Sape Suke Dengar Kisah Ku

Islamic Calendar

kisah repair pintu kete...

ni citer last week...
lupalak nak story mory...
aku bkn pe.. penting buat catitan ni...
bila kena blk kes mcm ni... kan leh rujuk...
aritu mmg dah ingat2 lupa dah.. bila pintu tu direpair..
nasib baik ada catitan kat blog ni...siap amik gmbar lg...
so tau la... almost 1 year... tempat yg sama..rosak balik..
brg xde kualiti betul..


tp nak watcamne...
kena dtg kedai yg sama balik...sbbnyer... biar dia tau servis dia camne...


ok.. tarikh repair jumaat minggu lepas 20 hb Januari 2012...
aku laki bini siap amik cuti lg ni..
lg pun bkn nak betulkan 1 kete je..
pintu belakang kete kancil pun nak dibetulkan...
dedua belah pemegang dia dah patah...
so... pepagi buta..lepas antar syfiqah gi skolah..
kami b/fast dulu mkn lontong kat D'Ateh sri Serdang..
pastu dok dpn kedai kete ni tunggu bukak



ni sekitar gmabr2 aktiviti repair...
just utk kenangan....




sekitar aktiviti membetulkan pintu wira...

dlm masa yg sama... betulkan kancil pulak



tapi top up tukar mcm2..
pasang tinted cermin depan kancil,
tukar mentol...eh macam2 la..

last2.. semua skali kost repair..RM305.00 ok..
repair pintu wira..tukar barang je dah RM109 sebijik..
cuma xbestnyer tokei kedai kete ni kedekut!
sikit less pun xleh bg,..
dia just bg limau 10 biji...sabau jelah

4 comments:

.:nhalilah:. said...

biasa la.. wear n tear.. kalo enjin meragam lagik payah... tambah pulak rege barang skrg ni xdenye nak dpt murah..

Aleeya (Yaya) said...

melayang fulus...klo bab kete neh toksah kata la kan..ber rat rat melayang sekaligus huhuuu

Iela Fazielah said...

nhaliliah: betul kak....tp nasib baik enjin tip top...tp bila time nak kena gnti brg dia bila dah cukup tempoh tu...adusssssss....tu yg xsanggup ni....next nak servis lak, nak tukar timing belt, nak tukar tayar n break pad.....fenin!

Iela Fazielah said...

Aleeya: sib baik kete tempatan....kalau yg berjenama obersea tu..lg mahal ek

Related Posts with Thumbnails