu masuk jelah...
siap ada kambeng golek... nasi n beraneka lauk, kuih muih, sup


ni pinggan aku...
semua benda aku masukkan dlm pinggan...

sambil mkn...
kami dihiburkan dgn persembahan kumpulan mengikut kumpulan...
semua persembahan pun ikut tema....
paling best bab hadiah..
pemenang dpt RM4K ok... dan yg menang tu Depatment Operation..my hubby's department
rugi betul dia xjoin buat persembahan...


last skali....saat paling ditunggu2...
waktu cabutan bertuah...
rasa kelakar pun ada...
ada 20 cabutan bertuah yg dibuat...10 pertama mmg xde luck la
10 cabutan lg br dibuat cara tarik n dipanggil sorang2...
nak jd cerita.... smapai la ke hadiah Grand Prize...
oh ye..hadiah dia mmg best2 la..
ada iPad, iPhone, Galaxy Tab S, TV 32", TV 46", peti sejuk..
Grand Prize dia Percutian 4hari 3 mlm ke Hongkong Disneyland utk 2 org...
nak jd cerita.... 
Grand Prize tu no. bertuah hubby yg naik...itu pun disaat2 akhir..
mcm ne cerita?? next n3 aku cerita ea..
panjang lebar la

16 comments:

lydzar said...

wahhh byk gak gambar kak ilah snap. saya tak dan pon nk snap byk gambar especially gambar persembahan..ada pon gambar sendiri2 jer..

alyyani said...

fuyoh, siap dpt gran prize lg. mmg bertuah lah!

aryana qistina...... said...

bestnyer dapat grand prize percutian ke disneyland.....huhu....

zailamohamad said...

aku rasa tuah anak dalam perut tu;)

bestnya kompeni laki ilah..terus google nak minta keje kosong..haahaha:P

Iela Fazielah said...

lydzar: boleh tahan la...gambar ntahapeapentah..gambar sendiri semua xlawa..haha

Iela Fazielah said...

alyyani: rezeki last minute tu....

Iela Fazielah said...

aryana: dgr mmg best.. tp kalau dia bg utk 4 org tu syok la sikit... ni utk 2 org je...

Iela Fazielah said...

zaila: tulah... tuah anak ni.... kelakar ko terus bukak website company eh...

sumysya said...

tuah anak la tu...ngancam tul SU tu...x nah dpt cabutan brtuah grand gitu

SyaNa said...

suspen jek nk tggu cerita hadiah
hehee

eRiNsZ said...

TAK MNAHAN TU, SIAP TDUH ADE SKANDAL TP KLO AK PON NK IKOTTT HAHAHAHAAH

Iela Fazielah said...

eRiNz: dahtu... tetiba xnak bwk..lain la company kata xleh bwk..leh la terima.. ni saje2 xmau bawk...mmg la kena tuduh bukan2...haha...

Dilla Ady said...

lupe nk ckp kt komen entri tadi...cantik le baju preggy akak..

erkk...terkesima jap tgk secretary tu..ingat lady gaga tadi..hihi

Iela Fazielah said...

dilla: haha..tq.. bj bl murah2 je... thn ni kira dressing s/u company hubby kira ok lg.. thn lepas.. mcm nak tercabut bijik mata tau

MamaYatie said...

eh...preggy mummy tu w/pun tak retro anggun juga tau..hehee..
nampak happening giler dinner tu kan..mesti best sngt!!

Iela Fazielah said...

MamaYatie: PBJV buat dinner mmg happening... tp ila nampak senonoh sikit ngandung kalini sbb baby boy..kalau ngandung anak pompuan..mmg huduh muka..hehe

Related Posts with Thumbnails