Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

hari pertama syafiqah ke sekolah 6 years

sekitar gmbar2 syfiqah nak kesekolah semalam....
keadaan tenang n normal...
sbb syafiqah maintain di Tadika Ho jugak..
cuma daycare ptg je dia tukar ke Little Caliph Sri Serdang...

seawal jam 6 pg syfqah kena bgn mandi...
jam 6.45am dia dah ready bersarapan...

mkn honeystar...
bekal bwk jugak.... singgah kedai nasi lemak...bl mihoon goreng putih...

nak keluar rmh... snap gmbar dulu
suka dia...
pakai baju, beg, kasut semua baru...

smapai sekolah seawal jam 7.30 pagi...

last skali...
suasana dlm kelas...
tahun ni syafiqah masuk kelas Morning 1...


sepatutnyer syfiqah kena masuk kelas petang...
kelas ni kelas senior utk budak2 pandai yg cikgu dah asingkan..
tp syfqah xleh nak masuk sbb ada masalah daycare...
xde taska yg boleh jg sebelah pagi..
daycare hanya petang sahaja..
lainlah syfqah duduk rmh org...
last2 syafiqah terpaksa masuk kelas pg gak....

harini...
syafiqah dah stat naik van transit sendiri..harap2 semua ok...
byrn van pun dah up lg...
dulu yuran Tadika Ho RM 125 sebulan... thn ni yuran naik ke RM132 sebulan
transit van dulu dr Tadika Ho ke Abim baru RM20..
tp tahun ni sbb syfiqah tukar ke Little Caliph kedudukan dia agak jauh dr ABIM, transit caj RM30 sehala..
yuran Lil Caliph pulak RM200 sebulan berbanding ABIM cuma RM150...

so,.... kos keseluruhan :
Tadika Ho (RM132) + Transit (RM30) + Lil Caliph (RM200) = RM 362.00 sebulan

last year baru RM 310.00 je

kenapa aku tukar ke Lil Caliph dr ABIM ada sbb...
sbbnyer... pasal nak bersalin nnt..
hubby kena take over jemput syfqah blk sekolah lepasni...
problemnyer... dia kuar opis jam 6ptg every day..
sdgkan mana2 taska akan stay smapai jam 5.30 je... OT RM5.00 sejam
kalau ride dr Damansara ke Serdang amik masa 1jam suku...
xkan selama 2 bulan nak byr OT extra RM 200 sebulan???
jd.. tukar ke Lil Caliph pasal mintak tlg wife opismate hubby tlg jemputkan syfqah utk tempoh aku bersalin nnt..
sbb anak dia pun sekolah kat Lil Caliph tu...
bila hubby smapai Sri Serdang, dia perlu jemput syfqah dr rmh kwn opismate diaje...
so xyah byr ot tu

korang paham ??? xpaham buat2 paham ye...
itulah kisahnyer....

harap harini semua berjalan lancar... amin

11 comments:

Aleeya (Yaya) said...

heheh paham2...semoga syafiqah menjadi anak yg pintar...da 6 thn yea yg sulung neh, tua setahun dari anak yaya dia tabika 5 thn..

mummy_ayu said...

syafiqah dah 2nd year..senang la sikit kan..

MamaYatie said...

ooh..faham2..mmg patutu pun dr awal buat adjustment kan..apapun, all the best fiqah..thn ni belajar lagi rajin yer...

Iela Fazielah said...

Aleeya: amin...mudah2an.... termakbul doa untie aleeya nnt...

Iela Fazielah said...

mummy_ayu: itulah.. sbb 2nd year.. tak risau sgt.. tukar nursery pun dia ok je... dah dpt kawan pun dia.... cool n steady

Iela Fazielah said...

mama yatie: itulah... sib baik ada kwn leh tlg.. kalau x pening jugak nnt... susah nak dpt taska yg leh stay smapai jam 6 - 6.30 ptg.. semua taska sibuk nak amik untung je

alyyani said...

sy paham kak. syafiqah kat little caliph eh. petang tu ada kelas jugak ke kak? akak nye planning mmg bagus lah. arrangmenet pun teratur. :)

Iela Fazielah said...

alyyani: nak tau sape kwn momok tu??? si zool & ija la...haha..mintak tlg dia...

mamalieyna said...

ish anak dh masuk sekolah mcm2 nk kena fikir kan..tmbh2 pd kita yng bekerja ni..apapun semoga semua bjln lancar ye..

salam tahun baru 2012~

Iela Fazielah said...

mamatieyna: tq... selamat tahun baru jugak

- dieyana - said...

oo, syafiqah pergi dua tadika la ek...dieyana nk tanya, litlle caliph kelas dia berapa jam ek? dgrnya L>caliph ni bagus juga...harap2 syafiqah okey...

Related Posts with Thumbnails